Не очакват трета вълна на COVID-19 във Великобритания

Близо 60% от пълнолетните са напълно ваксинирани
21 юни 2021 08:45, Елка Василева
18
Не очакват трета вълна на COVID-19 във Великобритания
Снимка: архив, БГНЕС

Ограниченията във Великобритания могат да бъдат вдигнати по-рано заради огромния брой ваксинирани в страната и не се задава трета вълна на пандемията, смята професор Брендан Рен от Лондонския колеж по хигиена и тропическа медицина.

Вирусологът професор Брендан Рен заяви за „Скай нюз“, че е изключително обнадеждаваща статистиката, че 81% от пълнолетното население на Обединеното кралство е с първа ваксина и 59% са напълно ваксинирани, предаде БНР.

Запитан дали успешният ход на програмата за масово ваксиниране означава, че Англия не трябва да чака до 19 юли за пълното вдигане на локдауна, Рен отговори, че „бдителност и ваксиниране“ са двете ключови думи, но ако данните продължават да са окуражаващи, има голяма надежда да се излезе от локдауна още на 5 юли.

Други учени обаче предупреждават, че появата на нови вируси, които засягат дихателните пътища, предполага, че страната я очаква много тежка зима с възможно завръщане на локдауните.

Професор Калъм Семпъл от групата съветници на правителството смята, че децата и възрастните ще бъдат лесно уязвими при появата на ендемични вируси в края на годината. За последното денонощие на Острова са отчетени 9 284 заразявания и 6 смъртни случаи, което е по-малко в сравнение с предишното денонощие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
до лили преди 2 години
Ти случайно да не си жената на Бау?
16
1
 
3
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Струва ми се, че колкото повече са ваксинираните, токова повече притискат хората с ограничения и заплахи.
15
0
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Освен това, за да пестят цялото семейство взема вана с една и съща вода без изплакване. В спомените си един ингилиз го пишеше това и колко бил изумен, когато любовницата му приготвила вана само за него и във водата не плували косми...
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо, ама изобщо не ми дреме за никакви ковиди и никакви вълни. Всичко е измама световна за милиарди начело с Бил Гейтс.
13
0
 
4
 
! Отговори
тия преди 2 години
англичаните и бивши колонии - освен дето повечето имат някави кръвосмешения в миналото, имат "интересна хигиена" - НИЩО не измиват с чиста вода - след къпане избърсват сапунката с кърпа, а не се плакнат с вода, чиниите мият, като в една пълна мивка със сапунка в която чинията се топи, остатъците се избърсват с гъба, след което се потапя пак там за изплакване и отива на сушилника. пералните им имат също *** спрограми. всички тия детергенти остават по кожата или направо се "изяждат".
12
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, нали четеш английски вестници. Трябва да знаеш отговора. Делта вариантът се разпространява основно сред младите англичани. Които, чети внимателно какво ти пиша, не са ваксинирани, защото в Англия имаше ред. Там първо се вакснираха най-възрастните, и постепенно слизаха към по-младите възрастови групи. За последно останаха най-младите, на които и най-много им се щъка през лятото. И не е Лиленцето, тя вероятно си има работа и няма нерви да се занимава с неграмотни антиваксъри.
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е така де Лиленце, точно така! Ама я продължи да четеш и ми кажи, като са толкова ваксинирани тия англета, защо са болни с по 11 000 човека на ден, а пък ние с 10% набодени имаме само 20 човека болни? Как така? Кой лъже? Англичаните, че ваксината предпазва или българския народ? Твърдиш, че ние сме болни, но лъжем? Или че сме болни, но правителството крие, че да има туристически сезон? Какво точно твърдиш Лиленце?
10
1
 
3
 
! Отговори
до Лиленце, защо не преди 2 години
Ами и на ББС данните са такива като в статията. 42милиона с поне една доза, от които 30 милиона с две дози. Да не сте неграмотен?
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фактът, че заявихте че за преболедувал се смята само оня дето е правил пср, но не и хората които са с обикновен тест или такива изкарали го на крак, но с антитела, означава само едно - лъжете! Всеки студент 1ви курс по медицина знае, че ваксината прави антитела като след реално боледуване. Но вие твърдите, че антителата на ваксинираните са различни от тези на преболедувалите на крак? Защо? Че и със сертификат ни делите на ваксинирани, боледували с пср и всички останали? Защо?
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"появата на нови вируси, които засягат дихателните пътища, предполага, че страната я очаква много тежка зима с възможно завръщане на локдауните." АЙДЕЕЕ вече за всеки грип ЛОКДАОН и така докато се набоцят с грипната вацина. Добро бъдеще се очертава. Доста от четящите активно работят за реализирането му, за жалост.
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лиленце, защо не четеш англ вестници , не погледаш ББС и после да говориш щуротии! В Англия се набодоха 68% от населението, ваксинират дори и децата, НО са с 11 000 болни на ден. Джонстън отложи вдигането на локдауна за още 1 месец. Нали уж ваксината предпазва, ама не и най-ваксинираната нация. Ние като сме с 10% защо сме в зелената зона? Искаш да ми кажеш, че лятото вируса изчезва в България, но не и в Бразилия? Или, че сега ни лъжат новите министри, че сме здрави, а пък всъщност сме болни?
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Третата вълнА не мина ли през пролетта- сега всички чакат да ни се размине четвъртата
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До лилина тебе не само мозъка ти прилича на пихтия ,ами за жалост и най-милото ти.
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе кво ни занимаете с таз прупаднала държава
3
22
 
5
 
! Отговори
лили преди 2 години
Там не очкават, защото се вакиснират, ама в България ще има щото Бай *** мисли че ще го чипират и мозъка му ще стане на пихтия ако го ваксинират
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как трета бе? Те вече четвърта ги тресе с по 11 000 болни на ден и с по 400 мъртви. Как да я очакват, като тя вече ги заля? Кой нормален човек очаква нещо, което вече е дошло?
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тея мутации на вируса само въпрос на време е да се появи мутация дето набързо направените ваксини да не я покриват и тогава ко праим?