Джонсън: Вирусът ще отнема живота на още хора

Великобритания вече предлага ваксинация на навършилите 45 г.
13 апр 2021 21:40, Елка Василева
27
Джонсън: Вирусът ще отнема живота на още хора
Снимка: архив, БГНЕС

Великобритания започна да предлага ваксинация срещу коронавируса на всеки, навършил 45 години, след като изпълни поставената си цел всички на възраст над 50 да получат поне една доза до средата на април, предаде Асошиейтед прес.

Въпреки добрата новина обаче премиерът Борис Джонсън предупреди, че в Обединеното кралство, което от вчера започна да излиза от локдауна, ще има "още хоспитализации и смъртни случаи".

Още по темата

Дни преди крайния срок 15 април, който си бе поставило, правителството заяви, че ваксинация е била предложена на всички лица от приоритетните му групи - възрастни над 50 години, здравни работници и хора със сериозни медицински състояния, и че около 95 на сто от тях са получили една доза. Над 32 милиона души, над 60 на сто от пълнолетните в страната, са получили първа доза и около 15 на сто са получили и втора.

Днес стартира втората фаза на ваксинацията, която обхваща лицата на възраст между 45 и 49 години. Крайната цел на правителството е всеки на възраст над 18 години да получи поне една доза до 31 юли.

Днешната стъпка последва ден след като бяха вдигнати ограниченията на строгия локдаун, продължил повече от два месеца. Политици и учени се опитаха да отрезвят еуфорията от връщането на някои свободи с предупреждение, че вирусът все още представлява голяма заплаха, отбелязва АП, цитирана от БТА.

"Разбира се, че ваксинационната програма помогна, но основният дял от работата за ограничаване на болестта беше свършена от локдауна", каза Джонсън. "Така че, докато постепенно започваме отваряне, резултатът неизбежно ще бъде, че ще станем свидетели на още инфекции. За съжаление, ще видим още хоспитализации и смъртни случаи. Хората просто трябва да разберат това", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много сьм загрижен за - джонсьн краино време е да смени - фризьора
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С това отпускане на мерките стана една...Гледам ги два дни ходят на тумби като изоглавени и се наливат с бира. Отвратителни пияници.
18
0
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
да бе ефенди...както глада,несправедливостите,беззаконието,нидостъпното медицинско...милиони ще убие политическата класа...криейки се зад ...вируса...за бомби и поръчкови убийства имате...за ваксини нямате...та умиращите се питаме ...не е ли време да вземем животите си в ръце...защо да ви се доверяваме...вие с яхти...ние без хляб и доктори???ти ли ми даде живота ефенди???
17
1
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Скоро и на неродените ще предложи,а когато се родят,бар код на челото-ако искат щастливи цифри,ще доплащат.
16
2
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Много плоска лъжа си написал, 10 " Всъщност" е прав, а и не забравяй , че има над 50 % процента не гласуващи българи не зависимо къде живеят . Аз съм еди от тях не ме интересува нито политиката в България, нито Главчо. Съвет : преди да ставаш за резил прочети поне британските новинарски сайтове.
15
5
 
1
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
И не забравяйте, че всичко е под контрол. Световният *** и вампир отново си е поставил за цел да унищожи най-умната, мислеща и прогресивна нация в света, шетаща по Балканската Пенинсула.Още навремето другаря Сидеров каза, че не можем да вървим напред, защото НЯКОЙ ни пречи.Онова, което пречи на един джуч е отсрещната вълна и нищо друго, или на калпав моряк - водораслите му пречат.
14
3
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- На Джонсън няма ли да му треснат една ваксина "Джонсън и Джонсън" и да миряса?
13
7
 
2
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
До БоДжо@"...в кралството се наблюдава нарастващо недоверие и хората масово отказват ваксиниране."---Вероятно става дума за гласувалите за Слави БеГе гастарбайтери на Острова, неможещи-да-си-спелват-първото-име и отговарящи на c No English когато ги попитат Do you speak English. Всичките ми британски колеги в офиса на възраст между 28 и 55 лазарника СА имунизирани и никой още не е пукнал, вкл. и пишещият тъдява.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психаря е нагъл патологичен лъжец и наглец
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джонсън,иска война.Този паунд,взе да гасне,а не е резервна валута.Майсториса билярда.Ще ударят там където най малко боли ,но ще се възпламени някъде другаде,което е тяхната цел.Много ги сърбят Балканите,а пък отЧърчил,пословично ни мразят.
10
0
 
0
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
Този мърляч се къпе по два пъти на ден и не вика на жена си "Честита баня", като наш ***, дето ходеше да се къпе съде в събота или неделя в някой хамам с тасове и налъми.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисе плана върви добре бе. Нали се сещаш за онези високопоставените които казаха че земята е пренаселена. 7 милиарда са и много. Също така казаха че на земята са и достатъчни 2 000 000 000 население. Ето че момента настъпи за редуциране на населението. Изпуснаха вируса убиец и сега берат урожая. Лошото е че може да не останат бленуваните 2 милиарда и тогава кой ще ги храни тези. Ще трябва да копаят и да садят за да ядат. Лошо много лошо Борисе.
8
3
 
15
 
! Отговори
БоДжо преди 3 години
Се застрахова предварително, защото след публикациите на световните новинарски сайтове за векторите ваксини в кралството се наблюдава нарастващо недоверие и хората масово отказват ваксиниране. Безотговорното му поведение в началото на пандемията и неспособността на торите да се справят с пандемията , брекзит и други *** решения водят до разпад на това" обединено " кралство, бунтовете в Ирландия са само началото на края.
7
0
 
2
 
! Отговори
Нане преди 3 години
До последният софиянецСлагай си маската, легай и викни една кака та разтрива...Ако си пропуснал апчетата...Беки са подобриш...
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От политици умират къде повече. Мърл ьо, рошав.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ееее, нали се ваксинираха. Как така ще има болни и умрели. Ваксината нали е еликсир на безсмъртието.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко да го изкъпе с пожарникарския маркуч този мърляч
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей го и тоя!Джонстън да каже смята ли да подкрепи проектозакона, който освобождава английските войници от наказателна отговорност за извършени престъпления на чужда територия, като това включва убийства, изнасилвания, издевателства и мъчения на небритански граждани? Много ми е любопитно. Защото от това ще се види какво са намислил гадинките, може би война!? И къде смятат да я водят? И по какъв точно начин, щом искат освобождаване от наказателна отговорност за всякакъв вид престъпления!
2
2
 
12
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Аве къде са гордите ингилизи непримиримите футболни хулигани...Тоя льохман ги прае мармалад от месеци...Ва си стадото...
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе във Великобритания няма ли фризьори? Прилича на психар.