Още ограничения можело да паднат, но само ако има повече ваксинирани

Нова вълна ще срине туристическия сезон
200
Още ограничения можело да паднат, но само ако има повече ваксинирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трябва по-добра организация. Опитваме се да дадем посока, да се включи пациента в контрола на медицинските дейности, каза пред БНТ служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

Още по темата

"България е в зелената зона. Това обаче не бива да ни успокоява, ние нямаме пълен контрол върху разпространението. Регистрирахме индийският щам, не можем да изключим вълна и през лятото. Единственият начин да се предпазим си остава ваксинацията. Лятото е много добра възможност да се ваксинираме. Засега не се налагат нови мерки и периодично намаляваме старите. Последно премахнахме маските в малките колективи. Може да разширим тази възможност като включим и други обществени обекти с по-голям персонал. Една нова вълна може да сложи край на туристическия сезон", каза още той.

Д-р Кацаров добави, че повече ограничения могат да се махнат само ако хората се ваксинират. Според него при нова вълна отново могат да се затварят фирми и магазини.

"Клевета е, че съм антиваксър, аз съм лекар. Искам с популярни хора да се опитаме да убедим хората да се ваксинират", каза още Кацаров.

"Някои мерки не бяха логически издържани - нараства броя на заразените, а се облекчаваха мерки. Сега се опитваме да поставим това на здрава основа. В началото съм подценявал проблемът с вируса, но това е било на базата на информацията, която е имало тогава. Не мисля, че съм казал нещо, за което да се извинявам. Винаги съм смятал, че мерките могат да се прилагат много по-добре. Настоявам да се анализира смъртността през тази година. Това означава да анализираме, кои действия на властите са допринесли за това да има толкова висока смъртност. Този анализ ще помогне това да не се повтори", каза здравният министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
2
 
! Отговори
Простосмъртен преди 2 години
До 157 и останалитеОт наблюденията и хипотезите които правите ясно личи ,че си правите свободни съчинения по производно извадени от контекста мнения.Приемате ги за лични обиди което говори достатъчно за вашата личност.Натяквате професията си защото това е просто професия в която или си професионалист или си работник с диплома и не уважавате мнение различно от Вашето.Аргументирането Ви повече подхижда на дете което приема всички за *** когато не приемат неговата теза.А тя си е Ваша не наша!
146
3
 
2
 
! Отговори
157 и останалите преди 2 години
Интересна динамика се наблюдава във форума.Вътрешната потребност да излъчвате омраза, да обиждате без никакъв повод ескалирала.Вероятно дипломата ми и квалификацията ми ви дразни?Изведнъж цялата агресия се насочи към мен, само защото съм лекар? Аз поне не съм с измислени имена, написах си и титлата и ваксинационния статус. И не се притеснявайте за мен.Не работя в България, не точа пари от здравна ви каса и не страдам от липса на уважение. Останете си със здраве!Всеки народ заслужава лекарите си
145
4
 
11
 
! Отговори
до 156 от славянин преди 2 години
Ти си толкова ''лекар'' колкото аз съм светец, лекар е този, който може да лекува и реално лекува, не такива пуяци като вас с медицинските дипломи! Мен тезир които най-успешно са ме лекували до един са без медицински дипломи!
144
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мале колко сте примитивни! Що скочихте на лекаря, вземете и вие да учите медицина , пък тогава го поучавайте!!!! Пък дотогава, блуту, чип, гмо и прочие теории си разменяйте.
143
2
 
8
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Каца ;) излез навън и виж как си върви живота. Щом пенсионерите вече си махат маските в градския транспорт, смятай. Млади двойки,деца, и старци са навън на хубавото време. Народа напук ще живее ,колкото и да пищите. Господарите ви обсебени от кабала си да си почиват.
142
4
 
13
 
! Отговори
С УВАЖЕНИЕ др.угарю преди 2 години
До Ваксиниран лекарЕдинственото очевидно нещо е ,че имате комплекс от това ,че не ви уважават заради това ,че сте завършили медицина и се имате за нещо повече от масата хора което по принцип върви паралелно с образованието което сте взели.А да обиждате директно говори достатъчно за това кой е агресора и това ,че образованието не е фактор за достойнство :) .Предписвайте си Оспамокса бодете се с каквото пожелаете и не си бутайте мнението на хора от които не взимате пари по ЗДРАВНА КАСА :)
141
19
 
4
 
! Отговори
Ваксиниран лекар преди 2 години
Очевидно когато неграмотността, злобата завистта към по-учения властват, няма как да има прогрес и просперитет. Справка - този форум.
140
4
 
12
 
! Отговори
Българите не вярвали преди 2 години
Хах не вярвали хората.На кого да вярват и за какви авторитети и институции става въпрос? Вярва се на хора на които може да се има вяра не на титуловани.Тези соц порядки ги проповядвайте другаде.Това е като уважавай възрастните.То уважението не идва от егн-то а от приноса.А приноса на тези които Българите не уважават е предимно към личният им джоб а това е достойно за уважение само от ***
139
5
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Лекаре..., включи си блутута на телефончето и си виж МАС адреса...Ааа, и да не забраИШ септември и децата да си ГИ баркодираш.... за тяхно добро де...
138
4
 
10
 
! Отговори
АНТИ ПРИНУДА преди 2 години
Много правилно го каза докторчето.Чувства се ама на фактите не им пука за чувствата на хората.А фактите са ,че има ваксини разработени за година при приета норма за изследване от над 10 години.Факт е ,че световните организации за пръв път в историята на човечеството са толкова загрижени за живота на хората при наличие на много по опасни фактори и практики присъствали и присъстващи в света.Не съм антиваксър но съм анти принудително ваксър.А вятъра духа на принуждаване и лишаване от личен избор!
137
17
 
5
 
! Отговори
Ваксиниран лекар преди 2 години
Много неща се знаят, вече са ваксинирани повече от 1,5 милиарда души. Всяка седмица се публикуват няколко хиляди публикации в световната преса. Аз имам достъп и ги чета и преценявам. Взел съм си решението и ги препоръчвам най отговорно. Българинът няма доверие в институции и авторитети, това е големия проблем. Надявам се, здравият разум да надделее. Всяко семейство има пострадал или близък починал от ковид. Ако и това не ви убеждава , значи е безнадеждно.
136
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ваксиниран лекарИ как точно реши, че изборът ти е "информиран", след като нищо не се знае за защитните качества на тези ваксини и доколко са безвредни?! Приказки под шипковия храст, поздравления за куража да го направиш, ама внушения, че да си инжектираш тия експериментални чорби е "информиран избор" е нелепо.
135
16
 
7
 
! Отговори
Ваксиниран лекар преди 2 години
Ако вие се чувствате като опитни мишки аз се чувствам като направил информиран избор и допринесъл за доброто на обществото.
134
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да има повече ваксинирани. Ако не паднат ограниченията, ще пада някой друг.
133
3
 
12
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 2 години
Във Великобритания са ваксинирани само 10% от лекарите, а те с очите си видяха какво представлява тази зараза. Обаче въпреки това явно не са много въодушевени да се набодат с някаква експериментална субстанция с неизвестно какви ефекти за здравето в дългосрочен план. Ама "НеГаньовците" тук са много надъхани агигатори за ваксините. Щото така им казва зомбивизора. Давайте, боцкайте се! Макар като лекар да съм против, търговецът в мен се радва вътрешно на ентусиазма ви.
132
20
 
7
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
Ще ме блокират те, аматьори. Защо не блокирате антиваксърите дето ръсят фалшива пропаганда, а блокирате гласа на здравия разум?
131
27
 
6
 
! Отговори
Радио-водещ преди 2 години
СРАМНО-ГНУСНО, ОТВРАТИТЕЛНО, ПОЗОРНО НИСЪК БРОЙ НА ПОСТАВЕНИ ВАКСИНИ! ПОЗОР СТЕ, СЪНАРОДНИЦИ, ПОТОМЦИ НА АЛЕКОВИЯ БАЙ ***.
130
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е наш човек, прави всичко в рамките на възможното да помогне. Няма как да се опълчи открито на световната мафия и утре да отмени всички мерки или да спре ваксинацията. Но изгони щабните лешояди, махна и ваксинационни щаб, Мангъра се изявява по БНТ - който е поне малко мозък в главата се усеща. В България мерките са само на теория, никой не ми прави проблем, че ходя без маска, полицаите в магазина се правят на разсеяни
129
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уважаеми г-н министър, ние в малките и не толкова малките колективи маските отдавна сме ги махнали, то всъщност и въобще не сме ги слагали. Повечето си изкарахме вируса вече. И също така в частните фирми, да ви кажа, не сме спирали да присъстваме физически на работното си място. Не ви знам какво сте затваряли, явно само офисите на държавната администрация.
128
1
 
11
 
! Отговори
Смешко преди 2 години
Кацаров, Кацаров, обяви гръмко, че предишните нищо не са направили, но вие с Кожухарова ще оправите положението! Оказа се , че силиците ти стигат до пенсионирането на Кантарджиев. Търговията с органи и източването на здравната каса се затлачиха! А те кога???