На Острова готвят планове за бустер ваксина през есента

Още не е ясно колко трае имунитетът след първото ваксиниране
21 юни 2021 12:21, Елка Василева
16
На Острова готвят планове за бустер ваксина през есента
Снимка: архив, БГНЕС

Във Великобритания лекари и здравни организации призоваха правителството да започне планиране за бустер ваксина през есента, защото се очакват нови предизвикателства. Те посочват, че се очакват отговори на много въпроси, включително колко дълго се запазва имунитетът след първото ваксиниране и дали децата трябва да бъдат ваксинирани, предаде БНР.

Високопоставен правителствен източник вече реагира на призива, като каза, че планове за програма за бустер ваксина ще бъдат публикувани в скоро време, допълвайки, че се правят широкомащабни проучвания за ефекта от комбинирането на различни ваксини.

Още по темата

По-рано от националното здравепозване бяха заявили, че не може да се продължава както досега, само реагирайки на извънредни ситуации, а трябва да се мисли и за бъдещето.

От Министерството на здравеопазването заявиха, че окончателното решение за бустер програмата зависи от голяма степен от данните от вървящите в момента клинични опити, които се очакват през септември.

Правителственият източник, цитиран от Би би Си, отбеляза, че Обединеното кралство ще има голяма полза от новите ваксини на „Новавакс“ и „Валнева“, които изчакват одобрение от Агенцията за регулиране на лекарствата и медицинските продукти.

До момента около 60% от пълнолетното неселение на страната са получили две дози ваксина, което означава, че са напълно ваксинирани. През уикенда имаше масово посещение на центровете за ваксиниране, след като бяха призовани всички над 18 години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че тва си беше ясно от самото начало. И няма да е само там. Урсула 1.8 милиарда ваксини е поръчала за следвашите 2 години. Ще има не по един, ами по няколко " бустера".
11
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бустер ще има за всички набодени. Веднъж закачени, няма край това нещо. Вашата имунна система вече не става за нищо и вината си е ваша. Подписали сте декларацията за съгласие с експеримента и си носите лично отговорността. За жалост няма връщане назад. Има и други неща около ваксинирането, но няма да издавам изненадите. Мислете с главите си, хора, не се ваксинирайте с тези препарати!
10
1
 
14
 
! Отговори
11 преди 2 години
Бустър кво?
9
2
 
24
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Горките британци.
8
1
 
16
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Звучи като БУТЕР тесто, аман от нови чуждици...
7
4
 
33
 
! Отговори
. преди 2 години
Бустерна ваксина за бустерно изпращане в гробищата
6
3
 
38
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Преди започването на кампанията по масово бодене лъжеха че знаят колко трае имунитетът след дозите, сега след като ги подлъгаха и поставиха дозите на поголовието започваха да го лъжат, че вече не знаят колко ще трае имунитетът и затова ще трябват още дози! Ами какво да кажа!? Поголовието .....................................................................си заслужава съдбата!
5
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси експеримента, на всеки 6 месеца ще тестват, миксират и инжектират
4
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олеле майко... "Бустер". Тия англичани ги взеха за мезе
3
2
 
32
 
! Отговори
1234 преди 2 години
А бустерите срещу коя буква от гръцката азбука ще бъдат ?
2
7
 
51
 
! Отговори
Не! преди 2 години
На острова ги прекараха на стероиди! Да им е честито!
1
8
 
59
 
! Отговори
x преди 2 години
Имаме имунна система, стига с тези ваксини.