Лекар: Маските са проблемни, затрудняват дишането!

Намаляват насищането на кръвта с кислород
14 юни 2021 09:28, Петя Славова
70
Лекар: Маските са проблемни, затрудняват дишането!
Снимка: БГНЕС

Маските са особено проблемни при пациенти с хронични, дихателни и сърдечно-съдови заболявания, заяви пред БНТ УНГ специалистът д-р Станислав Йорданов.

Според него всички видове маски имат сходни проблеми. "Всички маски, особено тези с високо ниво на защита, затрудняват дишането. Доказано е, че намаляват, макар и с малко, кислородното съдържание, насищането на кръвта с кислород и повишават въглеродния диоксид, което за един здрав организъм може да не представлява проблем, но при пациент с хронична дихателна недостатъчност може да затрудни дишането", изтъкна д-р Йорданов.

Той препоръча маските, които носим, да се сменят колкото се може по-често. „Ако една маска се носи доста дълго време, създава проблеми и предпоставки за хронични фарингити, хреми, ларингити“, посочи специалистът.

Още по темата

"По отношение на носенето на маски навън, аз съм категорично против. Не виждам никаква логика в това, освен ако няма някакво струпване на маси хора, когато не се спазва дистанция. А по отношение на носенето им на закрито - трябва по-скоро да се съобразяваме с епидемичната обстановка. При нейно обостряне и при по-голямо струпване на хора, би било редно да ги носим", допълни той.

"Нормалният ритъм на работа се върна, върна се е и нормалната патология. Имаше изказвания, че коронавирусът потискал други вируси и наистина имаше нещо такова - самите мерки, които се взеха за ограничаване на контактите между хората, ограничиха и нормалната патология. Затова, когато срещнахме пациент с оплаквания от страна на горните дихателни пътища, първото нещо, което мислехме, че е коронавирус. Но вече не е така - оказва се нещо банално", каза д-р Йорданов. В момента е сезонът на алергичните ринити, поленовите алергии, хрема, дразнене в очите, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа е пълна с овце, не с европейци. Всички са с кредити без спестявания, затвориха ги по домовете, накараха ги да носят маски и по улиците, сега ваксинират децата им при положение, че децата не са застрашени. Едно време Европа е мачкала евреите, сега те мачкат Европа. НО ! Колелото се върти :).. Историята познава много велики империи, които са паднали.
63
0
 
1
 
! Отговори
до 65 преди 2 години
Като ти е толкова акъла, може и пневмония да получиш :). Сякаш на раменете нямате глави, а хралупи. Казали му да носи маска и той не я сваля. Не ти ли дойде на ум, че човек има нужда от чист въздух. Вдишваш кислород, издишваш въглероден диоксид. Като сложиш една маска сам си тровиш организма. Аз ако нося маска повече от 20мин започват да ме болят гърдите.
62
0
 
1
 
! Отговори
Мнееее преди 2 години
До МдаааОткак маските са задължителни, получих хроничен ринит, вече повече от година, от носа и надолу към гърлото. А иначе не боледувам, ни грип, ни нещо друго.
61
7
 
6
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
От както маските са задължителни, не съм боледувал. Няма грип няма друго. Поне 500 лв икономия от лекарства за моето семейство за изтеклата година. Кой знае колко са като мен. И лекари и аптекари огладняха... Ето ти и новината - маските наистина са вредни. За бизнеса им.
60
2
 
2
 
! Отговори
Aaaa преди 2 години
Сега разбрах защо всички лекари са *** - защото носят маски и не им се уросява мозъГа :D
59
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** разбира се! И лекарствата са вредни! И лекарите са вредни!Този Мангъров го е учил на занаят! Само на тях двамата вярвам и на Корнелия Нинова!
58
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да е жив и здрав този доктор.Все повече доктори ще почнат да казват истината за маските и тн.
57
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекар: Маските са проблемни, затрудняват дишането! Това отдавна е известно. Точно за това управляващите ги налагат . Няма хора няма проблеми.
56
3
 
6
 
! Отговори
Фалшива новина преди 2 години
Четете бе! Лекарят казва съвсем друго нещо, което почти няма нищо общо със заглавието. Лекарят казва, че няма проблем от носенето на маска, с изключение при хората с хронична дихателна недостатъчност, при които е възможно да има затруднение в дишането.
55
2
 
9
 
! Отговори
Шунда Бадура преди 2 години
Да, така е много точно казано! Маските и Ваксините намаляват риска от дълголетие и подобряват финансовото състояние на държавата. Повечето хора да плащат данъци и осигуровки да не стигат до пенсия или много малко време да се радват на изплащане на някаква пенсия в пари. Парите трябва да си стоят в черната дупка или така наричания солидарен фонд.
54
2
 
9
 
! Отговори
Ваксините преди 2 години
Маските затрудняват дишането, а ваксините влошават здравето и намаляват риска от дълголетие за пенсионните фондове, които нямат интерес хората да доживяват пенсия. По последни данни по оценка на риска за дълголетие фондовете едвам се крепят финансово при сметките за средна продължителност на живот след пенсиониране е 16 години което е голям разход да се изплащат пари и трябва да се съкрати тоя с срок може и с ваксини да се прави по хуманен начин скъсяването на живота.
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лятото маските са просто непоносими. Добре че тук не е задължително да се носят навън както е в други държави.
52
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маските намаляват заболяванията и лекарите протестират.
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хм *** само с два домейна...тъжно
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ти да видиш..Ами тогава ходи цял ден с противогаз...
49
3
 
24
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Маските са шит от всякъде. Както и всички "мерки". Баста на ковид игричките!
48
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да бъде... едно нормално изказване!!!
47
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеята на служБГОНСкото правителство е да намали парите на медиците.Чакаме сталинистки лозунги за ,,лошите ликари,,.
46
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама този кръшкач няма да ни лекува, ако се изпоразболеят пак много хора.Като Мангъров- фашиста, дето се бореше за ,,чиста раса,,, устойчива на всякакви вируси
45
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е, всеки лекар, който публично агитира срещу мерките, да подпише молба за работа като доброволец в covid отделение.Така ще знаем на кого ще разчитаме, ако дойде следваща вълна .Екипите журналисти,които дават свободна трибуна на агитация срещу мерките ,да са длъжни поне три месеца да работят в тези сектори.Така е демократично.