Делта вариантът затяга хватката си в Югоизточна Азия

В Пекин са напълно ваксинирани 91% от пълнолетните жители
23 юли 2021 03:05, Елка Василева
16
Делта вариантът затяга хватката си в Югоизточна Азия
Снимка: архив, БГНЕС

Смъртните случаи, свързани с коронавируса, се увеличават в Югоизточна Азия, обхваната от епидемична вълна, предаде Асошиейтед прес.

Индонезия регистрира рекорден брой починали за едно денонощие, в съседна Малайзия препълнени болници бяха принудени да лекуват пациенти на пода, а в най-многолюдния град в Мианма, Янгон, гробищата не спират работа заради извънредно големи брой чакащи погребения.

Още по темата

През последните две седмици и трите страни отчитат повече смъртни случаи, свързани с коронавируса, на глава от населението, отколкото тежко засегнатата Индия в пика на епидемията през пролетта. Новата коронавирусна вълна в Югоизточна Азия е подхранвана от новия, по-силно заразен вариант Делта, който затяга хватката си върху региона, отбелязва АП.

Индонезия регистрира през последното денонощие рекордните 1449 смъртни случая, свързани с коронавируса, предаде ДПА.

Общият брой на починалите в страната с население от 270 милиона души надхвърли 79 000.

Новите случаи на коронавирус за изминалите 24 часа са близо 50 000. Общият брой на потвърдените заразени в Индонезия надхвърли 3 милиона. Страната е на 14-о място в света по този показател.

Над 2300 души с положителна проба за коронавирус в Индонезия са починали у дома от миналия месец, тъй като болниците са препълнени.
До момента повече от 43 милиона души в страната са получили поне една доза ваксина, а 16,9 милиона са напълно ваксинирани. Индонезия използва най-вече препарата на китайската компания Синовак.

За сравнение в Китай, където новите симптомни случаи на коронавирус са няколко десетки на денонощие, а хора почти не умират след заразяване с новия патоген, ваксинационната кампания напредва с усилени темпове.
В столицата Пекин вече са напълно ваксинирани близо 91 процента от пълнолетните жители - 17,7 милиона човека, сочат официални данни от вчера, предаде Ройтерс.

В други китайски мегаполиси - Шанхай и Ухан, делът на пълнолетното население със завършен ваксинационен цикъл също е висок - съответно 80 и 77 процента.

Към вчера в Китай, с население от близо 1,4 милиарда души, са били поставени общо 1,49 милиарда дози ваксина. Властите обаче не предоставиха данни колко хора са напълно ваксинирани.

В Китай от началото на пандемията са регистрирани общо само малко повече от 92 000 заразени със симптоми. Смъртните случаи са 4636, при това само два от май миналата година насам.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Индонезия, Малайзия, Индия са истински капиталистически държави. Либертариански държави с помощи за богатите. САЩ и Западна Европа приеха комунизма и вече са субсидийно-санкционни икономики.
10
1
 
1
 
! Отговори
айдее преди 2 години
Ваксинирани в Китай, предполагам с китайската ваксина, която е като старите и изпитани.Тя зощо тук не се предлага ЪЪЪ.
9
4
 
2
 
! Отговори
Митрополит Содомит преди 2 години
Ние от цървата, също се кланяме на Сатаната. Никога няма да ви предупредим, че ви чипират. Също така, ви излъгахме, че Исус беше разпънат преди 2к години, беше много по скоро.
8
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което се случва е един голям лов за глyпaци. Дори влизат в мрежата доброволно. Аз също ще си купя дистанционно и малко кодове от даркнета, за да притежавам 200-300 чипирани зомбита.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7 Хайде лягай си, нали при теб е време за спане. Не се хаби.
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То не бяха взривове, затегнати хватки, цунамита и куп още измишльотини. Литературните похвати няма да ме навият да се боцна.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Богомилите създадоха тази цивилизация. Преди това всички мучаха в храстите. Никой не може да пипне България и българите. Огън ще го гори този свят, защото беше опорочен, със съгласието на повечето хора, Сега и да плачат, късно е либе за китка.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този върл ваксър тук не е такъв. Създава интригата само. Аз го подминавам.
3
12
 
20
 
! Отговори
Б. Г. преди 2 години
Да се ваксиранираш наистина уврежда мозъка. Вижда се по коментарите.Жалко...
2
11
 
18
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
А за проваксърите излудели, готвиме гробове, на по челно място.
1
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А у нас антиваксърите се подготвят с тоалетна хартия