Въпреки мерките Великобритания първа по смъртност от коронавирус

Очаква се броят дори да расте, изчислява специалист
Обновена: 19 яну 2021 08:17 | 19 яну 2021 07:50, Петя Славова
38
Въпреки мерките Великобритания първа по смъртност от коронавирус
Снимка: БГНЕС

Въпреки тежкия и продължителен локдаун, Обединеното кралство вече има най-високата смъртност от Covid-19 от всички страни в света, разкриват последните данни. Средно 935 ежедневни смъртни случая във Великобритания през последната седмица са еквивалентни на повече от 16 души умиращи от COVID-19 на всеки милион дневно, пише The Independent.

Данните, събрани от, базираната в Университета в Оксфорд изследователската платформа "Нашият свят в данни", показват, че Обединеното кралство е пред всяка друга държава по смъртност на глава от населението в света, предава "Фокус".

Великобритания изпревари Чехия, която заемаше първото място от 11 януари, след като правителството публикува последните смъртни случаи от коронавирус в неделя вечерта.

Още 671 смъртни случая от COVID-19, регистрирани в неделя, увеличават общия брой потвърдени смъртни случаи от вируса във Великобритания до 89 261.

Това е най-високата обща смъртност в Европа и в абсолютни стойности се нарежда единствено след САЩ, Бразилия, Индия и Мексико в световен мащаб - всички те с много по-голямо население.

Обединеното кралство е има 3,4 милиона потвърдени инфекции, еквивалентно на един на всеки 20 души.

Макс Росър, изследовател от Оксфордския университет и основател на "Нашият свят в данни", каза, че другите страни са предприели по-бързи и решителни действия в ранните етапи на пандемията.

Още по темата

"Последната смърт от COVID-19 в Нова Зеландия беше в средата на септември", написа той в Twitter.

Смъртността в Обединеното кралство сега е по-висока, отколкото беше по време на първата голяма вълна от инфекции с COVID-19 през април, когато достигна своя връх от 13 на милион души дневно.

Последните правителствени данни също разкриват, че броят на хората в болница с COVID-19 е много по-висок от първия връх, което предполага, че броят на новите ежедневни смъртни случаи ще продължи да нараства.

По време на пресконференция на "Даунинг Стрийт" в петък отговарящият за медицинските въпроси Крис Уити каза, че се очаква броят на хоспитализациите и смъртните случаи да продължи да нараства, поне в краткосрочен план.

"Страхувам се, че през следващата седмица очакваме броят на хората в Националната здравна система и броят на смъртните случаи ще продължи докато започне да си личи ефекта от това, което всички ние правим", каза професор Уити.

"Страхувам се, че пикът на смъртните случаи предстои, пикът на хоспитализациите в някои части на страната вече са достигнали върха и леко започват слизането. Тъй като хората се придържат толкова добре към насоките, ние смятаме, че върховете идват през следващата седмица до 10 дни за повечето места по отношение на новоприетите в болниците", обясни ученият.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Лъжа преди 3 години
таз новина че Англия е на 1во място по смъртност е ЛЪЖА !!!!Няма ли да бъдете осъдени и вкани в затвора редактори и журналисти лъжливи
28
2
 
1
 
! Отговори
Хайли лайкли преди 3 години
Великите лечители на нелечимя новичок да са на това дередже?Има ли изненадани?То реалните неща за разлика от измислените - искат серозни знания и специалисти!Не е като медийно отравяне и медийно възкресение на Скрипали!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Великобритрания от всеки 1000 човека приключили с вируса, 55 са починали, а останалите 945 са се възстановили. В България са 50 починали, а останалите 950 са се възстановили
26
2
 
8
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Англичаните доказаха на практика че докато децата им са в развъдниците (дг и присъствено училище) няма никакъв смисъл да затварят нищо - заразата се разпространява. При нас нещата започнаха да утихват чак след като затвориха присъственото училище от миналият век.
25
4
 
6
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Тук има много скрита смъртност. Двама близки починаха наскоро, един след друг със симптоми. Не ги искаха в болниците в София - нямали места. Писаха ги инфаркт.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До онзиДе да те напръскат, че определено имаш нужда от генно модифициране. Есента винаги конденза зад самолетите е по-внушителен. Две години, високо над София с автомат в ръцете съм имал достатъчно време да го наблюдавам през 80-те.
23
3
 
6
 
! Отговори
бай х преди 3 години
В Лондон арестуват ако си говорите няколко човека на улицата. Гаврат се с хората.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 28Това са плодовете на факта, че обявиха три дни по-рано локдауна. Матреала го кара като за последно по пъбове, летища и границата. И пак коментирайте здравната система на България и мерките. И в Италия, и в Испания, а в Англия сега *** повече. За прехвалената Швеция на мангъров и сие вече не се и говори. По-добре селски тарикат с усет по рождение, отколко празноговорещ интелектуалец. Факт!
21
1
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
При 3 % смъртност и безсимптомни случаи, вируса циркулира дълго време и пик се получава изведнъж. Съответно и висока смъртност. ЮКей е пример за това. Досега не съм видял едно адекватно изследване за разпространението му в някоя популация.
20
6
 
8
 
! Отговори
онзи преди 3 години
Пръскат хората от самолетите с генно-модифицирани вируси и ни баламосват с локдаун и ни тровят с "ваксини". Срещу хората се води геноцид.
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пърен локдаун, спазвали много строги мерки, ваксинират ги все повече, а вирусът вилнее. Хайде да си кажат какво не правят, както трябва, за да се случва това и не е само новият щам. Щях да им повярвам ако не беше примерът с Нова Зеландия и Китай!
18
4
 
12
 
! Отговори
Иван преди 3 години
В Англия до 18 декември всички ученици и студенти бяха в час, магазините навсякъде отворени включително моловете, барове и ресторанти работеха до 23 часа в повече райони на страната, никакъв вечерен час, маски почти не се носят.. Сега берат плодовете на безхаберието си. Същото ще стане в България, ако Борисов се поддаде на натиска на ресторантьорската мафия-пълзяща нагоре зараза съпътстваща почти липсващата ваксинация. Училищата също трябва да стоят затворени поне до началото на април.
17
6
 
9
 
! Отговори
123 преди 3 години
Англичаните пяха на площада: "Наврете си ваксините отзад" и затова ги затвориха. Има го в ютуб. Иска се ингилизите да излезнат на площадите и да натрошат главите на полицаитв и правителството.
16
2
 
8
 
! Отговори
Къде е уловката ? преди 3 години
При британци напр. има много близкородствени бракове.
15
5
 
8
 
! Отговори
Тим преди 3 години
Смъртността във Великобритания е под 3%! А у нас, макар да се бием в гърдите, че сме много добре, е 4%! Средната смъртност за света е 2%. Сами си правете изводите....
14
3
 
6
 
! Отговори
защо преди 3 години
Защо си падаме толкова по руснаците? Защото и двата народа са комплексирани и затова са доволни ,че и другите страдат. Дали това е продуктивно? Като гледам водачите ни и животът ни .....очевидно - не.
13
4
 
2
 
! Отговори
до #17 преди 3 години
вируса си е супер , ама хората не се пазят, не носят предзначените противо предпазни маски който трябва да са с големина 0.03 микрона .Хората дори не знаят какър размер маски да ползват , толкова са прости че чорапи слагат и си мислят че ще се предпазят с обикновенните маски .. Ше се заразяват още дълго
12
2
 
9
 
! Отговори
реалист преди 3 години
На първо място са, защото си нямат Мутра, която да въвежда правилните мерки и да контролира изпълнението им. Оставка.
11
8
 
6
 
! Отговори
нека се погледнем преди 3 години
От постовете ни лъха злоба, задоволство и радост,че Великобритания била зле. 1. Това изобщо не говори добре за нас. 2. Повечето от постовете са на руснаци и техните слуги, които имат первезното мислене, че като разпространяват недоверие , лъжи и омраза по света, руският мужик ще забрави в какъв ад живее. 3. Както пише в един от постовете---важни са процентите...а по проценти ние сме начело, нали Тиква?
10
3
 
10
 
! Отговори
хаха преди 3 години
От каде знам ли?От един приятел който работи в болницата в момента ...Пригответе се за Паспорти за васинация ако ще идвате в Англия