COVID картата на България започва да пожълтява

В жълто са оцветени вече 7 области
26 юли 2021 13:20, Ния Христова
62
COVID картата на България започва да пожълтява
Снимка: БГНЕС
COVID картата на България започва постепенно да става жълта. За това предупреди в социалните мрежи математикът проф. Николай Витанов, предаде в. Монитор. Картата е на база средната заболеваемост от вируса през последните 14 дни. 
 
ПРоф. Витанов подчертава, че вече започва да се приближава новата вълна. 
 
В жълто са 7 области – София, София област, Перник, Бургас, Варна, Благоевград, Търговище. 
 
"Жълтото показва, че в съответните области просто трябва да сме по-внимателни и да не седим много по места, където има много хора. С това наум и с елементарните предпазни мерки - няма проблем. Тъй, че, който е на почивка, особено по морето - карайте си я спокойно, просто имайте едно наум. Когато по картата се появи оранжево, тогава вече ще трябва да се внимава повече. Оранжево засега няма, няма и да има скоро", пише още проф. Витанов.
Още по темата
 
Той е изчислил, че базовото репродуктивно число за деня е 1.025. Според него напоследък стойността му се движи около 1. По думите но проф. Витонов това означава, че броят на активните случаи ще започне бавно да нараства. 
 
"Това все още не е проблем, не се очаква да бъде проблем и поне през следващите 2 седмици. Хората на първа линия може да си поемат дъх - не се очаква рязко влошаване на ситуацията в следващите 2 седмици", пише още той.
 
Данните показват още, че индикаторите за смяна на тренда имат ниски стойности. 
 
"Този в София е над 20 пъти под критичната стойност, по морето са над 10 пъти под критичната стойност. Това показва, че обстановката остава спокойна, с очертаващо се бавно влошаване, което вън от кабинета ми все още трудно ще се забелязва. Та така, вие знайте, че го има, но не го забелязвайте още. Вършете си работата или си почивайте и ако сте в област в жълта зона, просто спазвайте елементарните мерки и избягвайте събиранията на много хора на едно място", казва още математикът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премахне ли се извънредното положение няма да имат право да бият Биопродуктите! Имаме поръчки за още две години! Сега се прави постановка, за да го удължим положението, че фирмата иначе пари няма да види!
54
0
 
2
 
! Отговори
Що така преди 2 години
Някой да не я е препикал.
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дойде ли есента и зимата,ще има голям бум на всякакъв вид респиратирни инфекции,като повече от тежко заболелите ще са ваксинирани с новите ваксини,както и много с ,,цитокинова буря''.Това прогнозира проф.Долорес Кан,имайки предвид опита от миналото с други ваксини против САРС-1.Имунната с-*** реагира бурно при среща с нов вирус.А един от създателите на РНК технологията,предуреждава да не се бърза с масовото ваксиниране,поради риск от автоимунни заболявания и левкемия
52
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе до 20 септвмври ще са ербап антиваксърите ама после ще вият що мерки нямало.
51
0
 
2
 
! Отговори
до 49 преди 2 години
хич не са малко тестовете 16 х малко ли ти се вижда на фона на 5000 миналито лято и същата бройка отчетена заразени3
50
4
 
1
 
! Отговори
Разбирачи преди 2 години
Ей много Ъкъле тука бе. Що не станахте математици или някакви други умове. А верно: вие сте големи умове от всичко разбирате. Затова и държавата ни е на тоа хал - всички разбират от всичко. Мдааа има такъв народ и няма такава държава.
49
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
антиваксъра ще измира от ковод с високо вдигната глава.
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Случайте на ковид у нас ще са правопропорционални на наливащите се средства от ЕС към нас :) Блажени да са вярващите и евала на тоя който измисли тая пандемия - шапка му свалям :) Такъв контрол над населението ... че като гледам и нямат нищо напротив дори, то това май е по-притеснителното. Живи и здрави да сме....
47
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, което отчитат като бройка е само върхът на айсберга. Скоро ще имаме по хиляди на ден, въпреки малкото тестове.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние докато се усетим даже ще узрее картата...
45
2
 
12
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Тоя плюнчо, до кога ще блее?
44
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чупката, клоуни! Боядисвайте си карти у вас като блокчета за оцветяване. Няма ковид или ако има някакво вирусче, не е толкова опасно и си заврете ваксинките нейде. Испанския грип е започнал след масови ваксинации от сифилис и други болести и хората наведнъж са проявявали симптоми на всички болести от които са били ваксинирани. Ваксините са болести и смърт.
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винце ми се пие. Бяло. И сафридче лекинко така. Хрупкаво.
42
4
 
18
 
! Отговори
АЗ, ТЯ, ТОЙ. преди 2 години
Тоя от математик, станал астролог, като онези по фен тв. Предсказва бъдещето.....
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този толкова се е наквасил снощи, че се е изпикал върху картата затова му жълтее сега.
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Началото на Септември отивам на море за десет дни. Тогава какво ще е положението #мораво червено, турско синьо, електриково зелено? Чудя си се само.
39
1
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Таз новина без картата звучи като слух. Ама трябва да им дежурна бройка подобни дописки да плашат населението, за да се юрне да се ваксинира.
38
1
 
0
 
! Отговори
111 преди 2 години
Браво, Хари! Разкажи им играта на цялата фамилия, дето се подиграваха с ***! Заслужават си го! САмо онзи младок, дето се мазни, че крал ще става си трае, щото е яко под шамара на баба си.
37
0
 
4
 
! Отговори
D преди 2 години
Ястествено, че ще са!!! Още пускайте чуждестранните туристи от алчност. После пак хората ще умират по стълбите в болниците. И ще ревете, че не можете да смогнете да си стоят в къщи и да гладуват.
36
1
 
12
 
! Отговори
Ок преди 2 години
За какво ли ни подготвят?!?