Антиваксър книги все по-популярни във Великобритания

Здравните власти разтревожени от нарастващата тенденция
27
Антиваксър книги все по-популярни във Великобритания
Снимка: БГНЕС

Проучване във Великобритания показва, че книги против масовото ваксиниране са едни от най-четените на Острова и все повече се продават онлайн по Amazon и големите книжарници като Waterstones и Foyles. Това става на фона на предупрежденията и водената битка срещу разпространяване на дезинформация за ваксините и коронавируса, съобщава БНР.

Sky news съобщи, че проучвания сред читатели и ревюта на книги показват, че едни от най-популярните издания са тези с антиваксинационна тематика.

Две от най-продаваните книги в момента в Amazon, които са в челната десетка, са точно с такава тематика. Освен това телевизията разкрива, че споменатите книжарници продават и други книги, съдържащи медицинска дезинформация – от конспиративни теории за коронавируса до отричане на СПИН като заразна болест.

Заместник-министърът на здравеопазването в сянка Алекс Норис коментира, че масовото ваксиниране е приоритет за страната и е много тъжно да се установи свободната продажба на такава литература.

Норис допълни, че не смята, че решението е тези книги да бъдат изгорени или изхвърлени, защото това ще ги направи още по-търсени, а най-добре би било да се засили кампанията срещу дезинформация и продаващите книги да гледат по-отговорно на продуктите, които разпространяват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 25 - не не съм чел този пасквил, както и други безполезни брътвежи - библията да речем. Аз съм почитател на точните науки. Например математика и в случая статистика. Та статистиката ти казва че вируса е по лошата опция от това да се ваксинираш - няма да влизам в детайли но шанса да умреш от ваксина е нищожен и всеки рационален играч (провери теория на игрите за да разбереш какво значи това) ще го избере пред това да тегли чоп и да се разболее. Ти чети конституцията аз предпочитам CDC данните
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До "Антиваксъра не е чел - той е чул"... Ти като си толкова четящ, чел ли си Констутицията на България? Предполагам, че ще ми напишеш, че си я чел, дори и да не си. Хайде тогава обясни на нечетящите антиваксъри и на четящите ваксъри, защо е нужно да подписваш онези формулярчета, когато се ваксинираш с Ковид-ваксина. Аз знам отговора и даже по-долу съм го написал в друг коментар, но да прочетем и твоето мнение по въпроса... :) ...
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антиваксъра не е чел - той е чул - това да не са някакви аудио книги?
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧичоЕдинственото нещо, което ще ни спаси в тази ситуация е хората да започнат да мислят с главите си. Все пак те не са само за пазене на равновесие и за слушане на новините по телевизията. Също няма да е лошо да прочетат Конституцията на България (чл. 29 т.2), за да разберат защо за нормална противогрипна ваксина, която също не е задължителна, не е нужно да подписваш нищо, а за Ковид-ваксина е нужно. Не е лошо да са наясно кога им се иска писмено съгласие за нещо и кога не...
20
3
 
2
 
! Отговори
Антиваксърите преди 3 години
можели да четат и пишат? Имам предвид принципните антиваксъри, на които ваксините са им виновни, че наследниците им били ***, невъзпитани, с генетични отклонения и т.н., а не хората, които се съмняват в недостатъчно изследвана ваксина, която най-вероятно ще трябва да си правят на всеки 6 месеца.
19
1
 
12
 
! Отговори
Тифани Довър преди 3 години
До Алтерниращ веганист"до сега няма нито един потвърден смъpтен случай предизвикан директно от ковид ваксина"Даааааа.Даже дядото като умря в Гърция десет минути след боц, написаха цяла статия, обясняваща че бил умрял от друго.Все едно да питаш надзирателите на фашистки лагер дали има умрели евреи след вземане на газов душ. Сигурен съм, че няма нито един смъртен случай да ти намерят, който да е свързан.
18
11
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Ваксините са единственото, което ще ни спаси в настоящата ситуация. Лошото обаче е, че Буци купи много, но те липсват. И ние понеже сме и трето качество държава, един Господ знае и кога ще ни доставят по-големи количества.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се въведе тест който да оценява колко си *** и дали имаш реална престава за действителността. Ако не го минеш, не трябва да гласуваш/управляваш и това е (нещо като психо тест). Хората откачиха и нищо добро не ни чака. От къде се навъдиха толкова неадекв*атници не знам. Как така най-просветените станаха плямпачите по форумите не знам.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влез във VAERS системата, уважаеми веганист, и разгледай ... Последно помня, че тежките реакции бяха 50 пъти повече, отколкото примерно при противогрипните ваксини... Вече станаха десетина старчески дома, където след ваксиниране умират 20-30% от старците... И това са само ОБЯВЕНИТЕ случки. Има даже дело за това в Германия. Но проваксър не чете, проваксър ВЯРВА.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек не може спокойно "х.ой" да напише, ба.си цензората.
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откакто спрях да си бия антигрипна ваксина преди 4 години и настинките даже не ги усещам,а с ваксината чувствах че съм мъртвец седмици наред и други хора със същият опит познавам. Не знам с тия ваксини дали няма да е същото. Не казват дали след ваксината някой се е разболял и как е протекло
13
1
 
2
 
! Отговори
до House M.D. преди 3 години
Обърнете внимание, че истината бива наричана "дезинформация".-------------Мъ то от 1945 год. истината започна постепено да се превъръща в "дезинформация".Разликата е в темповете на този процес...
12
4
 
17
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Обърнете внимание, че истината бива наричана "дезинформация".
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повече са ваксинофилските
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министерството на истината да ги забрани, а авторите - на кладата.
9
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То ако нямаше поне някаква истина в тези неща, нямаше да набират такава скорост. Факт е, че много лекари са също антиваксъри, факт е и че повечето аутисти отключват състоянието след ваксината за морбили-паротит-рубеола. Учените вместо да потърсят отговори на въпросите, отричат като папагали без никакви разумни доводи. Това поражда жестоко недоверие. Каквото почукало - такова се обадило.
8
3
 
8
 
! Отговори
Ох Боли преди 3 години
Недейте разпространява тез книги бе! Нека малко биомаса се поизчисти па тогаз.
7
20
 
4
 
! Отговори
Ами преди 3 години
ами спрете ги, изгорете книгите и забренете продажбата на такава литература писана от наркомани и алкохолици
6
2
 
26
 
! Отговори
АНТИВАКСЪР ПРОСТ преди 3 години
Аз знам, че псевдоваксините не създават имунитет и не предотвратяват разпространение на вируса; Действието им е кратко, вероятно по-малко от година; Тежките странични ефекти са изключително чести, сравнено с останалите ваксини, и смъртните случаи при възрастни хора са изумително много; Дългосрочни ефекти са напълно неизвестни и непредсказуеми; новите мутации ги обезсмислят; Чиповете вече идват, засега под формата на QR кодове в телефона, но вероятно ще стане и по-лошо, "заради злоупотреби", и тн
5
0
 
20
 
! Отговори
Йосарян преди 3 години
Основно оръжие на пропагандата е да принизи и унижи своите противници. Да се намери оскърбително обобщаващо наименование за тях, което да ги постави в обща категория с най-крайни и екстремни идеи. Затова, щом се съмняваме в каквото и да било относно експерименталните, неработещи псевдоваксини - введнага сме категоризирани като обидното "антиваксъри".