Кралица Елизабет: Ваксината срещу COVID изобщо не болеше, защитена съм!

Тя призова цялата общественост да се ваксинира
27 фев 2021 20:20, Нели Христова
71
Кралица Елизабет: Ваксината срещу COVID изобщо не болеше, защитена съм!
Снимка: БГНЕС

Кралица Елизабет II призова цялата общественост да се ваксинира срещу COVID-19 и помоли британците да "мислят и за другите хора, а не само за себе си".

Във видеоразговор със здравни лидери във вторник, 94-годишният монарх заяви, че не изпитала болка, когато се е ваксинирала и че имунизацията "я кара да се чувства защитена".

Кралицата разговаря с четиримата служители, отговарящи за ваксинационната програмата в Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

Д-р Емили Лоусън, ръководител на програмата за внедряване на ваксини за NHS в Англия, каза на Елизабет II: "Надяваме се, че всеки, на когото се предлага ваксината, ще я вземе, защото това е най-добрият ни шанс да се защитим - да защитим както тези, които приемат ваксината, така и техните семейства и техните общности."

Кралицата отговори: "След като сте получили ваксината имате усещането, че сте защитени, което според мен е много важно. Мисля, че очевидно е трудно за хората, които никога не са си слагали ваксина ... но те трябва да мислят за и другите хора, а не само за себе си.“

Елизабет II добави: "Мисля, че е забележително колко бързо бе разбработено всичко и толкова много хора вече са получили ваксината."

Д-р Лоусън помоли кралската особа да даде "обратна връзка" за нейния опит с ваксината, а Кралицата отговори: "Беше доста безобидно и много бързо. Получих много писма от хора, които бяха много изненадани от това колко лесно е да получиш ваксината." Тя добави: "Изобщо не болеше."

Елизабет II нарече COVID-19 "чума" и сравни единството на общността по време на пандемията с военновременния дух.

Бъкингамският дворец обикновено избягва да коментира частните здравни въпроси на кралицата, но избра да съобщи, че тя и съпругът й принц Филип, на 99 г., са получили ваксината миналия месец.

Монархът избра да съобщи, че е получила дозата си, за да предотврати спекулации и неточности.

Принц Чарлз получи първата си доза от ваксината по-рано този месец. Той преболедува COVID през юни миналата година. 72-годишният престолонаследник заяви пред Sky News, че "се е измъкнал съвсем леко". "Имах късмет в моя случай ... но бях болен и мога да разбера през какво са преминали другите хора", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опа, получила ваксината миналия месец, а принц Филип не влиза ли 2 пъти в болница през последните 2 седмици?
42
2
 
2
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Защитена е. Колкото двама дето не са защитени.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
значи до края на годината ще пукне......
40
2
 
8
 
! Отговори
От какво си защитена преди 3 години
дъргофело, и тебе ще те ядат червеи, като многото простосмъртни. Имала си късмет да живееш на гърба на народа, това ти е кяра!
39
2
 
1
 
! Отговори
до ББ преди 3 години
Къде е бог тогава за руснаците? Затваря си очите, че живеят зле ама ще пази кралицата, така ли?
38
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
а и ви уверявам...новата Световна Революция ще започне в Русия...Бог да ви е на помощ!!!
37
7
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Бог да пази Кралицата!!!
36
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До До ББза Бога...опазил Бог да разчитам някои да се загрижи за мен и децата ми...идолите ти политици да вземат пример за държавническо от Кралицата...ама разбирам...1500 училища затвориха еничарите...и не ме разбираш...ама им вземаш 20-ка за да гласуваш за национални предатели и еничари...тарикат се правиш...Великобритания и руснаци...объркал си мотрицата мой руски ***...Народа на Русия е най ограбваният и нещастно живеещ Народ...избора обаче си е техен...аз не съм съдия..
35
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Тигърсарказъм...прав сте отказа да плаща с парите на Британците мафиотски и лобистки схеми...да напуснеш ЕСССР...си е невероятно...с медиите им,със службите им,с фалшивата им ценност парите...Кралството пое този риск в името на ценностите които изповядва...Законност и Справедливост...и е разбираемо,че няма да им го простят ощетените... с Великобритания които иска...Бог да пази Кралицата!!!
34
0
 
6
 
! Отговори
Тигър преди 3 години
Явно и тази е на хранилка при Бойко и Ангелов ;)
33
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До До ББи питиета не можете да си поръчате като нормалните хора...с какво си се насвяткал пич...за сребърници господарите ти ти отнемат живота...игли...не ползвам...*** съм...в русия може да пиете всичко и да ползвате игли...в Кралството...има стандарти...налагащи грижа за живота и здравето на всеки един индивид...
32
1
 
5
 
! Отговори
До ББ преди 3 години
Да, бе, доста изкара верно, да е жива и здрава, ама да не пробутва пропаганди далеч от острова си, ефективно ли е според теб? Все пак не кой да е, а самата ТЯ, кралицата, вече е убодена и сигурна в леговището си. Ами не знам за теб, но аз отивам за игла, трябва да поставя ваксината
31
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До ЗащитенатаКралицата е на 94...неч.овеци за децата ви и собствените ви животи не можете да се погрижите...тя не е пращала британци да берат ягоди...не е прогонвала Народа си през политики...вашите деца са роби в ЕСССР...вие ще умирате самотни и дано има някои да ви погребе...нещастници...пипане...руско пипан...Справедлив Свят или поданиците на Кралицата знаят как да свърши играта...като Джелтълмени и бойци!!!
30
1
 
4
 
! Отговори
Защитената преди 3 години
Жената е загрижена за поданиците си, сигурно по цял ден ги мисли... ама сега, с ваксинката, няма пипане.
29
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До ПЕТКОВхаха докараха и я от Марс...и ти ли искаш марсианска...ами помоли тези които ти купуват гласа от 30 г. срещу 20 лв. да ти я осигурят,гласуваш им да те управляват престъпници...разбира се,с ваксина както милионите граждани на Великобритания...вменяват конспирации,неграмотни и злобни човечета,предвидливо сключиха договори с производителите на ваксини първи и сега ЕС реве...има правила в цивилизованият Свят..ЕС...такъв ли е?неефективна бюрокрация гледаща само парите които може да докопа..
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Млък, ушати посерковциииииии!
27
1
 
3
 
! Отговори
ПЕТКОВ преди 3 години
ЗАЩО НЕ ДАВАТ ИНФОРМАЦИЯ КАКВА ВАКСИНА СА ИНЖЕКТИРАЛИ НА КРАЛИЦАТА И НЕЙНОТО КРАЛСКО СЕМЕЙСТВО ЗА ДА ИСКАМЕ И НА НАС ПОДОБНА ВАКСИНА А НЕ ТАЗИ КОЯТО НИ НАТРАПОСВАТ В БЪЛГАРИЯ ?
26
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Държавник,отдал живота си в служба Просперитета,Справедливостта и Свободата на Народите на Великобритания...останалото са лъжи и манипулации..справка Историята...
25
1
 
1
 
! Отговори
РАЗ АЛ /Маке 33/ преди 3 години
Талибаните са студенти на Пакистански ПрофесориПАКТИЯ на границата между Афганистан и Пакистан има важен град кръстен на ЛАЗАР съживения от ИСУС плюс Ахмедчо и пр.Ислямски обиден МИТ гласи как "исус христос" убил дете хвърляйки го от висок покрив и почнали да го обвиняват и той го съживил и попитал:"УБИХ ЛИ ТЕ"-Не-казало дето-Добре-казал Исус и го върнал при мъртъвцитеНямат леб та правят ЧЕРНИ МАГИИ ората там беХилядолетен опит имат в Черна Магия а цивилизация на исляма НЯМА
24
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Кралицата да си гледа глутницата бежанци,може да са го натопорчили.