Словения започва масово тестване за коронавирус

Началото ще бъде поставено в понеделник, 3 януари
11
Словения започва масово тестване за коронавирус
Снимка: БГНЕС

Словения преминава от понеделник към масово тестване на населението за коронавирус, съобщи словенският премиер Янез Янша.

Премиерът уточни, че то ще се извършва чрез бързи антигенни тестове и призова хората да се тестват, за да се установят евентуални асимптоматични случаи и епидемията да може да бъде по-ефективно овладяна.

Правителството на страната съобщи, че от събота ще бъде разрешен ски туризмът, но посетителите ще трябва да разполагат с негативен тест за коронавирус. На граничните пунктове от утре ще се извършват антигенни тестове за желаещите да влязат в Словения и да избегнат мерките за карантиниране.

Всеки, който пристига в страната от "червени" зони, ще може да влезе без да се налага карантина, но само ако разполага с негативен тест от последните 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
4
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
До До епедиемологНе спряхте с глупостите си. Никой не знае колко трае имунитета! Нито на естрествено имунизираните. Нито на ваксинираните. И едните и другите пипат повърхности. Но и едните и другите са предпазени. Забий си божествения джус и млъквай. Скептиците няма да ви заразят вас умните - нали?. А ако се заразят един друг ще добият и те имунет. Ако почнат да измират по улиците ще си забият джуса!
9
5
 
1
 
! Отговори
До епедиемолог преди 3 години
Преболедувалите го имат имунитет от повторно заразяване между 6 и 8 месеца. Все още не е установено, колко е дълготраен, но това ги предпазва единствено тях, не спира разпространението на заразата чрез повърхностите. Спокойно могат да я пренасят и да я разпространяват.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До епидемиологеми стотици милиона закупени безплатни ваксини няма да ги хвърлят в канала я
7
2
 
3
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
До Анонимен 4Не ти е ясно за какви тестове става дума в случая. Става дума за такива хора от които взимат дори плазма за да лекуват тежките случаи. Такива хора нямат нужда от елексира на ваксинаджиите. И не са опасни за никого.
6
2
 
2
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
До Анонимен 2Статията е манджа с грозде и не си разбрал за какво става дума. За което не ти си виновен. Става дума не за тестове за установяване на заразени. А за такива които са били заразени вече и имат анти тела. Които логично са също толкова безопасни за околните, колкото и ваксинираните. Та дори и по-сигурно от ваксинираните. Сетификата който ще им се издава ще е със същата валидност, както и на ваксинираните. А това мъти водата на ваксърите, защото те искат да ваксинират наред.
5
8
 
3
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Точно това е най-правилния начин. Словения показа на другите държави, че държи на здравия разум. Първо тестват хората, за да установят имат ли антитела (тоест дали са боледували от Коронавируса) и след това ще ваксинират само уязвимите хора БЕЗ НАЛИЧИЕ НА АНТИТЕЛА в кръвта им.
4
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масово тестване да има файда със 100% или поне 99% верни тестове. Не от 50 до 70% верни. Но логиката, мисълта, здравия разум, епидемиологията, медицината умряха 2019. Ега се наядете с пари и власт.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подготвят се...да посрещнат зетя и Меланията...нали премиер ще го правят,че да не вземе да се зарази...хахаха
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им се чудиш и маеш на акъла на тия европейски управници.Нали Словаците го играха това преди месец-два - никакъв ефект и никакво отражение на разпространението на вируса. Напротив, сега влизат в поредния тотален локдаун. Вижда се, че това с масовото тестване няма никакъв смисъл, обаче и словенци, и австрийци се юркат и те. Шантава работа.
1
2
 
11
 
! Отговори
ммм ..! преди 3 години
Поредна грешка.3 януари 2021 година е в неделя, а 4 януари - понеделник.