Без ваксини и на улицата - игра на руска рулетка с коронавируса

Повторното заразяване протичало по-тежко
Обновена: 14 юни 2021 11:23 | 14 юни 2021 09:19, Камелия Цветанова
400
Без ваксини и на улицата - игра на руска рулетка с коронавируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксините и имунизацията на по-голям брой хора ще ни върнат към стария и нормалния ни начин на живот, смята д-р Гергана Николова - общопрактикуващ лекар и член на Управителния съвет на БЛС.

Тя коментира очакваната  нова заповед, с която още ще бъдат облекчени противоепидемичните мерки пред bTV. С нея ще се премахне задължителното носене на маски на закрито на определени места.

Още по темата

„Няма много желаещи за ваксини и в един момент ще спрем на това, което сме постигнали и няма да можем да продължим напред“, посочи личният лекар. По думите й вече са налични вскички ваксини, но сега желаещите не са много.

„Възрастните хора и хората с хронични заболявания трябва да се ваксинират, защото това е високорисковата група, която ако се разболее, ще има неблагоприятни последици“, припомни лекарят.  

„При възрастните хора над 65 години сме обхванали около 30% , което е малко, искаме да обхванем по-голямата част от тях“, добави тя.  

„Не можем да останем безкрайно затворени и да живеем така, както живяхме една година. Затова трябва да се ваксинираме и постепенно да отпадат мерки, за да може да се възстанови това, което е било преди коронавируса“, смята д-р Гергана Николова.

„Този вирус е изключително изменчив, безкрайно агресивен и излизайки на улицата неваксинирани, ние си играем на руска рулетка. Никой не знае в кой момент ще го срещне и още по-тежкото е, че не се знае, когато го срещне дали ще мине с една хрема или ще е на интензивна терапия с кислород и интубация“, отбеляза лекарят.

Според нея в страните, които постигнаха голямо ваксинационно покритие вече няма интензивни сектори, няма кислородна терапия, няма интубация.

„Те затвориха тези сектори, защото нямат такива пациенти“, посочи тя.

„Малко се говори по темата какво правят ваксините и какъв е профилът за безопасност. Хората не бива да се успокояват, че са преболедували, много често има и повторна инфекция. За съжаление тя протича по-тежко с много по-сложни последици“, каза д-р Гергана Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Малко се говори по темата какво правят ваксините и какъв е профилът за безопасност. Хората не бива да се успокояват, че са преболедували, много често има и повторна инфекция. За съжаление тя протича по-тежко с много по-сложни последици, каза д-р Гергана Николова..Ай сиктир, госпожо д-р!
317
2
 
16
 
! Отговори
S преди 2 години
Аман от платени драскачи, доктори и д.р. Българинът не е западноевропейски киборг и разсъждава. Айде със здраве! Вярвайте на себе си!
316
0
 
0
 
! Отговори
до316 преди 2 години
Е защо да е жалко?
315
2
 
5
 
! Отговори
Така ли? преди 2 години
Зависи от много фактори това. Обикновено тези които ги повтаря го карат тежко а тези които ги потретя си заминават. Но това са изключения. Повечето хора формират имунитет.
314
4
 
22
 
! Отговори
Руснак преди 2 години
Според БАН: В барабана на револвера има 6 гнезда за куршуми. Шанса да си отнесете кофата е 1 на 6 или изразено в проценти - 17%. Ковидчето има смъртност около 2% в световен мащаб. Ваксинките имат неясни последици, които тепърва ще доуточняваме. За справка потърсете за епидемията от свински грип в Америка през 1976 и до какво водят паниката и ваксината. После може да си говорим за рулетки, зарове, сварка и ротативки.
313
2
 
27
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 2 години
Никой не може да убеди нормалните хора, че човек който от години тръби че човечеството трябва непремено да се преполови и същия е начело на ваксинната шайка, е загрижен за всеки живот. Та чак насила иска ви спаси.
312
5
 
15
 
! Отговори
ала бала преди 2 години
Май май нещо попривър6ват желаещите да се боцкат и сега трябва да се мисли ново 20 4е ина4е толкова много ваксини ще останат 4е дори няма да има кой да ги стреля и с прашка в морето.Ау ау ау лоша работа-далаверата свършва,4е треба да мислят друго с което да баламосват хората и да им отнемат вниманието от същността
311
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки има глава на раменете и според мозъка в нея да си решава, дали ще се ваксинира... Никого не карат насила, а това е най-важното.
310
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кукера - целия отбор е прободен с файзер експеримента в началото на месеца.
309
2
 
9
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Плашило в действие :D
308
3
 
16
 
! Отговори
Кукера преди 2 години
Ериксен дали се е ваксинирал?
307
43
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление, стотици, а вероятно и хиляди антиваксъри, които ръсят мозък из форумите сега, няма да преживеят следващата зима. Жалко, но човек си пати от акъла.
306
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С ваксина без ваксина всички ще минат по пътеката но не всички ще станат милиардери.
305
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За целта има статистика.Има много малко тежко болни от хората които са преболедували и от хората които са ваксинирани.И в двата случаи хората рядко достигат до болница.Трябва да се ваксинират всички хронично болни ,възрастни и всички които общуват с много хора.Но не бива с страх и лъжа да става това. На мен лично ми писва да виждам как плашат и лъжат хората.Мен няма как да ме манипулират,понеже съм лекар,но другите не е редно.
304
6
 
20
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Описание на ФАШИЗЪМ - за плоскоглавите ваксъри, които са напълно неспособни да се информират сами за каквото и да било: Фашистките правителства забраняват и потискат критиката и опозицията към себе си и към фашисткото движение. Фашистите отхвърлят индивидуализма и личния интерес в ненамесата в частни инициативи от страна на капиталистическите правителства. ...Това можело да се постигне с форма на правителствен контрол над браншовете и работническата класа... И тн. Намерете приликите.
303
6
 
6
 
! Отговори
до От опит преди 2 години
За всеки човек е индивидуално и различно... Така, че мнението ти е напълно субективно. Има безсимптомни болни или заразени, но има и случаи с фатален край.
302
11
 
19
 
! Отговори
Не! преди 2 години
На тази агресивна и истерична ваксинация даваме отпор!
301
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората, ако не са изплашени... НЕ СЕ ПАЗЯТ от нищо лошо , което не са преживели... Включително и от този вирус. Безброй примери са катастрофите по пътищата.
300
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истина е, че ваксината пази,но не бива да се лъже ,че преболедувалите вируса не са предпазени.Както ваксиниран така и преболедувал може да се зарази,но ще боледуват по-леко в над 90% от случаите.И да много е важно да се ваксинират възрастните и хора с хронични заболявания и затлъстяване.Не е необходимо да плашим хората.На тя им писва вече.Според мен ваксинирането е предпазна мярка.Даже смятам ,че вече няма да имаме подобна картина като досега.Зарзен човек с ваксина и без ваксина предава вируса!
299
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма логика в убеждението и.При условие ,че човек преболедувал и отново заразен има опасност да се разболее по-тежко,каква е логиката тогава ваксиниран човек да не се зарази и да не боледува по-тежко?Ваксината имитира естествено заболяване без симптоми и усложнения.На практика би трябвало да се създава подобен имунитет с ваксината и с боледуването. Това си е чиста агитация,но много неправилна и не професионална.Истината е че и преболедуване то и ваксината пазят.Не е редно да плашим хората