Ресторанти и нощни заведения с резервации за ЧНГ, предлагат и отстъпка

Кувертите варират от около 100 до около 160 лева в Пловдив
Обновена: 16 дек 2020 06:55 | 16 дек 2020 06:45, Камелия Цветанова
27
Ресторанти и нощни заведения с резервации за ЧНГ, предлагат и отстъпка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ресторанти и нощни клубове трескаво събират резервации за Коледа и Нова година, въпреки че засега не е ясно дали ще бъдат отворени за празниците. Това показа проверка на „Монитор“ по заведенията в страната, както и в най-големите портали за резервации на маси.

Още по темата

Така броени дни преди 21 декември, когато изтича наложеният в момента частичен локдаун у нас, равносметката показва, че ресторантьорите се готвят да работят. Кръчмите в столицата например приемат резервации за 31 декември, като дори предлагат до 30% отстъпка от цената на куверта, ако масата се запази сега. Резервацията пък трябва да е до 15 души на маса, въпреки че настоящите мерки забраняват събирането на повече от 15 души въобще в помещение.

С онлайн резервации за Нова година са решили да спасят празниците ресторанти в Пловдив. Кувертите варират от около 100 до около 160 лева, като детският е двойно по-евтин. Въпросните заведения са обявили дори в сайтовете си празничните си новогодишни менюта, които са от богати по-богати. В тях влизат салати, студени ордьоври, няколко вида основни ястия и десерти. Жестът към потенциалните им бъдещи гости е да могат да изберат какво да включва тяхното меню, за да бъде изборът индивидуален. Условия дали ще има празненства ресторантите не поставят. Липсват указания в сайтовете и дали ще връщат пари, ако тържествата бъдат отменени заради пандемията. На този етап обаче в онлайн резервациите не се изисква предплащане на кувертите.

Заведенията в Бургас също масово приемат резервации за новогодишната нощ, но без обичайното капаро. Всеки клиент се предупреждава, че резервацията му гарантира запазено място, но само ако се разреши заведенията да отворят. Има и много заведения, които отказват резервации и категорично са решили, че няма да работят нито на Коледа, нито на Нова година. "Дори да се разрешат празненствата, то това ще стане известно едва на 21 декември. Времето е прекалено кратко, за да организираме новогодишно празненство, затова и ресторантът ни няма да работи", заявиха от бургаския хотел "Мираж".

В 5-звездния хотел "Приморец" са взели друго решение. Там вече дори е обявена и празничната програма, както и цените. Кувертът за новогодишната вечеря е 259 лева, а пакет за двама от две или три нощувки, съответно е на цена 1426 лв. и съответно 1723 лв. Освен шестстепенно меню, офертата включва и празнична програма на 30 декември с участието на Калин Вельов и Amazonia Dance Project в пиано бар „Приморец“. В новогодишната нощ гостите ще забавлява Фондацията – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов, Венко Поромански, а на 1 януари ще има диджей парти и бенд на живо. В ролята на водещ влиза Драгомир Драганов. Хотелът и ресторантът приемат резервации, без предварително заплащане и с уговорката, че празненството не е сигурно.

В Търново заведенията, които „Монитор“ провери по телефона, отговориха, че нямат места за Коледа и Нова година, тъй като са резервирани още от есента за двата празника. Само в една квартална пицария, която работи до полунощ, отговориха, че имат места за компания до 10 души.

Някои от ресторантите в Пазарджик също приемат резервации за Новогодишната нощ, въпреки пандемията. Собствениците на заведения примамват клиенти с шестстепенни менюта, празнична програма, томбола и дори двуцифрени куверти, като обещават, че заедно ще посрещнат 2021 година с нова надежда. В рекламите пише, че е гарантирана и безопасността на посетителите, както и, че ще се прави пълна дезинфекция. Там, където има големи зали, масите ще бъдат отделени на дистанция от 2 метра, а клиентите ще бъдат настанявани до 10-ина души на маса. Може да продам 50 куверта, но пак си е някаква печалба, защото с тези епидемични мерки не сме работили нормално тази година, коментира ресторантьор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
12
 
! Отговори
Майкаиндия преди 3 години
Тези хотелиери и ресторантьори са в пъти по-зле от ромите. Влизат в категорията на масовите убийци.
74
0
 
7
 
! Отговори
Марияна преди 3 години
Аз загубих съпруга си, а децата баща си, убедена съм в това, че този вирус е биологично оръжие, изтребва избирателно и е лудост да се пирува по време на чума. Докато не повярва народа, че има вирус и той е убиец, няма да се оправим
73
1
 
11
 
! Отговори
Ванина преди 3 години
Чудя се каква съвест и какво настроение ще имат празнуващите, при положение, че вече всеки от нас има близък, който е починал от вируса или се бори с тежка пневмония да оцелее?Да не говорим, че много медици изнемогват и са на ръба на силите си - снаха ми е лекар в Ковид отделение и буквално работи по 14 часа на ден от два месеца насам и вече мечтае да има поне един свободен ден, за да се наспи и възстанови.Щом не ни касае нас, починалите са статистика, но когато е близък е трагедия.
72
1
 
8
 
! Отговори
Ваня преди 3 години
При тези цени заведенията могат да си платят глобата и да си продължат да си работят
71
2
 
12
 
! Отговори
Лекар, първа линия преди 3 години
Колкото повече работя, повече се убеждавам, че това не е вирус, а модерно биологично оръжие. Вие решете как и къде да прекарате празниците. Приятно прекарване.
70
3
 
11
 
! Отговори
777 преди 3 години
А цената включва ли застраховка зараза?
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само че май всеки ще е на вила за Коледа и Нова година
68
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
До АнонименНе алкохола е фалшив а бандерола отгоре,ама не мога да се сетя кой печели от това
67
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалшивият алкохол ще влиза ли в цената или за него ще има допълнителна "отстъпка" от +50%?
66
19
 
10
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
Лекарите искат все повече пари, всеки ден, получават ги и ги източват по пътеки и чрез фиктивно лекуване. Ако от тях зависи, докато не умрем, ще ни държат заключени, а те ще си пълнят банковите сметки!Предлагам здравния министър да иде в бюрото по труда и да обясни на опашката от безработни, как прави това за негово добро!Предлагам лекарите да стискат зъби и 1 година да не получават пари!Веднага отменете ограниченията!
65
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Aнонимен.За кои търгаши става въпрос,за собствениците на най-най вили около окръжните градове -висшата класаа на докторите ,че за племеницата с тумор на мозъка ми поискаха 4000 лева за компенсатор,който се оказа излишен или за болниците където лекуваха онкоболни с ментета или тия дето се подписват за ненужни стендове за над 50000 лева месчно .Здравните осигуровки бяха 2% сега са 8 % и вилите на избрзните лекари,все по скъпи и големи.На това даже не се казва кражба а престъпление
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 48Това ли са бизнесите?
63
3
 
28
 
! Отговори
до 65 преди 3 години
Затова се резервира, като белите хора, с КРЕДИТНА (не дебитна) карта. После един звучен chargeback, ако нещо не се спази и така. Особено полезно при пандемия. Съвсем отделен въпрос е колко *** човек трябва да си само софри и празници да са ти в кухата глава. После защо ми бачкали по складовете за 1500лв.?! Е за колко да работят... То връзките си не могат да вържат повечето. Дай му кръчмата и софрата и да се надлъгва как само връзкарите успявали и животът мина. Пей сърце...
62
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами така де! Бойко им е обещал да отвори и да работят по празниците, значи ще отвори.
61
0
 
18
 
! Отговори
Criticus Magnus преди 3 години
Това ми напомня на почивките в чужбина през лятото когато много от тях бяха отменени и доста хора останаха да чакат пари (или се сдобиха с безполезни ваучери).Айде, на ресторантьорите интересът им е явен - да приберат някой лев сега. Криза е... Но хубаво е да се има предвид, че който запази (и ПЛАТИ сега), при едно продължение на мерките може да има да взима после! Че не са малки и сумите...Аз лично не бих резервирал още! Но всеки сам си знае...
60
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да отворим хотелите и ресторантите и да затворим болниците тогава. Това ли предлагате, господа бизнесмени? От години по празниците не посещавам ресторанти и барове и съм много ОК с това.
59
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
предлагат и залежало месо,марула за 15лв, смръдящи колбаси и сирена и най-важното долнопробна чалга до побъркване !
58
1
 
23
 
! Отговори
кафа преди 3 години
ми е от тия заведения-свърталища на тъ,,анари
57
0
 
14
 
! Отговори
1426 лв = КОВИД преди 3 години
МНОГО СКЪП ТОЗ КИТАЙСКИ ВИРУС БРЕПО-ДОБРЕ ОТ МАГАЗИНА ЗА ЛЕВЧЕ:))))))))))))))))))))
56
3
 
44
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
От години по тези празници сме си у дома, защото е по-хубаво! И не гледаме пиянски мутри по масите!