Ръст на случаите на заразени с варианта Делта във Великобритания

Меркел иска карантина за пристигащите от Великобритания в целия ЕС
24 юни 2021 08:28, Елка Василева
34
Ръст на случаите на заразени с варианта Делта във Великобритания
Снимка: архив, БГНЕС

Във Великобритания се увеличават случаите на заразени с варианта „Делта“ на коронавируса. С това нарастват и съмненията, че ограничителните мерки на Острова може да бъдат облекчени преди 19 юли, както планира правителството, предаде БНР.

Повече от 16 000 са новите случаи на заразявания за последното денонощие, което е най-високият брой от началото на февруари. Починали са 19 души.

Още по темата

Докато броят на жертвите остава сравнително нисък, то увеличаващите се случаи на заразяванията изглежда, че свежда до нула надеждите, че ограниченията ще бъдат вдигнати по-рано от определената дата за това 19 юли, както някои се надяваха.

Според „пътната карта“ на Борис Джонсън локдаунът трябваше да бъде вдигнат на 21 юни, но с оглед на по-бързо разпространяващият се вариант „Делта“ на вируса премиерът отложи датата с четири седмици, за да се даде възможност на още повече хора да се ваксинират.

Отговарящият за масовото ваксиниране министър Надим Захауи заяви на пресконференция, че е убеден, че набелязаната цел до 19 юли да бъдат ваксинирани две трети от пълнолетното население лесно ще бъде постигната.

Вариантът „Делта“ тревожи не само британците. Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че всички страни от ЕС трябва да въведат карантина за пристигащите от Великобритания. Това става след прогнозата, че до края на август „Делта“ вариантът на COVID-19 ще съставлява около 90% от случаите в Европа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Нормално е вирусите да еволюират към по-заразни, но по-слабо патогенни форми. Колкото повече хора преболедуват леко или без симптоми толкова по-добре.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Треньор 16..."Тия си забиха автогол с тези индийци.".....И в България го има вече този индийски вариант, също така българските индийци хич не са малко.:))))))))))))))))))
27
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 26......"Най инжектираните са най болни. Варианта ви делта е отровата от спринцовките, какво се правите на улави!?" ........ Има сполучливо медикаментозно лечение за болестта 'Българска Глава'.:)))))))))))))))))))))))))))
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пътната карта на Борис Джонсън :))))))))))
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най инжектираните са най болни. Варианта ви делта е отровата от спринцовките, какво се правите на улави!?
24
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма колективен имунитет без ваксиниране на всички. Само така се достига близо до 70% от населението с имунитет. 16000 нови случая във Великобритания са като 1600 в България.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Петкан... Най лошото е че групите примерно рок динозаврите, които на времето бяха символ на прогреса сега цялата холивудска *** е символ на либералната диктатура която иска да изтреби предимно европейското население и това с европейски корени по света. Каква е логиката аз не мога да разбера, дори не е за пари.
22
1
 
13
 
! Отговори
яяяяяяя преди 2 години
Всички сапуни на ваксина
21
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ковид 19: защото имат много индийци, толкоз ли си ****, а индийците са яко пламнали
20
2
 
9
 
! Отговори
кккъхб преди 2 години
Чакам версия Делта Про и Делта Ентърпрайс.
19
2
 
9
 
! Отговори
гжжжжжж преди 2 години
До Анонимен 14: аз съм терорист антиваксър. Кво ще ми направиш? Много си отворен.
18
3
 
19
 
! Отговори
Ковид 19: преди 2 години
Е нали уж истината била във ваксинирането. Що тогава в едни от най-ваксинираните страни (Великобритания и Израел например) има "бум" на случаите??!!
17
3
 
20
 
! Отговори
м,да преди 2 години
Адолф Меркел и другите откачени управляващи трябва да бъдат сменени, и вируса ще изчезне!
16
2
 
13
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Дозите ни ''пазят''!
15
0
 
16
 
! Отговори
Треньор преди 2 години
Тия си забиха автогол с тези индийци.
14
4
 
29
 
! Отговори
Петкан преди 2 години
Помнете ми думите ... ТОВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ГЕНОЦИД ИЗВЪРШВАН НЯКОГА НАД ХОРАТА С ТИЯ АДЕНОВИРУСИ , ГМО ОРГАНИЗМИ И НАНО-ЧАСТИЦИ патентовани за военни цели ! ВСЯКА ДЪРЖАВА БОЦНАЛА НАСЕЛЕНИЕТО СИ НАЙ-МНОГО ЩЕ СТРАДА НАЙ-МНОГО !!! Помнете кой от държавата и шоу бизнеса ви рекламираше отровите в спринцовки ... ВИДОВДЕН идва .
13
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите са или балъци или терористи. Жалко за България .
12
3
 
8
 
! Отговори
Ашколсун Меркел преди 2 години
Машала Меркел, ашколсун. Издигна ми се в очите. Май си е взела поука от великата глупост с бежанците.А за Англия е нормално, да има индийски щам, то там е пълно с индийци.Дано вземе мерки, че ние докато се накумим и ще гръмнем.Шегичка им се вижда на нашите управници, широко им е около врата.
11
3
 
21
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
До Анонимен 10 - но най-новата измислица "Делта плюс" вече не се лови от светата ваксина? Значи сега докато не се ваксинират и с последваща инжекция, пак все едно не са "ваксинирани" ? И после като дойде "Омега ултра" мутация, която вече не се лови и от първите, и от вторите ваксини, ще се наложи трета "имунизация", нали? А дотогава - мерки, локдауни, завинаги. Е после "Епсилон мега" мутацията...
10
5
 
16
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Колкото повече ваксинирани, толкова повече тормоз.