500 000 са жертвите на COVID-19 в Бразилия

Бразилия е втората страна, прехвърлила бариерета от 500 000 починали
20 юни 2021 09:53, Ния Христова
9
500 000 са жертвите на COVID-19 в Бразилия
Снимка: БГНЕС
Бразилия прехвърли 500 000 смъртни случая, причинени от COVID-19, заяви министърът на здравеопазването Марсело Куейрога, съобщава „Дойче веле“.
 
"500 000 човешки живота са загубени поради пандемията, която засяга нашата Бразилия и света", написа в Туитър министърът, без да уточнява баланса от последните 24 часа.
 
Куейрога посочи още, че работи "неуморно да ваксинира всички бразилци в най-кратки срокове и да промени този сценарий, който ни измъчва повече от година".
 
Към петък министерството му е регистрирало 498 499 смъртни случая, като средно през последните седем дни случаите са над 2000 на ден. Според медиен консорциум, който обединява основните прес групи в страната и извършва баланси въз основа на доклади от регионалните правителства, следобед вече са регистрирани 500 022 жертви.
 
Бразилия има 212 милиона жители и е втората страна, прехвърлила бариерата от 500 000 смъртни случая, след САЩ.
 
През тази година южноамериканската държава преживя втора вълна на пандемия, като балансът достигна над 4000 смъртни случая на ден. По същия начин съществуват страхове от трета вълна, с ново покачване на кривите на заразата и смъртността.
 
Според последния седмичен доклад на Фондация Fiocruz, водеща организация в медицинските изследвания, Бразилия изпитва „критична“ ситуация с „високо плато смъртни случаи и възможност за влошаване през следващите седмици с пристигането на местната зима. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
10
 
! Отговори
Тунджа преди 2 години
Готиното е ,че втората вълна в Бразилия беше през лятото. Сега пък в Европа е лято-няма вълна. Очаква се през есента.... тоест виросата е доста избирателен...просто дезинформация ,докато пътува по континентите...Абе страхуване да има....аз лично си слагам маската, бия си ваксината и отивам под леглото за по-сигурно.
6
2
 
5
 
! Отговори
Размисли и Страсти преди 2 години
Еееее, не са много, бразилци колкото щеш!Даже и у нас има................
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1: Как да няма вирус бе? Ти да не би преди 2020 да си нямал болки в гърлото или кашлица? Е, ако си имал и сърдечни проблеми е можело и да умреш. Ама това е нещо съвсем ново, нали?
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жълтата медия днесбеге пак ми изтри съвсем уместен коментар. Затова сме на едно от последните мяста по свобода на словото в света!
3
3
 
8
 
! Отговори
жбхфехкйе преди 2 години
На всички ни е ясно че петролът свършва и до 2050 почти няма да е останал. Затова плебеите трябва да бъдат поставени овреме под контрол за да може управляващата класа да си прави каквото иска. До тук с мита за демокрацията. Може да ни върнат и в средновековието.
2
2
 
7
 
! Отговори
Ужкимпандемия преди 2 години
Леле ама наистина или наужким. И при тях ли две трети са на 80-90-100 години със сърдечни заболявания, както при нас? И при тях ли ги лекуват със напълно погрешни медикаменти и процедури, както в Англия? И при тях ли пращат заразно болните в старческите домове, както в САЩ?
1
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са тези, които тръбяха ,че няма вирус!