Случаите на COVID-19 по света вече надхвърлиха 100 милиона

Един човек се заразява средно на всеки 7,7 секунди
27 яну 2021 19:38,
8
Случаите на COVID-19 по света вече надхвърлиха 100 милиона
Снимка: БГНЕС

Случаите на коронавирус в света надхвърлиха 100 милиона души, според данни на Ройтерс. Страните по света все още се борят с новите щамове на вируса и с недостига на ваксини.

Почти 1,3% от населението на света се е заразило с COVID-19, болестта, а от нея са починали над 2,1 милиона души.

Един човек се заразява средно на всеки 7,7 секунди от началото на годината. Всеки ден за същия период се съобщава за около 668 250 нови случая, а глобалната смъртност е 2,15%.

Най-силно засегнатите държави - САЩ, Индия, Бразилия, Русия и Обединеното кралство - съставляват повече от половината от всички съобщени случаи на COVID-19, а представляват 28% от световното население, предаде Фокус.

На света бяха необходими 11 месеца, за да регистрира първите 50 милиона случая на пандемия, а сравнение само за три месеца случаите се удвоиха до 100 милиона.

Около 56 държави са започнали да ваксинират хората за коронавирус, прилагайки ваксината на най-малко 64 милиона дози. Израел води в света по ваксинации на глава от населението, ваксинирайки 29% от населението си с поне една доза.

С над 25 милиона случая на САЩ се падат 25% от всички съобщени случаи на коронавирусна инфекция, въпреки че представляват само 4% от населението на света. Съединените щати са начело в света по среднодневен брой на съобщените нови смъртни случаи, като всеки ден се докладва по една от всеки пет смъртни случая в света. С малко по-малко от 425 000 смъртни случая, Съединените щати отчитат почти два пъти повече смъртни случаи от Бразилия, която е втората по смъртност от COVID-19 в света.

Като най-засегнатият регион в света, Европа в момента отчита милион нови инфекции на всеки четири дни и почти 30 милиона от началото на пандемията. Великобритания във вторник достигна 100 000 смъртни случая.

Източноевропейският регион, включително страни като Русия, Полша и Украйна, допринася за близо 10% от всички случаи на COVID-19.

Въпреки ранното осигуряване на сделки за доставки на ваксини, много европейски страни са изправени пред забавяне на доставките както от Pfizer/BioNTech, така и от AstraZeneca.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
около 2.5 мил преди 3 години
До Попай
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати грипа. То от друго вече не се умира. Само грипът е виновен. Стига замбирайте хората с глупости!
6
1
 
2
 
! Отговори
оооо страхотия преди 3 години
1 процент. И от тях 0.01 процент смъртни случаи. Голяма страхотия.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото по бързо се развива пандемията толкова по бързо ще свърши.
4
1
 
2
 
! Отговори
Попай преди 3 години
Някой да направи справка колко са случаите на починали от пневмонии в Света, благодаря!
3
1
 
0
 
! Отговори
Официално преди 3 години
Транслацията от ляво в дясно, както и обратно, най-често в траснверсалната равнина на жлезисти органи с репродуктивна функция, е грандиозния феномен, върху който искам да се фокусирам. Извършван от мен точно в този момент, от левия текстилен придатък (джоб) на дънките ми към десни, комплектът жлези, придружени с патладжана над тях, установиха нове преместена позиция по темата!
2
1
 
0
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Жа са мре бря ! Майтап ви се струва.И у наше селу почна а са говори само за тоаа пусти вирус.И сичко и мъжко и женско почна а са спиртосва да де дезинфекцира . И маски глеам някои почнаа дъ носът.Не стига туи,ами таа заран са чуваше вълчи вой откъм горътъ.Старите ора казват голем мор ни чека.Не е на добре.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тази година 100 милиона ,догодина 1 милиард !