Хампарцумян: Корпоративната социална отговорност е все по-важна за бизнеса

Бързите решения в пандемията бяха нужни, допълни той
15 юни 2021 20:03, Анисия Иванова
16
Хампарцумян: Корпоративната социална отговорност е все по-важна за бизнеса
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

По-младото поколение обръща повече внимание на репутацията си, отколкото в предишните бурни години, когато се правeше пазарната икономика. Като че ли корпоративната социална отговорност не е била приоритет, сега обаче става все по-важна и част от устойчивия бизнес модел на една компания, която включва доволни клиенти, доволни служители и доволен мениджмънт. Това каза Левон Хампарцумян, председател на Български форум на бизнес лидерите, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

"Има една българска поговорка – "Неволята учи". Компаниите успяха да мобилизират ресурс - особено тези, които имат непрекъснат производствен цикъл или са в стратегически важен сектор. Същевременно смятам, че чувството за солидарност по отношение на пандемията се повиши и всички направиха каквото могат в различните фази, за да можем да се справим“, каза Хампарцумян пред Bloomberg TV Bulgaria.

Според госта взимането на бързи решения е по-важно от взимането на оптимални решения в една такава ситуация, каквато е ковид пандемията.

"Със сигурност решенията не са били оптимални, но ако са били достатъчно бързи, значи са свършили работа. В една непредсказуема среда с толкова променливи много трудно можеш да направиш прецизен модел. Помощта беше относително общо формулирана, но тук скоростта е по-важна от съдържанието. Със сигурност, когато всичко това отмине, анализът на мерките ще покаже, че някои от тях са могли да бъдат направени по-добре.“, коментира той.

По отношение на плана за възстановяване, Левон Хампарцумян смята, че от него не бива да очакваме чудеса.

"Тотален редизайн на плана не можем да очакваме да бъде направен за кратко време. Хубавото е, че той все пак не е изсечен в гранитен блок, би могъл в процеса на развитие да се коригира, така че наистина да създадем условия тези пари, които ще дойдат, да помогнат за качествен скок в развитието на българската икономика.“

Според Хампарцумян в една по-спокойна ситуация, в каквато се намираме сега, би могло да се помисли кои мерки да се удължат и кои да се преформулират. В спокойна ситуация могат да се направят мерки, които да са по-прецизни и по-детайлно фокусирани.

Целия разговор вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Sustainability спец преди 2 години
Корпоративната социална отговорност и устойчивото развитие са колкото модерни, толкова и изпразнени от смисъл концепции. Обяснявам - корпорациите първо ограбват труда на хората и ресурсите на планетата. Ама едновременно някак си стават отговорни и финансират проекти за възстановяване на едните и другите. Ефектът е един- безкрайно тъпо дрънкане и все по-наближаваща глобална екологична катастрофа.
10
0
 
1
 
! Отговори
Санди преди 2 години
Айде, още един ще мимикрира като неомарксист и по схемата на Шваб ще прекроява света. Ходи в Кавказ при твоите , дето не спряха да се пушкат с английски пари!
9
0
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
парите ви отдавна не са ценност...златата и кюлчетата ви,къщите и колите ви...колкото и да ни ги натрапвате,вършите престъпления като убивате човешки същества...заради фалшивите ви ценности...къщи,къщи...ама празни...нашите са пълни...с децата ни,с внуците ни...Бог да пази България...от е.и.аре!!!
8
0
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха каква пародия...още вярват,че сме "матрял"...матряла с офшорни,Кой ни докара до това да се "възстановяваме"?Как така някой безнаказано реши,че може да ни убива?Какви "навременни"?като да съберете за три дни 4.5 мил.за кражбите в КТБ ли?налагайки ни нечувани такси!фалирали банки "събуждат"сметки закрити от десетилетия и рекетират умиращи бабички...за такси...майка ми на почти 80 е тормозена от *** за сметка в юнион...от преди 12 г.коректно закрита с всичко платено...звъняха и я заплашваха
7
1
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Левон, това, което го говориш, евреите са го разбрали още преди 3 000 години. И са станали много единни. За да си запазят богатството. И да командват останалия свят.
6
0
 
9
 
! Отговори
Хампурца е преди 2 години
далавераджия.
5
1
 
8
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Арменец,сър...
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да най- отговорните банки били българските, само че племето не е чувало че в света няма банка да внесеш 100 лева и след седмица да решиш да ги изтеглиш и да ти върнат по- малко, само във държавата на наглите миризливи българи начело с миризливи нагли бизнесмени като съществото на снимката!
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много антипатичен човек
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо в България има много банки. Второ вече има смард контракти и не са нужни банки .Като спасява разни банки правителството вдига цените на имотите и задълбочава кризата. Сега ЧСИ тата могат да завъртят икономиката и банките пак ще спечелят.Трябва да се стимулира само потреблението.Бизнеси много трябва да останат само най добрите. Освен това българският пазар е пренаситен в повечето сектори и всяка инвестиция там ще води до нечии фалит.Ивестициите не винаги са хубу нещо.Да се инвестира в хора
1
1
 
23
 
! Отговори
Хм преди 2 години
И тая га*д мр*ъсна ще ми говори за социална отговорност!Точно той отвори широки възможности за банките да грабят народа!