В Гърция осигуряват безплатен COVID тест за всеки

Планират на училище да се ходи с отрицателен тест
7 апр 2021 13:20, Елка Василева
16
В Гърция осигуряват безплатен COVID тест за всеки
Снимка: архив, БГНЕС

В Гърция от днес се предлага по един безплатен тест на седмица за всеки. Обмислят отваряне за присъствено обучение на училищата от понеделник срещу отрицателен тест, предаде БНР.

От днес от аптеките всеки гръцки гражданин, както и чужденците със здравна осигуровка, получава безплатно тест за самостоятелна проверка за COVID-19. При положителна проба се препоръчва връзка с личния лекар.

Още по темата
С предимство за получаване на теста са възрaстните хора, учениците от гимназиите и учителите.

Очаква се от понеделник отново да отворят училищата, но децата ще посещават занятията срещу отрицателен тест, потвърден от родителите.

С успех според здравните власти в Гърция продължава ваксинирането, като само за ден вчера са имунизирани 60 000 души.

Експертът по инфекциозни болести и съветник на правителството професор Циодрас заяви, че "рискът от тромбоза при ваксината "АстраЗенека" е незначителен".

След апел от опозиционните партии за намиране на решение срещу струпването на пътници в обществения транспорт от днес нови 300 автобуса се движат в градския транспорт в Атина по информация на министерството на транспорта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Не само в Гърция!Във Виена раздават по 5 теста на здравно осигурен!Тук ,с плащане!
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А у нас - 100.00 лв. теста. Затова никой не ходи да се тества по желание. Понеже мародерите продават пар цалче за по 20 стотинки на по 5.00 лв. и тест за 10.00 лв. на по 100.00 лв. Ама нали прокуратурата са техни хора - няма кой да им търси отговорност.
10
2
 
2
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Поставилите ми минус-бъдете така любезни да ни осведомите с кВо от написаното НЕ сте съгласни. Или сте от платените ***...
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На нас българите не ни е нужен безплатен ковид тест, но една ракия ако раздават безплатно няма да откажем.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинГърците са се уплашили за живата си ходят с маски на открито дори,и затова фашизма там цъфти,и връзва.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когото не успеят да разболеят с ваксите - ще намерят вариант да го разболеят с тестове. Спасение няма, планът е задвижен.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се споменава какъв е този ковид тест,защото определено пи си ара не открива вируси,и е фалшиво положителен.
5
3
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Така се почва, оФФце... Първо в Израел-ако не си вакснат..., тест на всеки 2 дни... За да ти ДАДАТ да ходиш на работа. От миналата седмица в GB задълж 2 теста на седмица за всеки ученик и ЦЯЛОТО му семейство, за да ти ДАДАТ да ходиш на училище... СЕГА у съседите. Всеки да си зададе ? - КОГА у НАС. Залагам.-при старта на учебната година.Тогава и на РАБОТА няма да ви пуснат без тест на вдеки 2 дни. Бонус въпрос-MARGELLONS в теста по КОЯ EU директива ще са сертифицирани?Попрочетете за тях.
4
1
 
11
 
! Отговори
бонго преди 3 години
На тестовете от аптеките изобщо не може да се вярва. В голямата си част са неверни. Пък и не знам кой зорлем ще си прави тестове за да стои в карантина. То и у нас тестовете са по каса, но дори и хора със симптоми не си ги правят, за да не стоят затворени. Чакат да се усложнят и тогава се тестват.
3
3
 
12
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 3 години
В България при Бибитко няма безплатен обяд.Чекмеджан прибира от всеки и от всичко.
2
2
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТЕСТА СРЕЩУ КОВИД ТРЯБВАШЕ ДА Е БЕЗПЛАТЕН!!!ТАКА ВСИЧКИ КОИТО ЗНАЯТ, ЧЕ СА БОЛНИ ЩЯХА ДА СЕ ИЗОЛИРАТ!!!ДА ИМА МНОГО ПО-ДОБЪР КОНТРОЛ НАД БОЛЕСТТА!!ДА ИМА БЕЗПЛАТНИ ТЕСТОВЕ ЗА АНТИТЕЛ!!ХОРАТА ДА СА МНОГО ПО-СПОКОЙНИ И МНОГО ПО-ЩАСТЛИВИ!!!-----------НО БОРИСОВ КАЗА, ЧЕ НАСЕЛЕНИЕТО Е ОТ НЕКАЧЕСТВЕН МАТЕРИАЛ И ЗАСЛУЖАВА НАЙ-ЕВТИНАТА ВАКСИНА И НИКАКВИ БЕЗПЛАТНИ ТЕСТОВЕ ! ПАРИТЕ ОТ ЕС СИ БИЛИ ЗА НЕГО И ТОЧКА!ЧЕКМЕДЖЕ ПАША
1
3
 
13
 
! Отговори
Димов преди 3 години
Нещо за гърците?!? Някой да каже?!?Една от причините за изборите резултати тук е и тази!