Вариантът "Делта" на COVID-19 вече е в 92 страни

За да се овладее разпространението му, ще е нужно много време
25
Вариантът "Делта" на COVID-19 вече е в 92 страни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вариантът Делта на коронавируса, който за първи път беше открит в Индия, вече е установен в 92 страни, заяви вчера на брифинг в Женева Мария ван Керхов, технически ръководител на СЗО за борбата коронавируса, предаде БТА като цитира ТАСС.

"Този вариант на коронавируса предизвиква особена тревога, защото е по-заразен и бързо се разпространява по света", посочи тя. По думите й предварителните изследвания показват също, че заразяването с варианта Делта увеличава риска от хоспитализация.

За да се овладее разпространението на този вариант ще е необходимо много време, заяви Мария ван Керхов. Тя отбеляза, че някои ваксини са по-малко ефективни срещу варианта Делта, но във всички случаи помагат за предотвратяване на тежко протичане на болестта и смърт.

Експертът от СЗО предупреди, че в бъдеще не са изключени и други мутации на коронавируса, които могат да снижат ефективността на ваксините.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: Делтакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
Въпросът с ваксините се превърна в признак на статус,......хахаха Напротив, приятели в Германия от всяка възможна специалност в университета тука не смятат да се ваксинират, защото не е достатъчно тествана още, от тях 2ма учат медицина даже, едното момиче е туркиня ама е родена тука, и даже каза докато на Угур (шефа на Пфайзер) не му 1 бодна лично няма да се убедя хахахаха. Така че има доста хора който мислят все още
21
1
 
3
 
! Отговори
do 21 преди 2 години
оф да ама кой изобщо използва противогрипна ваксина даже. Даже най големите овце в Германия дето поне 80% ще се набодат сега, само 6% се боцкат с противогрипна (стари хора + най големите откачалки
20
1
 
0
 
! Отговори
do 20 преди 2 години
Ако следваме твоята логика, с какво една противогрипна ваксина е по-сигурна от сегашните аденовирусни Ковид ваксини? Противогрипната ваксина няма време да мине години изпитания, тъй като щамовете, актуални за предстоящата зима са ясни около началото на есента. Напасват и пускат. Как иначе си мислиш, че руснаците успяха да пуснат ваксина в рамките на 3-4 месеца? АЗ даже се забавиха.
19
2
 
5
 
! Отговори
Животът е хубав! преди 2 години
Антиваксърът е човек, който е противник на ваксините. Аз не съм антиваксър, но съм против точно тези ваксини, които по всякакъв начин се опитват да ни пробутват - ваксини в изпитателен срок; ваксини, които не е изследвано как взаимодействат с лекарствата, които малко или много всеки от нас приема; ваксини, които явно ще трябва да се слагат всяка година по няколко пъти и т.н..Към номера 9 и 12 - човек започва да обижда, когато няма какво да изтъкне като аргумент и изпада в бяс от безсилието си.
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То се вижда кои са троловете. Едни и същи постове под вс статии с едни и същи обиди от най долен сорт. От време на време жалък опит с псевдонаучни термини и лъже доказателства за вредите на антиковид ваксините.
17
4
 
5
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Тая сутрин май инструкцията към троловете е да обиждат безогледно. Ми не се обиждаме. И не се ваксинираме.
16
7
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
В същност АЗ и Спутник В са си напълно конвенционални ваксини, които се използват от години за други вируси. Напаснати са за щама на Ковид-19. То дори е близко до акъла. А това за страничните ефекти, сигурен съм, че и при грипните процента е подобен, само че никой не ги гледа под лупа. Случват се чат пат и толкз. Българина обаче е функционално-неграмотен и ще повярва повече на конспиратини теории, на една жена и т.н, отколкото на здравия разум и логиката.
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още ли твърдят че прилеп е виновен за тоя катаклизъм. Делта Алфа Бета това докато не мине цялата азбука няма да се спре явно. Приготвяйте се за нов локдаун в близко бъдеще.
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължавай да отказваш. Пука ми
13
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12 Давай, продължавай да обиждаш! Имам всички ваксини, децата ми също, но това са ваксини с ПЪЛНО ПАЗРЕШИТЕЛНО, а не с ЧАСТИЧНО като ковид ваксината, която очевидно ти плащат да промотираш. Това, че отказвам да сложим нещо, което още е в процес на изпитване не ни прави антиваксъри, още по-малко пък ****ли. Но това, че ти обиждаш хора като нас, ни прави още по-убедени, че постъпваме правилно.
12
4
 
15
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Не, няма да се ваксинираме, сплашването не минава и този път :)
11
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросът с ваксините се превърна в признак на статус, образованост и социална култура. Антиваксърите са аутсайдерите и неграмотните.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да де, нали е ясно. По няколко нови щама на година и локнауни от есента до пролетта в най-добрият случай. А да, и се ваксинирайте, ама то ще трябва всяка година щото противогрипните ваксини така се бият по принцип. Ако ли не ще ви пускат нови щамове дето тия ваксини не ги ловият и пак същото. Цирк за баluci и хипохондрици!
9
3
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Колкото и да пропагандирате - няма да се ваксините!!!
8
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фанатизъм и невежество= антиваксър!
7
2
 
14
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Давайте да ги уплашим, че идват още нови щамове защото не сме си използвали ваксините.А за новите те действат като се слагат по 2-3 пъти на ден за по- сигурно.
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е коварен. Протича с остър сърбеж под мишниците и непрестанни прозявания. Затова бързо си набучете няколко химикала,я в автобус, я в мола.
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А епсилон кога ще дойде?Между другото, гръцката азбука колко букви има?
4
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз чакам омега.
3
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас е от април. И? Сега почнете с обработката, че на ваксините им исзтина срока на годност и трябва спешно да се употребат. Между другото и на нашето търпение също му изтича срока на годност. Не знам като изтече каква фира ще даде.