Шефът на СЗО: Светът е на ръба на морална криза

Перспективата за справедлив достъп до COVID ваксини е застрашена
18 яну 2021 21:00, Ния Христова
82
Шефът на СЗО: Светът е на ръба на морална криза
Снимка: БГНЕС
Перспективата за справедлив достъп до ваксините срещу COVID-19 е застрашена, тъй като те се използват предимно в богатите държави.
 
Това каза в понеделник на 148-ата сесия на Изпълнителния съвет на Световната здравна организация нейният генерален директор Тедрос Адханом Гебрейесус, цитиран от ТАСС. 
 
"Светът е на ръба на катастрофална морална криза. Обещанието за равен достъп е изложено на сериозен риск", каза той.
Още по темата
 
"Повече от 39 милиона дози от ваксината COVAX са доставени в 49 страни с високи доходи. И само 25 дози са дарени на една от страните с най-ниски доходи", каза още ръководителят на СЗО. 
 
Тедрос Адханом Гебрейесус отправи призив към световната общност да се бори солидарно с пандемията от коронавирус и да отпусне ваксинации на здравните работници и възрастните хора във всички страни по света през следващите 100 дни.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
P. преди 3 години
До От много десетилетияТи каза това, за което аз апелирам, но ти като мъж нарече нещата с точното име. И друго нещо: през ранните 1970години имах почти ежедневен достъп до списания на немски език, та там четях, че в Африка някои племена не съзнавали връзката между секс и бременност. Това е било преди 50 години. Дали нещата са се променили от тогава?
66
0
 
6
 
! Отговори
P. преди 3 години
Равен достъп до ваксините; защо на мен ми се струва, че обърнаха палачинката. До преди неотдавна се павеха проучвания по нета кой ще си сложи ваксината. И желаещите бяха по-малко от 50%. Сега смениха плочата, че ваксината е в ограничени количества, белким желаещите станат поне 75%.
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На това се вика цинизъм - моралната криза била заради равен достъп до ваксините, а не че унищожиха умишлено милиони човешки съдби чрез най-бруталната манипулация в познатата история на човечеството!!!!!!!!
64
0
 
9
 
! Отговори
P. преди 3 години
До P.ПродължениеЕ, аз нямам никакви признаци/симптоми относно тази епидемия и ми омръзна да чета и слушам за нея.
63
0
 
4
 
! Отговори
P. преди 3 години
До Анонимен #66=Коментарът Ви ме отправи и отворих страницата на Танзания в Wikipedia-та; когато работих като преводач, един от нашето обединение замина посланик за Танзания. Браво на президента им, има гръбнак да се противопостави на тези мерки за уж предпазване от уж епидемията. Bярвам в този вирус, но за мен не се отнася: ходих преди един месец с една приятелка в Костко. След два дена тя ми се обади, че има корона вирус. Не я чух 20 дена. Обади ми се вчера- била 3 пъти в болмица.Е, аз нямам
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз пък къде е видял морал, че да е на ръба на "морална криза"? Особено в Западна(ла) Европа морал трудно можеш да откриеш!
61
0
 
5
 
! Отговори
питанката преди 3 години
Някой се опитва да ни насажда чуството за вина, затова че сме богати??? Нашите народи работят, за да се издържат, а не чакат някой да им превежда милиарди помощи. Не сме длъжни на никого за нищо. Стига с тая криворазбрана хуманност да наливаме пари в пропаднали африкански и латиноамерикански държави. От такава помощ няма ефект, те продължават да са мизерни и мързеливи.
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой я създаде тая криза? Искахте криза - на ви криза.
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във танзания съм и живея тук проверете дали има Corona Президента е забранил да се говори за това няма маски няма нищоБолниците са празни КАКВО СТАВА ВЪВ ЕВРОПА И ВЪВ ЛАТИНСКА АМЕРИКА
58
0
 
19
 
! Отговори
От много десетилетия преди 3 години
десетки милиарди годишно подпомагат африканските народи. Благодарение на това, там достигнаха съвременните медицина и лекарства. Детската смъртност намаля значително, но хората там продължават да правят деца, като за последно. Етиопия, където е роден шефът на СЗО, вече наближава 120милиона. Огромен ръст за 50г. Огромно младо и необразовано население има в цяла Африка и Близкия изток, без да говорим за Азия. Гладът ги гони към Европа, а не войните. Кой ще ги храни тези хора? Дайте им презервативи
57
0
 
4
 
! Отговори
бекането преди 3 години
заради вас *** сатанисти *** и лобисти стана такамайките си продавате за финикийските знаци. Само ядете и се возите и плющите и сте слуги на биг фармата без никакъв морал
56
1
 
3
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Къф морал бря ? Яде ли са,пий ли са ? Мой ли а купиш нящо с него ? Ко нямаш пара си жив умрял ! Там кадя играй парътъ и с нея мой да купиш сичко няаа морал !
55
4
 
20
 
! Отговори
аз доброволно се преди 3 години
отказвам от ваксината ви - ваксинирайте на воля неграттта и пр. цветнокожи маймуннни никой не е заритал за ваксината ти бе майммуно цветнокожжжжа продажна !!!!
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Москва преди няколко години казаха че вече централата на интернационалът не се намира там,но не споменаха къде се е преместил.Хитлер и Сталин се целуват в устите като съпрузи,а БКП преди войната разпространява позиви в които заплашва Борис III,че ако не се присъедини към Германия,Италия и Япония ще му направят атентат.Документирано.А това означава само едно.Всички от БКП са на заплата при Интернационала.*** сър,*** на квадрат.
53
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, да в интензивното няма *** и антиваксъи...
52
6
 
2
 
! Отговори
До 60 преди 3 години
Като твой близък се разболее и умре, попитай за зомбитата.
51
7
 
17
 
! Отговори
Как сте ЗОМБИТА? преди 3 години
В резултат на съдебен иск (позовавайки се на правото на информация) пред ирландското министерство на здравеопазването от ирландската журналистка Джема ОДохърти, ирландското министерство на здравеопазването призна ПИСМЕНО, че не може да предостави доказателства, че SАRS-СОV-2, известен като СОVID-19, е изолиран в лабораторията като са спазени постулатите на Кох. С други думи, съществуването му не може да бъде доказано. Първите пет минути от видеото са исторически.
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е.И така е било.И така ще бъде.ПарАта е*е фукарАта.
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайския вирус да го лекуват безплатно с китайска ваксина. Който е изцапаал да си забърше.
48
0
 
2
 
! Отговори
P. преди 3 години
До Анонимен #51Точно, 51. И аз това имах предвид в моя пост, но непосредствено под това мнение, изказах надеждата си, че моите сънародници тук в днес.бг дават точна преценка на нещата. Е, има естествено някои, които слагат палче надолу или нагоре преди да мислят.