Ваксината на "Пфайзер" ефективна и само при една доза?

Това показва проучване на основата на имунизацията в Израел
25 фев 2021 09:04, Елка Василева
30
Ваксината на "Пфайзер" ефективна и само при една доза?
Снимка: архив, БГНЕС

Препаратът на "Пфайзер" е все по-вероятно да бъде достатъчно ефективен дори при прилагането само на една доза, сочи проучване.

Данните са на агенция Асошиейтед Прес и се основават на масовата ваксинация в Израел, където повече от половината от населението беше имунизирано, предаде БТА.

Още по темата

Взети са предвид резултати за над 500 000 ваксинирани общо по света, като изводът е, че ваксината на "Пфайзер" е предотвратила развитието на тежко заболяване при 92% от случаите на имунизирани с две дози и при 62% при получилите една инжекция.

Препаратът дава еднакво добра защита както на млади хора, така и на тези над 70 години.

Междувременно в САЩ дадоха зелена светлина на употребата на ваксината на "Джонсън" и белгийската компания "Янсен". Тя се прилага само в една доза и може да се окаже добро решение на зараждащата се криза с дефицит на ваксини по света.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...Първото голямо проучване в реална среда показва, че две дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech е на 94 ефективна, предава "Ройтерс", като цитира резултатите от ваксинирането на 1,2 милиона души в Израел...."94% ефективност
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ба таз псевдонаука!Не позна: сега разбират какво ОЩЕ могат.Това какво могат вече беше проверено.
26
1
 
3
 
! Отговори
ба таз псевдонаука! преди 3 години
"е все по-вероятно да бъде достатъчно ефективен дори при прилагането само на една доза"Преди няколко месеца медиите опищяха орталъка че "Спутник-V" не бил достатъчно проверен!А сега като чета заявленита излиза че западните ваксини са изобщо непроверени какво и как могат!Чак сега на живо ги "оценяват"!Егати и иии и ....!
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Упорито искат да ни кастрират.
24
0
 
2
 
! Отговори
Истината преди 3 години
А вие какво очаквате да пишат, че даже и от една доза може да отидете в отвъдното. Публикация от този род има за цел две неща, първото да защити правителството и преди всичко безпогрешния Б.Борисов, и второто е че трябва да вярваме на всичко което ни задължават да купим от запада защото и то е така неопетнено като бившия чешки затворник на име Б. М. Борисов.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак се опитват да оправдаят липсата на ваксини по вина на некъдърниците от Гроб
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кастрира от раз... Браво.
21
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
До Анонимен 6Ти най добре прочети коментар 5
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ги правят тия заключение от ден за ден. Мошеници...
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четете, бре! Четете и после слагайте минуси.Ваксината предотвратява развитието на тежко заболяване при 92% от ваксинираните 2 пъти- От това следва, че при 8% от ваксинираните тежкото боледуване не е предотвратено, т.е. - заразили са се и са боледували тежко, каквото и да означава тежко!По същата логика - 28% процента от ваксинираните еднократно развиват тежко заболяване. И това, ако е ефективност?!
18
0
 
3
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Ей, неандерталци!! От къде ви намират и ви наемат да пишете статии такива неуки тройкаджии?? НЯМА такова животно Пфайзер! Има Файзер ИЛИ Pfizer!
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ако някой пита главният"имунолог"в тая държава Борисов,може да се окаже че и половин доза е достатъчна за едно лице!
16
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
8% от ваксинираните 2 пъти развиват тежко заболяване.28% от ваксинираните 1 път развиват тежко заболяване. За каква ефективност става въпрос при еднократно ваксинираните - тежко боледуват цели 28%?! Впечетлява думата "тежко". Какъв е смисълът, като и без ваксина горе-долу така протича грипът?
15
9
 
16
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Всичките тези ваксини са в фаза на клинично проучване, което означава, че вие се превръщате в опитни зайчета и то безплатно. Никой не знае какви биха били късните реакции след години, колко е ефективността и т.н. Но нали се поддавате на манипулации и страх от едни щабари, интересите не са медицински, а политически.
14
0
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Къци Вапцаров и той казва, че са забранени, много моля! Ти на него ли вярваш или на науката? ааа!!!
13
5
 
13
 
! Отговори
до 11 преди 3 години
Зачети се в интернет. Много модерен ход в медицината. PHK терапиите са още от 80-те години (нищо, че *** пее как са от онзи ден) и към днешен момент са безкрайно ефективни при лечение на редица болести в най-модерните болници по света. Тествеани и усъвършенствани 40 години, това искам да кажа. Ама в Люлин пред панелката и в такситата говорят, че са забранени и не са тествани изобщо никъде.
12
4
 
11
 
! Отговори
до 9 преди 3 години
Дам, особено противогрипните ваксини, които се обновяват на всеки 3 месеца, се тестват години. Скрий се, драги ми смехурко. Слушай Мангъров- той е топ учен. Тези, които са светлинни години напред от него, не са прави.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен пък ми е безкрайно интересно срещу какво е ефективна тази РНК терапия и какъв е големия зор да се рекламират на всяка цена РНК компотите?
10
4
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
Българинът е компетентен по всеки въпрос. Особено този профил, който ти си описал. Всезнайко, ама работи в склад. На запад много по-успял щял да бъде. Отиде на запад, за друго, освен за берач на малини, не го искат. Просто масовката прости хора са компетентни по всичко. Не искат да видят успелите какво правят, не вярват на науката, а на клипчета на себеподобни от социалните мрежи.
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Израел ваксинира повече от половината си население, но *** не вярва на ваксините- щели да го убият, не се знаели последиците..."Да и аз така викам! Те всички други ваксини ги тестват по 5-6 години само защото са алтави. Израелците обаче като се намесиха и гледай как бързо се получават нещата: за един месец! Камуназите правеха "5 за 4", а Пфайзър ги би с "60 месеца за 1"! Слава на капитализъма!