Д-р Маджаров: Маските в транспорта да паднат последни

Има предпоставки за притеснения от нова COVID вълна
20 юни 2021 12:12, Ния Христова
29
Д-р Маджаров: Маските в транспорта да паднат последни
Снимка: БГНЕС
"Отпадане на лимитите в болниците е завръщане към нормалността. Ще се премахне неприятната ситуация, при която в края на месеца пациенти се връщат за началото на следващия, за да бъдат лекувани планово. Лимитите бяха въведени като груб метод, лесен за осигуряване на макрорамката на бюджета". 
 
Това каза пред БНР д-р Иван Маджаров, председател на БЛС. 
 
Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров предлага промени в модела на здравната система. Според него трябва да отпаднат ограниченията, които НЗОК налага на болниците, а лечението на различни заболявания да бъде заплащано по-справедливо. 
 
По думите на д-р Маджаров, за да изчезне доплащането от страна на пациента, трябва държавата да осъзнае, че здравеопазване на европейско ниво не може да се прави с БВП под 8%, отделян за здравеопазване.
Още по темата
 
Председателят на БЛС коментира още, че има предпоставки за притеснения от нова COVID вълна заради делта варианта на вируса.  
 
"Ваксините ще ни предпазят от това да бъдем със затворена икономика за определено време". 
 
Според него градският транспорт е последното място, за което трябва да отпадне изискването за носене на маски. 
 
Той предупреди, че положението по отношение на кадровия потенциал е тревожно:  
 
"Трябва да се обмислят стимули и за лекарския, и за сестринския персонал, също и регионални стимули. Трябва да направим така, че в следващите години с ускорени темпове да осигурим млада и свежа кръв във вените на българското здравеопазване. Иначе, катастрофата ще настъпи след 3-4 години, а сестрите ще се изчерпят до 5 години, ако не се направи нещо". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Дотор Иван Маджаров е роден 1968 година. Виждате го как изглежда. Доктор Джоузеф Меркола е роден 1954. Потърсете негова снимка, сравнете и сами решете кой разбира нещо от здраве и прави нещо по въпроса на собствен терен, така да се каже.
24
3
 
2
 
! Отговори
Дреме Ми преди 2 години
Градски транспорт не ползвам. Той е А хора, които нямат коли, велосипеди, мотори, а и такъв Реал, че Коронката ти е в кърпа вързана.
23
2
 
11
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Няма да ви стъпя докато не махнете маските на обществените места. До тогава с колата ,колелото, пеша. Да фалирва този транспорт. И всички които ни изтезават с маски, ваксини, тестове. Фалит.
22
2
 
11
 
! Отговори
Батко преди 2 години
И да питам някой спазва ли им мерките на тези некадърни хора? Много скоро очаквам и да бъдат съдени!
21
2
 
10
 
! Отговори
Батко преди 2 години
Този човек на снимката не може да бъде наречен лекар, този е мазен натегач на всяка власт, участващ в игрите на частните болници, а вероятно и в много злоупотреби. Този човек, нито веднъж не е защитил българският лекар или пациентите. Само го погледнете как изглежда на снимката, като лоена топка или по-скоро като едно разплуло се прасе.Да внимава какво приказва, че и времето на него и компания идва, ще отговарят пред закона. Заплахите им и назиданието към обществото трябва да се прекрати.
20
12
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Общественият транспорт, детските ясли и градини, училищата - това са най-големите развъдници на вируси. Работещите, ходещи болни на работа също допринасят за разпространение на заразите.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учили, ама десет пъти по- вече крали. Аре не сме марсианци...
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 18 --- То хубаво да си карат скъпи коли, ама тия по цял свят дето карат скъпи коли са си изкарали парите с високи заплати и са си платили данъците, а нашите за сега само на коли го докарват - заплатите са им никакви, източват здравна каса и взимат рушвети, усвояват от къде могат, и на източеното и усвоеното не плащат данъци. Та затова става дума. Не че има нещо лошо в скъпите коли.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като паднат глобите за неносене на маски, ще паднат и маските! Държат народа здраво с тези глоби от 300 до 1500 лв. За това ги мъкнат болшинството. Щото и без друго едва свързват двата края. А....и са свикнали да се подчиняват бабите и дядовците още от соца.
16
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен------------------- Докторите ще карат скъпи коли, защото са учили. По цял свят карат. Няма само мутрите с 8-ми клас да карат
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Па те вече са паднали - всички си ги носят под брадичката. Накъде още да падат?
14
5
 
15
 
! Отговори
ййй преди 2 години
Този излекувал ли е някого през мизерния си живот? Къф доктор е?
13
7
 
12
 
! Отговори
йнхггф преди 2 години
Стани доктор, па говори секви глупости и народът е ДЛЪЖЕН да ти вярва. Който не верва ще бъде обявен за еретик, а ти ще водиш стадото и ще получаваш преференциални права от управляващите.
12
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторите скоро няма да се наядат. Все по-скъпи коли карат. Тези от РЗИ също. Няма да свърши скоро. Птичето един път каца на рамото.
11
4
 
22
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Аз мисля, че първо гологлавият генерал трябва да бъде съден за сплашване. Тези негови думи - ще се мре яко - са достатъчни, за да бъде осъден.
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този индивид на две магарета сламата неможе да раздели а го турили начело на БЛС Наистина нер луд който яде баницата а този КОЙТО му я дава сиреч който го е турил
9
2
 
5
 
! Отговори
Dd преди 2 години
Докторе и твой та също
8
3
 
13
 
! Отговори
да,да ама не преди 2 години
До Анонимен Този е шеф на БЛС! А БЛС означава Български Ловен Съюз, колега! Не е Български Лекарски Съюз по подразбиране! А ловния сезон за болни, пациенти и прочее е целогодишно отворен!
7
2
 
10
 
! Отговори
да,да ама не преди 2 години
До ХмТи се шегуваш, колега! Или не знаеш с какво и с колко се е "нагрухтял" този лекар, който от години не е поглеждал пациент, болен.... все тая!
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е този капацитет?