Социалното дистанциране отпада на Острова от 21 юни?

Джонсън одобри облекчаване на ограничителните мерки
11 май 2021 09:12, Елка Василева
13
Социалното дистанциране отпада на Острова от 21 юни?
Снимка: архив, БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън даде официално благословията си за следващата фаза на облекчаване на локдауна от 17 май. Той изрази увереност, че неговата „пътна карта“ за излизане от локдауна ще бъде спазена като срок, като на 21-ви юни ще отпадне и правилото за социална дистанция.

Джонсън също намекна, че на Острова едва ли ще има нужда от така наречените „COVID паспорти“, предаде БНР.

Борис Джонсън потвърди на специална пресконференция, че от 17 май в Англия започва третата фаза на облекчаване на ограниченията. Заведенията ще могат да обслужват клиентите вътре в тях. При определени условия отварят кината, театрите и музеите. Учениците ще бъдат в училище без маски.

Още по темата

Разрешава се пътуването за почивка в чужбина, макар и на този етап само 12 дестинации да попадат в „зеления списък“, в който не е България.

Премиерът обаче заяви, че въз основа на много добрите данни по отношение на жертви и заразявания и успешния ход на масовото ваксиниране на 21 юни вероятно ще отпадне социалното дистанциране. Джонсън уточни, че окончателно решение за това още не е взето и че редовно ще информира за подробностите за по-нататъшното облекчаване на локдауна, така че компаниите да могат да се подготвят своевременно.

Освен това премиерът заяви, че докато при пътуване в чужбина сигурно ще се наложи използването на COVID паспорт или сертификат, то такъв документ едва ли ще бъде нужен на Острова.

Междувременно главният научен съветник на правителството сър Патрик Валанс предупреди хората, че въпреки премахването на някои ограничения те трябва да продължават да бъдат бдителни, защото нови варианти на вируса могат да се появят „като гръм от ясно небе“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сър Валанс предупреди хората, че въпреки премахването на някои ограничения те трябва да продължават да бъдат бдителни, защото нови варианти на вируса могат да се появят като гръм от ясно небе.----------------------------------------------------------------------Вярно прозрение,новите варианти вече са налице,например-тия щамове от Индия ,вече са в Лондон ,от разни индийци ,посетили наскоро родината ,във връзка -я с погребение ,я със сватба.Има и жертви на новите варианти и то ваксинирани
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо ХристовФакт е,че Обединеното кралство е свободно и независимо-----------------Муа-ха-ха
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Края на юни ще отпадне, а в края на август иде ОЖАСНАИНДИСКАМОТАЦИЯ и пак ключа и трета доза боц.
7
1
 
3
 
! Отговори
ККЗ преди 2 години
До Анонимен 6По-добре *** отколкото *** и нагъл джипко -бибипко. Стига с тази злоба към Великобритания. Погледнете статистиките преди да се изказвате
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече не ни гледат като хора а като маркиран ***. Имаш ли етикет на ухото или не. Не е истина какво сътвориха. Едно време Хитлер си е тествал лекарствата на Евреите,а сега последователите му върху цял свят опити извършват.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това премиер ли е? Слепи ли са, че си избират палячовци да ги водят? Този е тотален роб на шепата ***, няма да се учудя ако го бият когато не слуша.
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито на индийскопакистанския островен народ!
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така се прави: в бъдещето ще е по-добре, търпете робите още 2 месеца. Надеждата крепи човека.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам нищо против тоя на снимката да се дистанцира социално.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано и другаде стане същото.