Затягат мерките в Токио, ситуацията с коронавируса се влошава

Опасенията са, че се разпространяват новите щамове
8 апр 2021 22:04, Петя Славова
18
Затягат мерките в Токио, ситуацията с коронавируса се влошава
Снимка: БГНЕС

Властите в Токио ще поискат от правителството на страната да въведе засилени мерки в столицата срещу разпространението на коронавируса, заради влошената динамика в ръста на регистрираните случаи. Това обяви тази сутрин губернаторът Юрико Коике по време на заседанието на щаба за наблюдение на ситуацията с коронавируса, предаде БГНЕС.

В хода на заседанието бяха изразени опасения, че разпространението на новите щамове коронавирус в региона може да доведе до рязко увеличаване на броя на заразените. Очаква се още утре да бъде взето решение за въвеждане на по-строги ограничителни мерки в Токио.

Още по темата
В началото на седмицата аналогични мерки бяха предприети в префектурите Осака, Мияги и Хього. Това дава възможност на местните власти да ограничат работното време на заведенията до 20.00 часа и да изискат от ресторантите забрана да бъдат посещавани от лица със симптоми на коронавирус и без предпазни маски.

В случай на отказ от изпълнение на изискванията на властите, ресторантите рискуват глоби от около 1 200 долара. Увеличен е обемът на провежданите в региона тестове за коронавирус и са подготвени максимален брой карантинни заведения и болнични легла за заразените.

Японските власти въведоха на 7 януари извънредно положение в редица региони в страната, като най-дълго продължи то в Токио и съседните префектури Канагава, Сайтама и Тиба. След изтичането му гражданите са помолени да не напускат домовете си без особена необходимост, а частният бизнес е призован служителите му да останат да работят дистанционно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.