САЩ няма да успеят да ваксинират 70% от американците до 4 юли

Изпълнението на целта ще се забави с няколко седмици
23 юни 2021 16:38, Елка Василева
17
САЩ няма да успеят да ваксинират 70% от американците до 4 юли
Снимка: архив, БГНЕС

Координаторът на Белия дом за реакция на COVID-19 Джефри Зиенц обяви, че няма да бъде изпълнена целта на американската администрация 70% от всички пълнолетни граждани на САЩ да бъдат ваксинирани срещу коронавирус с поне една доза до 4 юли.

Зиенц все пак се опита да обрисува по-оптимистична картина по отношение на полаганите усилия за ваксинация, като заяви, че в момента 70% от хората над 30-годишна възраст са получили поне една доза от ваксина срещу COVID-19 и че до 4юли (Деня на независимостта на САЩ) тази група трябва да включва всички американци на възраст над 27 години, предаде БНР.

Още по темата

Към днешна дата - 12 дни преди националния празник на Съединените щати, 65,4 на сто от гражданите над 18 години са получили поне една доза от разрешените в страната ваксини на "Файзър", "Модерна" и "Джонсън и Джонсън". За да бъдат достигнати 70 процента, достатъчни за т.нар. колективен имунитет, ще са нужни няколко седмици допълнително, каза Зиенц, цитиран от Франс прес.

Освен това Зиенц заяви, че младежите на възраст от 18 до 26 години "смятат, че вирусът не ги е засегнал" и ги предупреди да се ваксинират поради продължаващото нарастване на случаите с варианта Делта на коронавируса.

Джефри Зиенц също така отбеляза, че втората цел на администрацията на президента Джо Байдън да има напълно ваксинирани 160 милиона души до Деня на независимостта ще трябва да бъде изместена към средата на юли и че сега Белият дом прогнозира, че целта за 70% ваксини пълнолетни американци ще бъде преместена с "няколко седмици".

В резултат на напредналата ваксинация броят на инфекциите в Съединените щати вече падна драстично - средно 10 000 нови случая за седмица, което прави 3 на 100 000 души. Но ваксинирането протича твърде неравномерно в различните щати - от 84% във Върмонт до едва 45 процента от хората в Мисисипи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесно.
14
1
 
7
 
! Отговори
neon7 преди 2 години
Броя на ваксинираните в световен мащаб е една голяма лъжа ! Умишлено лъжат за броя ваксинирани, за да подвеждат по-наивните да се ваксинират,че само те останали последни ! Спомнете си как на най- високо ниво-(СЗО) лъгаха за броя "положителни" случаи"цяла година ,а после си смениха методата (циклите на ПСР тестовете). Измамата сега е същата !
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пичове нали бяха ваксинирали 300 млн... пък сега няма да стигнат 70% как от почти 90% не стигат 70% вие четете ли си новините изобщо
12
2
 
3
 
! Отговори
JJIvanov warnings преди 2 години
warnings about terрor with PCR tests .. стотици милиони са трайно увредени .Има нужда от доработване на системи за разпознаване на заразени и за откриване на ковид генератори вкл пасивни или активирани.Срамно е да се бърка в гърлата и НОСА на милиарди хора с заразни ръкавициПримерно човешка техника на МАрс може да се ползва за откриване на всички работещи дълбочинни сондажни клетки в радиус от 900 килоемтра от кацналите модули..
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не на 4 юли, на 4 август ще успеят. А ние и до 2040 няма да успеем. С такъв матриал
10
5
 
10
 
! Отговори
SS преди 2 години
слабе ме интересуват ваксинациите в САЩ, ако щат да се васкинират, реваксинират или деваксинират - проблемът си е техен. Ние си имаме същия проблем, няма како да ги мислим тиа. Предполагам, че така е и с 99% от българите
9
0
 
12
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Ние ще успеем да ваксинираме 70% до 4 юли...... 2050
8
3
 
9
 
! Отговори
Кунчев преди 2 години
Ами като си поставят невъзможни цели, така е. Ние от НОЩ си поставихме за цел да ваксинираме с една игла 3%, а да тръбим че са 15. За сега са 1%, но ние тръбим. Кой и как ще ни провери?
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е вие никога не сме искали да стигаме американците. Не си падаме по стрелби в училищата, тук нашите черни имат повече права от нас, а пък и не сме войнствена нация, че да искаме войни на ляво и дясно. Така, че няма нужда да следваме примера им, е там да си то мерат с Руснаците. Ние с големите не се мешаме, а и не си го мерим с тях. И %ваксинирани, и него не щем да си мерим. Няма да се бутаме на всяка манджа да сме мерудия, я!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма я. А ние ще можем. Документално сме факири.
5
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им имам проблема. Вакдинипали 65% , не 70. Ще станат и повече скоро. Ами нашите тъпунгири какво ще ги правим.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега тази заигравка с вариант делта, или иначе казано индийски вариант. А ако се погледне графиката в worldometers.info и ясно се вижда, че в Индия си беше като навсякъде другаде, дори съотнесено с броя на населението, доста по-слабо от която и да е европейска страна. Смешно е да се говори и за Великобритания, защото тази им вълна е 10 пъти по-слаба от предната и не е истинско драстично повишение, а вече почти е доатигнала пика и скоро ще започне да спада. Не знам какви са игричките с ъпгрейди
3
0
 
12
 
! Отговори
много лошо преди 2 години
Потресен съм. Отивам на психиатър.
2
0
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
САЩ няма да успеят да ваксинират 70% от американците до 4 юли... Що бре, да не им свършиха МАС адресите за баркода на всекЪ главЪ на стадото от църквата на "Барановируса от последният ден".Играта PokemonGo 2021 става все по-масова и интересна...
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направиха тази здравна война и обявиха санитарна диктатура ,за да свалят Тръмп.