Карантина затваря де факто границите на Великобритания?

10-дневният престой в хотел ще струва 1 000 паунда
26 яну 2021 08:10, Елка Василева
9
Карантина затваря де факто границите на Великобритания?
Снимка: архив, БГНЕС

Очаква се британското правителство да вземе крайно решение за налагането на нови правила за карантина за пристигащите от чужбина. Мерките включват освен отрицателен тест за COVID-19, направен не по-късно от 72 часа преди пристигане, и настаняването на хората в хотели за самоизолация за 10 дни за тяхна сметка.

Очаква се премиерът Борис Джонсън да даде "зелена светлина" за мерките въпреки оказвания му натиск от депутати от неговата Консервативна партия да облекчи локдауна, предаде БНР.

Вестник "Гардиън" цитира източник от "Даунинг стрийт", че "в името на предпазливия подход министрите не искат да отварят нещо, което ще трябва отново да затварят". А това означава, че ограниченията за пътуване и другите ограничения могат да останат в сила още месеци наред.

Още по темата

Представители на авиационната индустрия заявиха, че мярката с хотелите, която според правителството ще отнеме по-скоро седмици, отколкото дни, за да бъде въведена, означава на практика затваряне на границите. Цената за 10-дневен престой на пътник се очаква да бъде около 1000 паунда.

Министрите първоначално обсъждаха ограничено използване на хотели за конкретни държави, които са огнища на зараза, включващи Южна Африка и някои части от Южна Америка. Сега обаче се очаква властите да наложат тази политика за всички пристигащи или най-малкото за цели континенти, като Южна Америка.

Борис Джонсън ще бъде запознат с всички разработени варианти. Кабинетът също е разединен по въпроса, но повечето от министрите с по-тежка дума са за възможно най-строги мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Успех на англетата. Гледат от Австралия, обаче те не са Австралия. Австралия живее от износ на природни ресурси и осве това са 22 милиона. Скоро ще се озъбят...........Вижда се чак от Космоса кой е озъбения! :)))))))))))
7
5
 
1
 
! Отговори
Tralala преди 3 години
В английската преса се говори за 1000 паунда на семейство не на човек ама както и да е. Ами това с хотелите май работи. Австралия е доказателство. Иначе до голяма степен подкрепям. Не се спряха, някои хора се мислят за безсмъртни. То им се казва не Излизайте без причина от къщи те през седмица летят.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В крайна сметка всички ще направим като Китай, но някои се ориентираха по-бързо, като 26 милионната Австралия, 5 милионната Нова Зеландия, 97 милиония Виетнам, 70 милионния Тайланд и други държави.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Успех на англетата. Гледат от Австралия, обаче те не са Австралия. Австралия живее от износ на природни ресурси и осве това са 22 милиона. Скоро ще се озъбят.
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да защитят минимална група от хора,които вече са се наживели ,разкатават майката на останалите. Какво бъдеще ги очаква подрастващите. Безработица и мизерия.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките ягодоберачи!
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителството на Великобритания трябва да плаща за 10 дневния престой.А това е голяма тъпотия. Значи правиш си тест и на всичкото отгоре отново трябва да се самоизолираш.
1
2
 
26
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
На ви брекзит :))))))))))))))))))))))))))))))