Норвегия иска негативен тест от не по-рано от 24 ч. преди влизането

Изискването не важи за транзитно преминаващите пътници
25 яну 2021 14:45, Елка Василева
11
Норвегия иска негативен тест от не по-рано от 24 ч. преди влизането
Снимка: архив, БГНЕС

Норвежкото правителство промени изискването за представяне на отрицателен тест за SARS-CoV-2 на влизане в Норвегия, като гражданите следва да представят негативен резултат от такъв тест, направен не по-рано от 24 часа преди отпътуването си, а не до 72 часа, както бе досега. Изискването влиза в сила от днес, 25 януари 2021 г., съобщи МВнР.

Пътуващите със самолет с прекачване на транзитно летище следва да представят тест не по-стар от 24 часа преди отпътуването с първия полет.

Обръщаме внимание, че както и досега изискването за представяне на негативен резултат от тест за COVID-19 при влизане в страната не важи за гражданите на Норвегия, чужденците със статут на постоянно пребиваващи в Норвегия, често пътуващите с цел работа от Швеция и Финландия и транзитно преминаващите пътници. Изключение се прави и за пътниците, които могат да докажат с медицински документи, че в последните 6 месеца са преболедували от COVID-19.

Още по темата

В допълнение всички лица, които са били в Обединеното кралство, Южна Африка, Ирландия, Холандия, Австрия, Португалия и Бразилия трябва да се подложат на задължителен PCR тест на норвежката граница.

При нужда от съдействие българските граждани в Норвегия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Oslo@mfa.bg.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

Препоръчва се на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
К.у.* не иска ли?
9
1
 
2
 
! Отговори
мен преди 3 години
ТесТове. Иска само тестиси.
8
1
 
1
 
! Отговори
мен преди 3 години
Мара общата не иска тесгове преди влизане. : )
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи за българи не може!В България няма лаборатория,която да ти изкара теста до 24 часа,камо ли да успееш да тръгнеш и да пристигнеш в тези 24 часа!
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
норвежците са едни от най гадните фашисти, сър....
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всички - Изискването е за PCR тест. Дори и да ви кажат, че може с антигенен, трябва да знаете, че повечето лаборатории в България, не издават легализация (т.е. документа няма да важи в чужбина и ще е на български - успех с него!!!) на антигенните тестове. И да, на летището МОЖЕ, да направят порблем, ако теста е на 25-6 часа.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Ами ще прекараш едни неприятни 30-40 часа, държан в 2 на 2 стая, докато от посолството се оправят с теб ...
3
2
 
0
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 3 години
Не по-рано или не по-късно???
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо така в този сайт се ослушват и не пишат какво се случва по ниската земя, че хората са се вдигнали на невиждани протести срещу ограниченията, а ни занимават с врели некипели
1
2
 
8
 
! Отговори
Бацил преди 3 години
Тия без тест само дома може да си седят! Скоро без ваксина и на църква няма да може да се иде!