Германия мисли как да ограничи неваксинираните

Страната е длъжна да защитава здравето на хората, каза Хелге Браун
25 юли 2021 14:02, Ния Христова
82
Германия мисли как да ограничи неваксинираните
Снимка: БГНЕС
Неваксинираните срещу COVID-19 хора могат да се сблъскат с нови ограничения, ако броят на заразените в Германия продължи да нараства. Това заяви в интервю ръководителят на кабинета на канцлера Ангела Меркел, предаде БГНЕС.
 
"Ваксинираните определено ще имат повече свобода от неваксинираните", каза Хелге Браун пред "Билд ам Зонтаг".
 
В момента в Германия е разрешено използването на съоръжения като ресторанти, кина и спортни заведения, ако са напълно ваксинирани или ако човек предостави скорошен отрицателен тест. "Но ако процентите на инфекция продължават да нарастват, неваксинираните ще трябва да намалят контактите си", каза Браун.
 
"Това може да означава, че посещението на места като ресторанти, кина и стадиони вече няма да е възможно дори за тествани неваксинирани хора, тъй като рискът е твърде голям", каза той.
 
Браун изтъкна, че страната е длъжна да защитава здравето на хората.
 
"Това включва здравни служби, които не трябва да отлагат ракови и палнирани операции отново през зимата, за да лекуват пациенти с COVID."
 
През лятото Германия отбеляза нисък брой на заразените в сравнение с много от европейските й съседи. През последните две седмици обаче случаите започнаха да се увеличават. Това до голяма степен се дължи на разпространението на Делта варианта.
 
Миналата седмица Меркел каза, че е загрижена за "ясната и тревожна динамика" на нарастващите случаи. Канцлерката апелира повече германци да се ваксинират.
 
Към днешна дата 60,8% от германците са получили една доза, а 49,1% са напълно ваксинирани.
 
Меркел обаче заяви, че Германия не планира да последва Франция и други страни във въвеждането на задължителни ваксинации за части от населението.
 
Здравният министър Йенс Шпан заяви в началото на юли, че хората, които са ваксинирани, няма да трябва да влизат отново в пълно заключване и ще се радват на повече свободи, отколкото неваксинираните в случай на ново възраждане на вируса. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
1
 
! Отговори
Санди преди 2 години
Ваксинирахте ли първо нашествениците от лежане на чужд гръб? Имате стремеж към нови вид лагери на смъртта ли? Ах, тоз неунищожим ген на д-р Менг.ле!
67
0
 
20
 
! Отговори
Константин преди 2 години
Aз се чудя какво стана с бежанците. Няма никакви новини за тях. При тях няма ли ковид, локдауни и други ограничения.
66
3
 
14
 
! Отговори
Ку40 преди 2 години
Когато си ваксиниран, но имаш корона, но не се тестваш и се разхождаш свободно, красота. Да бях живял по време на светата инквизиция.
65
1
 
20
 
! Отговори
Ky40 преди 2 години
Догодина 85% ваксинирани и пълен локдаун.
64
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми, психопати сър.
63
1
 
33
 
! Отговори
11 преди 2 години
Бааа маааму, ресторантите и кината вече са "съоръжения", докъде стигнахме...
62
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да отворят Бухенвалд на 100%
61
2
 
48
 
! Отговори
Край преди 2 години
Ваксината не пречела да се заразиш /и да заразяваш/ но го изкарваш по леко /демек заразяваш повече хора щото си скиташ/.Каква е логиката да няма ограничения за ваксинираните. Питам аз и отговор не искам.Защо не се признава тест за антитела /т.е. че си го изкарал/ Също питам и отговор няма.
60
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато нацистите дойдоха за комунистите,аз мълчах;не бях комунист.Когато затвориха социалдемократите,аз мълчах;не бях социалдемократ.Когато дойдоха за профсъюзите,аз мълчах;не членувах в профсъюз.Когато дойдоха за евреите,аз мълчах;не бях евреин.Когато дойдоха за мен вече не бяха останали хора, които да ме защитят.
59
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лицемери.
58
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 58Меркел не е причината, а симптом на болестта задушаваща ес.
57
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Исландия и миналата година имаха смъртност от 0,5% преди да има ваксини, защото това е реалната смъртност. Малките страни имат по-точни цифри. Фарьорските острови погледнете, бяха тествали за 6 месеца 3 пъти цялото население, затова имаха 1 починал от 600 случая.
56
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е в ес на психопатдиктаторите!
55
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кво, нали и ваксинирани те предават?
54
2
 
8
 
! Отговори
До Майнмуната преди 2 години
В Исландия случаите са 94 вчера и 80 онзи ден, 355 са за последните 2 седмици. Това се равнява на около 1700 случая в България на ден. В Исландия пълна ваксинация са преминали 70%, а не 85%. В Исландия имат общо 30 починали, а за тази година са 2.Четеш информацията като Дявола Евангелието.
53
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид фашизъм, браво на Меркел!Сега следва да сложат по една жълта звезда на всички неваксинирани за да ги заплюват всички, а след това да бъдат въдворени в концлагери! А на всички ваксинирани по един паспорт като този от 1933 г. на който пишеше истински ариец, и да ходят да преледват неваксинирани така се прави в Германия! Меркел е вредна за Германия и колкото по рано е махнат толкова по добре за демокрацията в Германия и Европа, съсипа ги това ба бе!Да не забравяме че тя ни натресе гербави
52
0
 
28
 
! Отговори
НАЛИ НАДУПЧЕНИТЕ преди 2 години
ПРИЕМАМЕ, ЧЕ СА "ЗАЩИТЕНИ" ! НАЛИ ТАКА ?!А ПЪК НЕНАДУПЧЕНИТЕ ПРИЕМАМЕ , ЧЕ СА "НЕЗАЩИТЕНИ" , КАТО И ДВЕТЕ ГРУПИ , СВОБОДНО И С ОСЪЗНАТО СА НАПРАВИЛИ СВОЯТ ИЗБОР.Е ТОГАВА, ЧИЕ ЗДРАВЕ ИСКАТ ДА ПАЗЯТ ШВАБИТЕ, НЕ СТАВА ЯСНО ?!НАЛИ ЕДНИТЕ СА "СЕЙФТИ", А ПЪК ДРУГИ САМИ СА РЕШИЛИ ДА НЕ СА "СЕЙФТИ" !ТОГАВА? КЪВ Е ПРОБЛЕМА, ЧЕ НЕ СТАВА ЯСНО ?!
51
0
 
5
 
! Отговори
проба преди 2 години
123
50
2
 
45
 
! Отговори
Психодиспансер преди 2 години
Не са става ясно обаче за кой е опасно и кой ще пазят. Тези които са ваксинирани ли са опасни или тези които не са? След като едните имат ваксина защо трябва да се притесняват? Нали ваксината ги пази!? Излиза че ваксинираните трябва да се пазят от неваксинираните които пък се оказва че са здрави като улични кучета. Разнасят вируси но не умират. А ваксинираните не разнасят вируси но пък много лесно може да се заразят.
49
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия отново ще се раздели на две. Антиваксарите ще си вземат половината част от германия