В Гърция растат заразените, очаква се спад в края на март

Тогава се планира връщане в училищата и отваряне на магазините
9 мар 2021 11:48, Елка Василева
9
В Гърция растат заразените, очаква се спад в края на март
Снимка: архив, БГНЕС

В Гърция очакват увеличение на заразените с COVID-19 през следващите десет дни. Използват се и частни клиники за хоспитализиране в Атина. Обявеният до 16 март локдаун вероятно ще бъде удължен, предаде БНР.

В държавните болници в Атина в COVID отделенията няма места за приемане на болните. Правителството мобилизира две частни клиники, където от днес приемат болни с COVID-19 в тежко състояние, съобщават от здравното министерство.

Още по темата
От опозицията настояват всички частни клиники да се мобилизират още днес. Лекарите информират, че 90% от новозаразените са с новата британска мутация, която е агресивна и към децата. Хоспитализират цели семейства.

Област Атика продължава да води черния списък по броя на заразените. В Солун - второто голямо огнище на разпространение на вируса, засега здравната система издържа, съобщи кметът на града.

Според прогнозите тази седмица е критична за разпространението на вируса. Специалистите очакват в края на месец март силен спад на броя на заразените.

Правителството съобщава, че има план за връщане на учениците в училище в последната седмица на март и отваряне на магазините. За ресторантите засега прогнозите са да отворят след Великден.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имат 2000 случай при 550000 тестове почти всеки ден..тук има 3000 при 12000 най много ,и 11000 жертви.престави си колко сме зле
6
2
 
9
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Колкото повече мерки толково повече заразени. Не разбраха ли, че единствения вариант е да се оставят хората да го преболедуват и да изчезне от самосебе си. С тези мерки ще си въртите Ковит до 2025 година
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се безпокойте за гърците!Нов туристически сезон сезон идва, очакваме съвсем скоро време силен спад на бройките, а в разгара му да се доближат до нулатаПосле рязък скок и усвояване на евросредства - живот!
4
3
 
8
 
! Отговори
Безумец преди 3 години
Разделяне на семействата! Опаковане на всеки с фолио!Ако не помага - унищожаване на физическите тела, които способстват заразяването!Строги, още по-строги мерки!
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците нали уж много напредваха с ваксинацията?
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците не са в час. Захариева нали се похвали, че светът се учи от българския модел. Първо трябва да са в мрачните класации по смъртност, след това да въведат кухи мерки.Лектор Бойко Борисов вече преподаде урока, който други европейци тепърва разучават и прилагат.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Края на март", точно когато грипа си отива по принцип