Тела на починали от COVID-19 са открити в река Ганг

Местната власт предполага, че телата са от съседна държава
11 май 2021 08:32, Ния Христова
23
Тела на починали от COVID-19 са открити в река Ганг
Снимка: БГНЕС
Най-малко тридесет тела на хора, починали от COVID-19, са открити във водите на р. Ганг в индийския град Буксар, пише "The Times of India", цитиран от РИА Новости.
 
Администрацията на окръга не изключва и варианта телата да са от съседна държава. Местните жители обаче разкриват пред репортери, че хората от селата, разположени по брега на Ганг, изхвърлят телата на мъртвите в реката, а причината за това са високите разходи за кремация и погребални клади.
 
Очевидци също заявиха, че общо труповете може да около сто. Инцидентът доведе до паника, хората се страхуват от разпространението на инфекцията.
 
Властите вече са започнали пречистване на водата. Неидентифицираните тела се кремират в съответствие с ритуалите. Администрацията на щата покрива разходите за това.
 
Индия е на второ място по брой заразени с коронавирус в света. Общият брой на случаите на COVID-19 в страната надхвърля 22,2 милиона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
E къде е новината? Умират хора от Ковид - ясно, хвърлят ги в Ганг по тези земи - ясно. Нищо ново. Ще поизмрат малко там, ще дойде естественият имунитет и така.Поне добре, че слушат Мангъров, да се прочистя малк от сухи съчки.
16
1
 
0
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
Е, то има време - скоро ще са съществен процент.
15
0
 
1
 
! Отговори
Lainqna mediq преди 2 години
Егати тъпата статия :))
14
0
 
7
 
! Отговори
Дзивко преди 2 години
Така изглежда стряскащо, но те са над милярд население и 22млн не са толкова голям процент малко над 2%,иначе нормално, там мизерията е голяма
13
0
 
22
 
! Отговори
878 преди 2 години
Мнго добре знаят индиските власти, че това си е практиката на тяхното население. В Ганг се изхвърлят трупове на животни, битови отпадъци и какво ли не. Проблемът е от много време. Преди десетинад ни обявиха, че нямат дърва за кладите на починалите. Не искам да мисля как замърсяват въздуха с клада за всеки починал. Това не е въпрос на религия или етническа идентимност. Това е проблем на планетата. Само че, няма сила, която да ги вразуми.
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Традициите им са богатите да бъдат горени на клади и прахът им в реката, бедните не могат да си позволят дърва и затова директно в реката, неколкократно показвано по телевизията. Едните в реката погребват мъртъвци, други се пречистват от греховете си, трети може да си напояват градините и т.н. нищо ново там, обичайно ежедневие
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
братчедите кога ще ги товарим за Индия?!.Нали Индийците обявиха,че ще си приемат сънародниците от целият свят.
10
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4Иска ми се, но на черното бяло не мога да кажа. Виж какво се случва около Индия - Непал, Шри Ланка....та те имат по 300к официално заразени на ден, а си признаха, че това са 5 до 10 пъти занижени данни. Бацила вилнее на топло, влажно, слънчево, и вероятността да се промени става все по-голяма. И когато това стане (ако вече не е станало), ще плъзне навсякъде, ако вече не е. Никоя държава няма да посмее да се затвори за индийци, защото ако го направи икономиката на планетата е чао.
9
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От коя съседна държава ще идват телата като р. Ганг от изворите до гр. Буксар е изцяло в Индия, нито има притоци преди Буксар, които да идват от други държави? След Индия р. Ганг минава на територията на Бангладеш, но това е на хиляди километри надолу по течението, не вярвам труповете да са плували срещу течението нагоре по реката.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая крайно неграмотната пак е превеждала на гугъл транслейт.
7
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Властите вече са започнали пречистване на водата"я кажетекак се пречиства водата на река Ганг.Филтър ли слагат напреки на течението, или сипват няколко милиарда тона белина.
6
1
 
8
 
! Отговори
фондацията преди 2 години
Бил Гейтс им е виновен.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми да, реката е пълна с отрови - консервират се като мумията на Тутанкамон.
4
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аууу страшнуту продължава. Ковид трупове излизат от реката като японски филм на ужасите. Как са изпуснали да го снимат, можеха с дни да въртят кадрите. Ще трябва да си го режисират сега, като гкадрите от болници. Айде плашете се бе! В Индия ЕКСПЕРТИ смятат че умрелите са хиляда и двеста пъти повече от обявеното, и вероятно скоро ще станат стотици милиони! Ауууууу страшноооууу слагайте двойна маска ууууу
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ще изпълзи от този район до месец-два, просто не е истина.
2
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
измислени новини за измисления вирус !! иначе снимката кърти, фейк днес :D
1
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо им няма на телата.Да се изпечат малко по-добре и да се консумират само от ваксинирани.Антиваксърите да стоят гладни.