Кунчев с признание: Даваме си сметка, на хората им писва от мерки

Трябва обаче да достигнем 70 % имунизиране, посочи здравният инспектор
22 яну 2021 12:54, Красимир Ангелов
204
Кунчев с признание: Даваме си сметка, на хората им писва от мерки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Давам си сметка, че не можем безкрайно да издържим с такъв тип мерки, защото на хората им писва и искат нормалния си живот. Това призна главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който пристигна в село Бояджик.

"Хората искат да седнат в кафене, да отидат на гости, да отидат на почивка през лятото, а ние им го отнемаме. Да не говорим, че това е по-приемливата част. Има заведения и ресторанти, които не работят от 4-5 месеца. Има нощни заведения, които не работят от 10 месеца. Ами ако и мъжът, и жената са работили в това заведение? Какво става с техните заеми? С какво издържат живота и децата си. Много добре си даваме сметка колко са тежки мерките", отбеляза той, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Кунчев пристигна в Бояджик, където ще разговаря с местни учители в опит да ги убеди да се ваксинират срещу коронавируса.

"Няма как физически да стигнем до всяко училище. Но когато има случаи и така или иначе се вижда, че хората имат нужда от допълнителна информация, това е добър повод още веднъж да се опитаме да предоставим цялата информация на максимално разбираем език, за да може всеки да си вземе информираното решение", посочи специалистът.

"Намираме се във война. Помислете си хората на моята възраст, аз съм над 60 години, за целия период стана така, че станахме свидетели на нещо, което преобърна света. Ако преди година някой беше казал, че американският президент ще падне заради тази епидемия, че ще спрат да летят самолетите, че няма да може да мръднете до съседната страна, че цели отрасли ще останат без работа за половин или 1 година, някой щеше ли да повярва? Обаче, това е факт", отчете доц. Кунчев.

Той призна, че на този етап никой не може да каже, кога пандемията ще затихне и нещата ще се нормализират.

"Никак не приключваме, за съжаление. Ако гледаме картинката в България, ми изглежда чудесно. На 27-мо място от 30 страни в Европа. Намаляваща заболяемост. Под 500-600 души на човек новозаразени, под 100 души починали. Не забравяйте, че имахме над 200 починали на ден. В същото време едно усещане за недомлъвки, за недоверие. За България 200 души на ден е огромна смъртност", отбеляза главният държавен здравен инспектор.

Кунчев обяви, че ако като общество искаме да няма повече епидемия и да бъдат премахнати мерките, трябва да достигнем 70 % имунизиране. "Решението дали ще се ваксинираш не трябва да се взима на база на лъжливи твърдения и глупости за чипиране", категоричен бе главният здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
1
 
0
 
! Отговори
До 177 преди 3 години
Статистика не ми трябва. Изпратих двама близки за месец. Имаха ученик в 4-ти клас. Не го пожелавам на никого.
170
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗороТи нормален ли си? Дай статистика колко от тези 100 трупа имат у дома ученик от 1 до 4 клас? Стига сте ги дъвкали тези деца. Спирай да ходиш на работа, стой си удома и се зомбирай колкото искаш. Оставете децата намира.
169
2
 
10
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
На хората никога няма да им писне от мерки, когато е за тяхно добро. Но им писва от безумни, безмислени, вредни, лишени от всякаква логика и медински доказателсва мерки....създадени по политически и икономическо изгодни за шепа хора, причини.
168
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ех тая пирамида Като хазарт е
167
0
 
13
 
! Отговори
Ех тая пирамида преди 3 години
Да ви светна едно време излязоха едни снеми дай ми 10лв.и ще спечелиш 100000.Или изпрати по пощата 5лв.На 10 човека и ще ти пратят 10000лв.Сега 5милиона население плаща тестовите и те отиват у фараона който ги е купил за стотинки. Както маските предпазни.Струват стотинки ама не почнаха от левове. И най важното в коя сметка.
166
2
 
20
 
! Отговори
абсурд преди 3 години
Правят,струват само и само да ни имунизират.Ще имат да вземат
165
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лека-полека нещата си отиват към кютек...
164
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само искам да ми кажат какъв е планът?Докога? Колко "мазнинки" да имаме? Да сме отделили три заплати... Отделихме ги. Минаха много месеци, свършиха.Какво правим нататък?Седим без работа, затворени докога?Милиони хора, много от тях с хуманитарно образование, се преквалифицираме в програмисти?
163
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късно е либе за китка (в неговия случай някой да му повярва, че е искрен). Този страх и паника, която се насажда денонощно, виртуален катаклизъм, който организирано се опитвате чрез всякакви електронни коминукации и социални мрежи да направите реалност (ама не е) това ви издава. Важи не само за България, ясно е, че се опъват конците организирано, манипулации, преекспониране, едната вълна не е свършила, говорим не за следващата, а за по-следващата? Кого заблуждавате?
162
0
 
0
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Ето за да не бъда голословен:Family Testing COVID-19 Бърз тест за самотестуване от гърлен секрет x4 проби Безплатна доставка над 50 лв цена 75 лв. време 5 мин.Тегло: 0.100 кг 30014945 БЪРЗ ТЕСТ СЕМЕЕН COVID-19 X 474,99 лв
161
6
 
12
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Бойко защо е тоя зор с тези ученици да учели присъствено??Идат избори и хората виждат, че се луташ, не разбираш нещата! Говориш гглупости, че 1-4 клас не заразявали.Много народ измря покрай тези ученици!Картината с заразените не важи вече, защото никой не ходи да дава 120 лв., като може да си купи онлайн бърз тест и да провери.
160
2
 
20
 
! Отговори
Име преди 3 години
Светът се събужда и става ясно, че не сме българи, британци, австрийци и т.н. Ние сме нормалните хора, работещи, спазващи закони, плащащи данъци и всяко екзотично хрумване на управниците си. От другата страна са шайка обществени служители със съмнително висок стандарт на живот, прикриващи корпоративни интереси, освобождаващи престъпници, хранещи паразитиращи и с всяко следващо решение - засилващи усещането, че лека полека нещата си отиват към бой
159
6
 
7
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Как може всичко им е пред очите и сами го направиха и сега пак направиха същата грешка от септември? Септември след започването на уч.година и след 15-20 дена започна поголовната сеч и накрая след 2 месеца се стигна до 200 трупа на ден.С гооолям зор се усетиха и ги спряха. Нооо хоп видяха, че тигърът се скри и хоп пак излезнаха навън. Т.е. пуснаха проучване - 1 до 4 клас отново.И сега какво минаха 20 дена и резултатът е налице. Пак почти 100 трупа.Колко време им трябва да св усетят?????
158
0
 
24
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Освен това искам НАУЧНО ОБЯСНЕНИЕ. Защо , аз преболедувалия вируса, да нямам имунитет а тези с инжекциите да имат ? На каква логика опира това твърдение? Не е ли по-силен естествения имунитет в сравнение със стимулирания такъв ? Освен това днес четох, че ваксините не ловели Бразилския щам. В такъв случай какво правим? Всяка година ще се ваксинираме с по десет ваксини ли? Докато ни ударят първите две и вече трябва да се подготвяме за следващите две и така до края на света. Това ли е новата реално
157
0
 
36
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Само преди година ни лъжехте, че новия вирус от Ухан е най-заразното нещо в света. Хората , при среща, преминаваха на другия тротоар-. Сега се оказа, че онзи миналогодишния вирус не бил толкова заразен. Измислихте нов по-заразен вирус. Е как да ви вярваме. След месец,два ще изкочи някой още по-заразен и така докато народа не ви отнесе, барабар с белите престилки и маските.
156
0
 
19
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Писна ни и от мерките ви, и от вас. На 4 април ще ви разкараме всичките.
155
0
 
39
 
! Отговори
бай Ставри преди 3 години
До НиколинаНе бих казал егоисти, по-скоро безумно уплашени. То малко ли помия се лее по медиите колко било страшно. Случайно или не, всички държави, които са напълно затворени от месеци са най-зле. Вирус не се бори със затваряне на кафенета. Факт е, че никой нищо не прави за рисковите групи - защо не получават безплатни лекарства и имуностимулатори и предпазни средства? Мерки викат на краденето и цицането на пари, а хората кучета ги яли. Цяла Европа е по протести, но за това се мълчи в медиите.
154
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НиколинаПрощавай, колежке, дано си жива и здрава, но ако ти беше една от рисковите групи, дали щеше така с лекота да си рискуваш здравето, за да имаш право, да ходиш по кафета?
153
0
 
10
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
До ГражданинЗащото на новите ни господари са нужни най-много 4 милиона слуги.Тогава България ще бъде Рай, а оцелелите от геноцида - ратаи !И болните и здравите са виновни, че живеят на територията.Те пречат и ще бъдат много намалени ...Това е неудобната истина !
152
0
 
48
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Много ми е интересно защо не проявите същата загриженост за болните от рак?! Там болките и преживяванията са страшни, а краят е ясен. Защо не проявите загриженост за нуждаещите се от трансплантации и т.н.?