Страничните ефекти по-чести след втората доза РНК ваксина

Нормални са, защото имунният отговор на организма става по-силен
20 апр 2021 12:16, Елка Василева
49
Страничните ефекти по-чести след втората доза РНК ваксина
Снимка: архив, БГНЕС

След поставянето на втора доза РНК Covid ваксина, каквито са препаратите на компаниите „Пфайзер/Бионтех“ и „Модерна“, страничните ефекти са по-чести. Доклад на Центъра за заразни болести в САЩ показва, че от 13,7 милиона ваксинирани американци през декември и януари 2021 г. жените са имали много повече странични реакции, предаде БНР.

Според учени от Университета „Калифорния“ в Сан Франциско страничните ефекти след втората ваксина за COVID-19 са нормални, защото имунният отговор на организма става по-силен.

Още по темата

“Това е скок на протеините и РНК примамва клетките да ги произвеждат. Това е, което искаме да направим. Всичко това е добре, “ казва Джордж Ръдърфорд, професор  по  епидемиология и биостатистика в университета.

Според доклада на Центъра за заразни болести в САЩ 78,7% от подадените сигнали за реакция са били при жени. Главоболие (22,4%), умора (16,5%), замаяност (16,5%) са най-често съобщаваните симптоми след ваксините.

Потвърдени са и  шестдесет и две съобщения за анафилаксия - 46 (74,2%) след ваксина на „Пфайзер/Бионтех“ и 16 случая (25,8%) след  ваксина на “Модерна “.

Засега не е известен точният биологичен механизъм на по-острите реакциите от ваксините при жените, но има предположения, че те са  свързани с половите хормони.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
1
 
! Отговори
Iordan Ivanov преди 3 години
warnings about terror with"Vaccines"Срочно се наложи да прегледам пострадала от ваксина първа доза..жената имаше включена обемна охрана заради "ПОСТ ВАКСИНАЦИОНЕН "Синдром...Автоматизирана система следеше обемно гласувала НЕПРАВИЛНО с над 12 ВИДА поразени с КОВИд мутанти червени кръвни клетки в сърцето>>Гърлото и бе заразено с черни ковид мутанти от климатик в личен автомобил.Заразна слюнка ,вагинален секрет ,фекалии и кръв!!!Изглежда здрава с включена имунна охрана на ПЕРЕБОЙ!!!
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 39 - а защо си толкова сигурен че вируса е по щадящ към ДНК то ти от една ваксина например? И въобще решението за или против ваксиниране трябва да се вземе на база сериозни данни, не форумни. За момента хората които имат такива данни (здравните регулатори на ЕС и САЩ) например ти казват че ваксинирането е по малкото зло - вие слушайте бай Пешо от някое село дето го няма на картата, няма проблем...
30
2
 
2
 
! Отговори
до до 31 преди 3 години
"Хайде да се обзаложим, че и без този вирус, онкоболните ще се увеличат, каквато е тенденцията от доста време." - За съжаление няма как да разберем дали това ще се случи, защото вируса го има. Иначе по принцип съм съгласен, че ще се случи и без него и ваксините, но благодарение на ваксинирането увеличението ще е значително. Ако някой след години направи сравнение на процента онкоболни сред ваксинираните и неваксинираните, ще стане ясно дали съм имал право или не. Сега няма как да разберем...
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 34Ако не разбираш нещо от мнението на Д-р Стоян Алексов, който е Председател на Българската асоциация по патология (поне миналата година е бил) се обърни към него. Това е цитат от друга статия. Иначе си много прав. Ако човек умира от инфаркт и е имал Ковид, то той не е починал от Ковид, а от инфаркт. Имам познат, който беше с цироза и то в сериозна фаза. Преди да почине имаше и Ковид. Писаха го починал от Ковид. Може и така да е било, не съм патолог, ноооо... Абе ваксинирайте се и така...
28
1
 
4
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
Казваш, че като те застрелят с кършум в главата, умираш не от куршума, а от някакви разкъсвания несъвместими с живота. Казваш, че като умреш заради катастрофа, си починал не от катастрофа, а от някакви разкъсвания или счупвания или нещо друго, но не и от катастрофата. Хайде малко по-смислено да се изказваме.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено такива мнения като на Д-р Стоян Алексов няма да ви пуснат по масс-медиите. За тях трябва да се потрудите и да си ги намерите сами, обаче понеже ви мързи и затова слушате каквото ви кажат по телевизията. ОК... Ваксинирайте се, щото ползите били повече от рисковете (тук въпросът е ползите и рисковете за кой) и така... А наясно ли сте защо подписвате декларация или каквото там преди ваксината? Защо не подписвате такова нещо,когато си слагате друга ваксина - виж чл.29 т.2 на Конституцията
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За ваксиниранетоЯвно много хора не са наясно, колко силна е зависимостта между възрастта от вероятността да умреш от вируса, ако се заразиш.За хората до 20 години тя е почти нулева. За тези на 20-29 години вероятността е примерно едно на хиляда, при 40-49 годишните умира един на всеки 128 заразени, но при хората на 80-89 години умира един на всеки пет заразени, а при над 90 години един на всеки трима заразени. Е, не е ли ясно кой трябва да се ваксинира и кой може да не бърза и кой не разбира
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 28Който търси намира. ... "Д-р Стоян Алексов е Председател на Българската асоциация по патология и като такъв участва в семинар на Европейската асоциация. Основният извод на патолозите от Швейцария, Франция, Германия, Италия, Испания е, че коронавирусът не е смъртоносен. Няма починал от коронавирус! За да кажем, че човек е починал от коронавирус трябва да установим възпалителна реакция довела до смъртта без да има други несъвместими с живота заболявания. Такива случаи няма."
24
2
 
2
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
Хайде да се обзаложим, че и без този вирус, онкоболните ще се увеличат, каквато е тенденцията от доста време.
23
2
 
1
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
те елементарните хора разсъждават елементарно. Достатъчно е на Милион починали с Ковид-19, да има един , който е починал с Ковид-19, но не от Ковид-19 и за тях всички са само с Ковид-19, а не са починали от Ковид-19. Правили са хората статистики и около 95% от починалите с Ковид-19 са починали от Ковид-19, а 5% от нещо друго. Процентът е малък и затова не е погрешно да се каже починали от Ковид-19 за всички починали с Кивид-19, когато не става дума за професионалисти по въпроса.
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Колко хора си отидоха след ваксинация ? 13 от 3 милиона ?" - Нека си говорим колко хора са си отишли след ваксинация след няколко години. Отсега съм готов да се обзаложа, че в следващите години онкоболните на глава от населението в държавите, в които е имало масова ваксинация ще се увеличи. Естествено това няма да има връзка с ваксината и естествено много хора ще си мислят, че няма нищо общо. Все пак насила не можеш да накараш някой да си отвори очите, ако той самия не иска да го направи...
21
2
 
2
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
Дай линк кой и как е забранил аутопсиите. Няма такава забрана и не може да има. Тези неща се пробутават на по-лековерните, които ги повтарят като папагали. Това, което може да има е препоръка, съобразена със степента на опасност при аутопсия и необходимите за това специални зали за аутопсия със съответния клас на защита. Препоръката не е забарана. Тичай и прави аутопсии щом си толкова изнервен.
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факт е, че огромната част от хората в България не са ваксинирани, както е и факт, че сме на едно от първите места в света по починали на човек от населението от този вирус. Двете неща са свързани.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Колов.Относно смъртността явно не си наясно с нещо. Причината за смъртта на един човек може да бъде определена само след аутопсия, а аутопсиите бяха забранени заедно с появата на вируса. Защо ли? Ами елементарно, но не е за елементарни хора - за да няма доказателства един човек дали наистина е починал от Ковид или просто когато е починал е имал Ковид. Разликата между двете е огромна, което също е елементарно, но не е за елементарни хора...
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който го е страх да се ваксинира, да не го прави. Няма да го насилваме. Страх, паника, несигурност, овче поведение,.....причини много. Щом не го е страх да е сред петте процента починали от заразените, да не се ваксинира.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Колов.В крайна сметка огромна част от българите все още не са ваксинирани и са живи и здрави. Когато стане това, за което пишеш, тогава обяснявай, колко са се ваксинирали и колко не са. Факт е, че за момента по-малко от 10% са се ваксинирали. Всякакви прогнози за това колко ще се ваксинират в бъдеще и колко не е просто предположение и то твое и нищо повече. Аз пък предполагам, че няма да се ваксинират. И понеже няма как някой да докаже на другия, че има право, затова нека изчакаме...
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До заплесМного бързаш... :) ... Ваксината може да те доведе до фатален край и след няколко години, така че ще поживеем и ще видим как ще се промени процента. Аз срещу вирус, при който процента смъртностт е или колкото при грипа, или по-малка, нямам намерение да се ваксинирам, както не се ваксинирам и срещу грип. А да се ваксинирам с ваксини, които все още са в експериментален период и то безплатно, при положение, че вероятно дават хиляди за подобно нещо е направо безумие (по мое мнение).
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Развитите държави се ваксинираха" - В развитите държави еднополови двойки осиновяват деца, заменят думите "тя" и "той" с "то", също приемат бежанци от Арабския свят. Как мислиш, ние трябва ли да го правим? Щом даваш за пример развитите държави, предполагам ти си съгласен еднополови двойки да осиновяват деца, да заменяме думи и да приемаме бежанци. Пожелавам ти една хубава ваксина и за съседи няколко бежанци плюс еднополова двойка осиновила дете, за да се чувстваш като в развитите държави...
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Като гледам редукцията на населението е най голяма в най антиваксърската страна (БГ)" - Просто си "сляп", затова не можеш да видиш реалната причина за редукцията на населението в Бг и тя не е свързана с антиваксърите, а с това, че здравната система е зле, но ти задължително да си биеш ваксина. Все пак Гейтс и компания трябва да спечелят някой лев на твой гръб и не забравяй ползите (за Гейтс) са по малко от рисковете (пак за Гейтс), затова да се боднеш... :) ... Пожелавам ти успех!
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам редукцията на населението е най голяма в най антиваксърската страна (БГ), на Бил Гейтс не му пука, нито пък на вируса само плоскоумните антиваксъри си намират опорка. Развитите държави се ваксинираха и приключиха.