Ефективността на ваксината Novavax срещу коронавируса е 90%

Препаратът "демонстрира" 100% защита срещу умерено и тежко заболяване
14 юни 2021 17:15, Петя Славова
37
Ефективността на ваксината Novavax срещу коронавируса е 90%
Снимка: БГНЕС

Ваксината срещу COVID-19 на Novavax е над 90% ефективна, включително срещу варианти на коронавируса, заяви производителят на ваксини в понеделник след мащабно американско проучване.

Препаратът "демонстрира 100% защита срещу умерено и тежко заболяване, като цяло ефикасността е 90,4%", се казва в изявлението на компанията, в което се добавя, че "в проучването са включени 29 960 участници в 119 района в САЩ и Мексико, за да се оцени ефикасността, безопасността и имуногенността".

Още по темата

Компанията със седалище в Мериленд заяви, че възнамерява да кандидатства за регулаторно одобрение до третото тримесечие на 2021 година, предава БГНЕС.

След това, казаха от нея, ще бъде в ход да се правят 100 милиона дози на месец до края на третото тримесечие и 150 милиона дози на месец до края на годината.

"Днес Novavax е една крачка по-близо до справянето с критичната и постоянна глобална обществена здравна нужда от допълнителни ваксини COVID-19", каза Стенли К. Ерк, президент и главен изпълнителен директор на Novavax.

Докато някои богати държави са постигнали напредък във ваксинирането на своето население, все още има опасения, че много по-бедни страни са оставени встрани от глобалния стремеж за ваксиниране.

Степента на ваксинация в най-бедните държави в света е далеч зад тази в Групата на седемте индустриализирани сили и други богати държави - по отношение на дозите, прилагани до момента,

За разлика от някои съперници, ваксината на Novavax - официално известна като NVX-CoV2373 - не трябва да се съхранява при свръхниски температури. Компанията заяви, че е "съхранявана и стабилна при 2 - 8 градуса по Целцзий, което позволява използването на съществуващите канали за доставка на ваксини за нейното разпространение".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Доктор Ху.. преди 2 години
Ефективността на ваксината Novavax срещу коронавируса е 90% ... .останалите 10% са паралич... тромбози ... смърт.... на късметлиите - Честито .
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срещу кой точно корона вирус е тази ваксина щото корона е и простия грип. Ама умрелите от грип не ги броят.
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А 95% изобщо не се разболяват от коронавируса. Значи ако не си сложиш ваксина има вероятност 95% да не се разболееш. А ако си сложиш ваксина, тогава вероятността да не се разболееш е 90%. Гениално!!! Тия ни взеха за мезе!!!
32
1
 
3
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Още една Ковид вълна наесен, ШЕ ВИ опрай всичките ***..... !
31
3
 
9
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
защо не казват че Ериксен е ваксиниран преди инфаркта дори самия гой мълчи
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По скоро е регулиране .
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пич.. Алергията е реакция на имунната система... Щом си имал, и е изчезнала - имунната система работи по-слабо. Нищо необикновено и нищо хубаво. Късмет.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баш не е абдикирала. Много висок брой антитела имам. И общо се чувствам много по добре. Факт.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имунната ти система е абдикирала, човече... Вече не й се занимава с нищо
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен ми изчезна сенната хрема след пфайзер , а ме мъчеше вече 30 години . Нз. Не съм чел за такъв ефект , ама явно имунната ми система се подобри.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец какъв европеец се изкара, нищожно човече... И българите изпитват отвращение към теб - отказал се от родината си отпадъk, и чужденците те виждат като това, което представляваш - подлизурска мишка, опитваща се да се присламчи, понеже не може да се оправи в родината си. Жалък.
24
5
 
7
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Бугаропитешкият гений, на който ставаме свидетели дори в този "форум" в този т.нар "сайт", е допринесъл за това бугаропитеците да са с най-високи стандарт и продължитеност на живота. Те пият директно от извора на истината. Ние европейците ви завиждаме на вас българите :D
23
0
 
0
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Когато нема реална икономика, икономика става страхът от смъртта! За нея вирус винаги ще се намери!;)))
22
8
 
2
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Гaню не е убеден.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Четвъртата вълна ще прибере всички антиваксъри" - от тоя страховит ужасен вирус био-оръжие, който за година и половина успя да разболее ЦЕЛИ два процента от населението на планетата ли? И от тях във възрастова група под 70 г няма и един процент починали? То много страшно плашиш ти? Тая четвърта вълна сигурно ще продължи поне 60тина години, ако е така-прав си.
20
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четвъртата вълна ще прибере всички антиваксъри.
19
3
 
6
 
! Отговори
сто преди 2 години
До Анонимен 20Не съм антиваксър. Но ти явно и много проваксър :)) И някък забравяш една една маааалка подробност за ваксините, които цитираш, а менно - тествани са 4-7 години преди да бъдат одобрени за употреба. А ковидските ваксини дори не са одобрени, а само разрешени за спешна употреба. А сетИ се къде е разликата ;)
18
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хей , антиваксъри Престанете да лъжете хората с конспирациите и безумията си.Ваксини на тоя свят се разработват от 120 години !Не малко болести са ликвидирани благодаредния на тях.Виждали ли сте снимки в какви камери са държали хора/деца болни от полиомиелит , с години , само до преди едни 60-70г ?
17
12
 
11
 
! Отговори
аз знам едно преди 2 години
Израел се ваксинира и са ок. Те имат и науката и разузнаването да си направят изводите. А гениите по-долу нека си тролят!
16
2
 
12
 
! Отговори
овцата Доли преди 2 години
ръгайте и тоз' препарат в овчите ни плешки бееее. още можем да поемем беееез проблееем. в нашия обор всичко, каквото са доставили, са наболи и вече чакаме бустъри. никоя овца в нашия обор не доживява до дълбока старост, но овчарите много ги е грижа за нашето здраве и сега лятото са ни отпуснали на паша. чакат смяната на караула да ни вкарат по оборите пак.