Ефективността на "Спутник V" била 97,6%

Очаква се резултатите да бъдат публикувани в специализирано списание
19 апр 2021 21:45, Красимир Ангелов
76
Ефективността на "Спутник V" била 97,6%
Снимка: БГНЕС

Ефективността на руската ваксина "Спутник V" според анализа на данните от 3,8 милиона ваксинирани руснаци е била 97,6% според Руския фонд за директни инвестиции (РФДИ), съобщи ТАСС.

"Научно.изследователският институт "Н.Ф. Гамалея" обяви ефективност на ваксината „Спутник V” от 97,6% според резултатите от анализ на данните за заболеваемост от коронавирус сред руснаците, получили двете дози от препарата”, гласи съобщението.

Според данните за ваксинацията на 3,8 милиона руснаци, които са били напълно ваксинирани с двата компонента на лекарството в периода от 5 декември 2020 г. до 31 март 2021 г., заболеваемостта, започваща от 35-ия ден от датата на първата инжекция, е била само 0,027%.

"В същото време честотата сред неваксинираното възрастно население за този период от 35-ия ден след стартирането на масовата цивилна ваксинация е 1,1%", се казва в съобщението.

Отбелязва се, че данните и изчисленията за ефективността на ваксината ще бъдат публикувани в рецензирано медицинско списание през май тази година.

Ваксината "Спутник V" е регистрирана в 60 държави с общо население от 3 милиарда души. Препаратът се нарежда на второ място в света по брой одобрения, получени от държавните регулатори, съобщава БГНЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време каква ефективност имаше ,поне 99.99% (на избори),сега се радват на 96%
50
2
 
2
 
! Отговори
Защо още я няма преди 3 години
в България? Русия пак нагласи запада, онези само от крави разбират.
49
4
 
4
 
! Отговори
Генерала преди 3 години
Поне 105% е!
48
0
 
2
 
! Отговори
Алтер преди 3 години
Всичко е свързано, изкуствено създаден вирус, ваксинация и съобщението на Пентагона за срещи от третия вид. Подготвят ни за извънземна инвазия
47
6
 
14
 
! Отговори
д-р Атанас Велмазов преди 3 години
ПОТВЪРЖДАВАМ ! Спутник е най-добрата и ефективна ваксина на пазара ! Руснаците са светила в имунологията !
46
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съветските другари няма защо да се хабят с постоянно навдигане на процентите на ефективност на Спутник V. Никой не им вярва.
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българската ще е 100%.Само че, кат стане. А това кога ще стане. Ми когато стане. Някой ден......
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилното заглавие е в сегашно историческо време, а не в минало несвършено време като в приказките. Както е написано явно цели някаква инсинуация, но няма да мине номера. Носи се морална отговорност за нарочни внушения ...
43
2
 
8
 
! Отговори
за РНК ваксините преди 3 години
Засега американската ваксина Модерна изглежда най-добре.................но РНК технологията е сравнително нова технология и не съм сигурен, че РНК ваксините няма да променят генома на хората т.е. ДНК-то ни......колкото и да ви убеждават в противното голямата част от професорите.....да не забравяме, че те са част от университетите, които са финансирани от правителствата и нямат интерес да казват истината...........някои хора в САЩ изгубиха вече работата си......в клетката има ензими за всичко!!
42
3
 
11
 
! Отговори
за Спутник преди 3 години
От една страна руската ваксина е векторна.............тия ваксини не са много за вярване!От друга страна.............руските власти едва ли биха имунизирали масово руснаците, ако ваксината не беше ефективна и добра!Разколебан съм .............тия проценти не са много за вярване, но след като толкова държави се доверяват на Спутника при тая антируска пропаганда, явно ваксината е добра!!!
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ги изчисляват тези ефективности като няма вирус съответстващ на аксиомите на Кох.
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е била, а е.
39
25
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ще си купя нещо съветско, когато направят по-добра пералня от Miele, по-добра кола от Mercedes и по-добър телефон от Apple. До тогава не ме занимавайте с тази пропаднала, алохолишка нация
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилното заглавие е в сегашно историческо време, а не в минало незавършено време като в приказките. Както е написано явно цели някаква инсинуация, но няма да мине номера. Носи се морална отговорност за нарочни внушения ...
37
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До епидемиолог"Руснаците може и да не могат да произвеждат качествено, но учени, медици и изобретатели имат на върховно ниво"Я кажи кое е последното велико руско изобретение?
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 41"За това ли са на 5 място по заразани и смъртност?"По смъртност са на първо. Това, че лъжат за това колко смъртни случая имат от вируса не може да се скрие. За 2020 имат едни 324 хиляди "допълнителни" смъртни случая спрямо 2019 , за които няма обяснение. Реално жертвите им от вируса са над половин милион. Номер 1. Най-сетне.
35
7
 
10
 
! Отговори
Да 42 преди 3 години
Те може да се хвалят, но в нито едно медицинско издание няма информация нито за ваксината , нито за " новите технология" . Това твърдение звучи не сериозно. Науката се гради на доказателства, а руснаците не публикуваха нито едно и някой тук беше написал 5 в света по заразяване и смъртни случаи.
34
9
 
6
 
! Отговори
друга технология преди 3 години
Ваксината е векторна ,но е супер пречистена.С това се хвалят руснаците,че са изчистили ваксината си от всички остатъчни фрагменти на ДНК и т.н. и затова не дава странични ефекти като тромбози, например.
33
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За това ли са на 5 място по заразани и смъртност?
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако са я мерили с ролетката на Путин не мерси.