Над 2 млн. души са починали от коронавирус в света

ООН: Науката успя, но солидарността се провали
15 яну 2021 23:15, Анисия Иванова
29
Над 2 млн. души са починали от коронавирус в света
Снимка: БГНЕС

Броят на смъртните случаи от новия коронавирус по света надхвърли днес 2 милиона. Това сочат данни на университета "Джонс Хопкинс", предаде Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че този символичен праг е бил преминат малко повече от една година след като новият коронавирус е бил засечен първо в китайския град Ухан. На този фон страните по света са в надпревара с времето, за да ваксинират своето население.

Броят на починалите от коронавирус е приблизително равен на населението на големи градове като Брюксел, Мека, Минск или Виена, посочва АП.

Данните на университета "Джонс Хопкинс" се основават на официална статистика. Смята се, че реалният брой на починалите е значително по-голям. По-ниските официални числа отчасти се дължат на недостатъчното тестване и неточното приписване на много смъртни случаи на други причини, особено в началото на пандемията, отбелязва АП.
За да бъде преминат прагът от 1 милион починали, бяха необходими осем месеца. Границата от 2 милиона смъртни случаи бе премината по-малко от четири месеца по-късно.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изрази съжаление, че ситуацията се е влошила "заради липсата на глобални координирани усилия". "Науката успя, но солидарността се провали", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Всяка революция изисква жертви. И тези жертви биха били напразни, ако не се запитате какво точно работите, за кой работите и на кого е нужна вашата работа ? Най малко 50% от заетостта е безмислена, а разпределението на капитала абсолютно несправедлив. Накрая съвсем няма да има нужда от вас, защото ноосферата продукт на социума от 10 000 години насам ще бъде приватизирана от ***.
22
0
 
1
 
! Отговори
Сь преди 3 години
Просто поноже е грип, и няма страх в хората. И вместо на страх трябва да се разчита на тяхната отговорност. А 70% от населението не знае какво е отговорност даже, камо ли да има такава. Виж ако не беше грип, а чума щяха да се избиват за тия ваксини даже и да бяха на една седмица.
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поздрави от най райския край на планетата, тук котона вирус няма, зимам 5 цифрена заплата долари гледам си лайфа, кеф ти гмуркане в рифа, кристално чусти плажове, наблюдаване на китове, разходки из джунглите до някои съвършен водопад, няма задръствания карам си автоматика доволно, климата ми идва бонус
20
4
 
2
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
ЗДРАВЕТО е най галямото БОГАТСВО
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да 2 млн, а от пневмонии годишно 2 пъти повече! Коментари нещо?
18
2
 
3
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
Не е много, капка в Световния океан.
17
1
 
0
 
! Отговори
Емиииии... преди 3 години
квот, такова ся, кво да праим...Хората на бос крак чорапи обуват, зъби с упойка си вадят, а някъде даже правят и кренвирши от месо...Даааааааааам.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да напишат колко е бройката на убитите хора в света.
15
15
 
6
 
! Отговори
Питър преди 3 години
До Анонимен 13Ти май си не от невярващите, а от неразбиращите. Да, смъртността е сравнително ниска, но хората вдигат телефона до Бърза помощ при най-малкото усещане, че въздуха не им стига, даже и смелите патриоти. Наскоро пред вкъщи една велосипедистка се преби и буквално си размаза лицето. От Бърза помощ казаха, че времето да ни се обадят обратно е 3.5 часа. Обикновено идват до 10 минути. Лекуват хората по линейките, защото няма легла. Пък вие си вярвайте в световната конспирация.
14
5
 
4
 
! Отговори
Питър преди 3 години
До Анонимен 16Има доста такива случаи вече. Жалко, че не много оцеляват, за да разкажат. Наскоро гледах един мирикански мъжага, записал видео до познати и света. Ревеше със сълзи, щото не знаел какво ще става, и ги молеше да повярват.... Предполагам, че се е отървал, но нямам повече информация
13
7
 
7
 
! Отговори
Тъй де . преди 3 години
По същото време починалите от малария отново са около 1 мил. Основно Д Е Ц А . Както и миналата година , както и по-миналата и по-миналата ..... но , това не трогваше никой . Защо ли ? Може би защото умираха основно бедни африканци и азиатци дето пари за лечение НЯМАТ .Що да се напъват БигФарма компаниите да търсят лекарство ?
12
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Невярващите че има вирус ще повярват само ако глътнат тръбата за обдишване в интензивното.
11
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на фона на 7.7 милярда дупи и това че умират всяка година по 16 млн средно от сърдечни заболявания и 10 млн от рак.. коронката изобщо не се намърдва никъде. Съизмерима със годишната смъртност от респираторни заболявания която гони към 4 млн . Тъй че никва разлика само дето си съсипахме животите...
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не е това,два милиона.Пренаселена е планетата.Много я замърсихме.Всичко се ***.И хора и храни и кво ли не.Всичко е химия и ГМО.Хората станахме лоши.Политиците алчни и продажни.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коя наука е успяла, бе? Лабораторията в Ухан ли?
8
5
 
8
 
! Отговори
Митко Любопитко преди 3 години
Коя наука успя и чия солидарност се провали ,другарю Гутериш ?Вярно , "науката" която забърква всякакви амалгами от вируси за явни античовешки цели , успя засега !Но със солидарността не сте много наясно , защото "плебеите" в световен мащаб вече разбраха какви са целите на пЛандемията !
7
2
 
9
 
! Отговори
ПРОВЕРЕТЕ САМИ преди 3 години
Влезте в някой сайт, който показва дневното заразяване с коронката - примерно, уърлдметър - и погледнете Израел. Първи декември, 1200 заразени; 14 декември, 2300 заразени; двадесет и пети декември, 4700 заразени; тридесет и първи декември, 6600 заразени; седми януари, 7600 заразени; 14 януари, 9700 заразени! ВЪРВИ ВСЕ НАГОРЕ! КАТО РАКЕТА! Ваксните ще ни спасят, обещавам! Израел провериха, ето спасяват ги ЯКО!
6
2
 
5
 
! Отговори
Математик преди 3 години
А колко от тях са на повече от 80 години?
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото е, че имам силни подозрения, доколко ваксините ще подобрят нещо.Сигурно така ще си се влачим с години.Междувременно ще започне канибализъм. От глад.
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я викнете онова математиче, с брадичката, да ви сметне щом 2 млн. са умрели (и то пак не е сигурно че са 2 млн.) колко процента е смъртноста от вирусчето. Извикайте го, той ще ви каже ама ще се изчерви целия. Щот измама брат. Тва е. Световна измама.И ваксините са измама. Навсякъде тръбят че имало вече втора и сега очакват и тета ваксина да се одобри. То една няма, те трета очакват. ОДОБРЕНИ ваксини няма, има РАЗРЕШЕНИ васксини за употреба. РАЗРЕШЕНИ а не ОДОБРЕНИ.