ЕМА ще каже становището си за безопасността на Johnson & Johnson

Окачва се решението и за руската ваксина Sputnik V
20 апр 2021 14:44, Петя Славова
22

Европейската агенция по лекарствата (EMA) ще обяви становището си за ваксината на Johnson & Johnson. Очаква се по-късно регулаторът да съобщи дали препаратът е безопасен за употреба, предава Bulgaria ON AIR.
Още по темата


Забавянето на въвеждането му в масовите имунизации на Стария континент стана факт, след като в Съединените щати Janssen беше временно спряна заради случаи на тромбози при ваксинирани. Гърция обяви, че няма да използва препарата.

Решение са очаква и за друга ваксина - руската Sputnik V. Австрия, която получи първите си доставки от нея, съобщи, че няма да я прилага, докато ЕМА не даде зелена светлина за това.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
МЯУ преди 2 години
Спутник не дава и няма да дава тромбози ,защото е пречистена от остатъчни ДНК И РНК частици.Нищо ,че е векторна
14
0
 
2
 
! Отговори
ДР ЗОРГЕ преди 2 години
След като ема ще казва завсичко, вие български докторчета за каквосте, а рзбрах трябва да слушате краварите.36448
13
0
 
4
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Тука ИМА тука Н ЕМА няма значение какво казват. Да поемата нешата националните регулатори и евроструктурите да се закриват
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ЕМА ще каже становището си за безопасността на Johnson & Johnson"Нямат какво да кажат, вече са компроментирана организация - никой няма доверие в нея. Лъгаха, лъгаха, лъгаха, а сега казват "Чакайте да кажем". Какво да ви чакаме? Пак да излъжете? Или и вие като Ботокса "леко да таковате истината"?
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Непрофесионална, неадекватна и просто смешна ли е ЕМА?Веднъж одобрила за броени дни AstraZeneka и Johnson&Johnson, след това всяка седмица излиза със становища за безопасността им. Същата ЕМА, която упорито отказва да регистрира ефективната на 97% "Sputnik V", само защото е руска.Доверието срина ли се.
10
0
 
4
 
! Отговори
бързата работа преди 2 години
тая е толкова 'безопасна' че не се препоръчва и за лабораторни животни!
9
2
 
9
 
! Отговори
Ей хора преди 2 години
Спутник V, лети вече в 30 държави и сериозни проблеми, освен политически несе наблюдават а вижте с западните ваксини какви драми са...
8
1
 
7
 
! Отговори
Да или не преди 2 години
Познайте дали ЕМА ще пусне Спутник V в ЕС, след натиска и провокации те на сащ?!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже се знае и механизма на страничния ефект, но никой няма да се занимава повече ,защото хората са твърде малко. Така нареченото статистически незначими. В САЩ има 350 милиона жители и там се очаква да са около 4900 човека и от там идва проблема,докато при нас са 70 човека. Колкото по-голяма държава и повече ваксинирани ,ще има повече доклади и по-голямо напрежение.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое становище подред е това? Поне второ, но може и десето да е вече. Няма смисъл от "становища", ако след седмица ще има друго.
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето странични ефекти са болка на мястото на поставяне и висока температура за до два дни.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно е колко човека са влезнали в болница за лечение на тромбоза вчера без ваксина. Ако има начин да се покаже тази статистика.За сега тромбози от ваксината в България са 5 ,а са поставени около 500 000 ваксини.
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ще дават тромбози,въпроса е при кой и колко. Изчисленията за България излизат,че се очаква при 70 човека да се случат странични ефекти от тромбоза при ваксинация,ако се ваксинират всички.Вчера починаха 200 човека в България от Корона Вирус.
2
7
 
1
 
! Отговори
Бау преди 2 години
и Спутник ще дава тромбози. Русия няма да може да го скрие в Австрия :D
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Становището ще е ползите надеишават рисковете