Китай разреши ваксиниране срещу коронавирус на деца над 3 г.

22 са новите случаи на COVID-19 в цялата страна
11 юни 2021 22:50, Елка Василева
21
Китай разреши ваксиниране срещу коронавирус на деца над 3 г.
Снимка: архив, БГНЕС

Властите в Китай разрешиха да бъдат ваксинирани срещу коронавируса деца и юноши от 3 до 17-годишна възраст. Това съобщи на брифинг говорителят на здравното ведомство Цуй Ган, предаде ТАСС.

Още по темата

В момента на ваксинация подлежат най-вече хора от 18-годишна възраст нагоре, но съответните държавни агенции вече одобриха за спешно използване инактивирани ваксини, с които да се имунизират хора на възраст от 3 до 17 години, посочи Цуй Ган. По думите му правителството е организирало експертна група, която да разработи политика за ваксиниране на деца и юноши.

По последни официални данни по време на масовата имунизация в Китай, започнала на 15 декември, досега са поставени над 845 милиона инжекции с ваксина. 622 милиона души в страната с население от около 1,4 милиарда души са получили поне по една доза. Широко се използват препаратите на местните компании Синовак и Синофарм.

Китайските здравни власти съобщиха днес за 22 нови случая на COVID-19 срещу 21 вчера. Девет от тях са местни случаи - повече от вчерашните шест, информира Ройтерс, цитирана от БТА.

Всички нови местни случаи са установени в южната провинция Гуандун.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Защо ли взеха това решение след като първо разрешиха на семействата и трето дете?
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С какво ваксините против морбили, заушки, полиомиелит, рубеола, коклюш и прочие които имат всички деца , са по безопасни от ковидваксините. Напротив!
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай, Германия, Гърция и още много държави паднаха в ръцете на антихриста.
4
4
 
14
 
! Отговори
любознателен преди 2 години
Китайците будалкат. Искат да подхлъзнат Света, да ваксинира и кърмачетата. А и освен СЗОто си, имат и много западни политици на тяхна хранилка. Не само Китайския Байдън и Фаучи Менгеле
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, каква изненада?! Че как иначе ще си намалят населението...Както е казал Жак Аттали - 'Ще открием нещо или ще го предизвикаме, пандемия, насочена към определени хора, истинска икономическа криза или не, вирус, който ще засегне старите или дебелите, няма значение, слабите ще се поддадат на него, страховитите и глупавите ще повярват и ще поискат да се лекуват. Ще се погрижим да планираме лечението, лечение, което ще бъде решението'.
2
6
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КИТАЙ Е 2 МИЛИАРДА И СА СИ НАПРАВИЛИ СМЕТКАТА, ЧЕ И ДА ИЗГУБЯТ НЯКОЛКО СТОТИН МИЛИОНА НЕПЪЛНОЛЕТНИ ,ВСЕ ЕДНО БЪЛХА ГИ Е УХАПАЛА!
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво е по-очарователно от три годишен с пейсмейкър.