Експерт: Предстои още по-коварна вълна на COVID-19

Коронавирусът установен у туристи, повечето ваксинирани
Обновена: 26 юли 2021 15:31 | 26 юли 2021 15:14, Елка Василева
228
Експерт: Предстои още по-коварна вълна на COVID-19
Снимка: БГНЕС

Предстои още по-коварна вълна на коронавируса. Делта вариантът се разпространява 60 процента по бързо и засяга предимно млади хора. От началото на сезона в летните курорти у нас са констатирани положителни случаи на вируса на туристи от Германия, Израел, от скандинавските страни. Повечето от тях са били ваксинирани, но въпреки това PSR тестовете им са дали положителен резултат. Това каза в Бургас директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в града д-р Георги Паздеров.

Още по темата

Той участва заседанието на областния щаб за борба със заразата. Срещата бе свикана по заповед на министъра на здравеопазването. На заседанието д-р Паздеров представи и Националния план за справяне с COVID пандемията.

За последните две седмици данните на заболеваемостта в Бургаска област сочат 30 на 100 000 души население. Към момента тя е най-висока в страната. От началото на миналата седмица областта навлезе от зелената в жълтата зона на картата за COVID-19, каза д-р Паздеров.

Той информира, че на този етап в болници Бургаско ще бъдат разкрити общо 70 легла за неинтензивни пациенти и четири за реанимационни. Разкрити легла ще има в болници в Бургас, Айтос и Поморие.

Бургас възможно най-бързо трябва да е готов с легловата база, която да посрещне новата вълна, посочи директорът на РЗИ.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
3
 
9
 
! Отговори
Някой преди 2 години
По-коварна от чувалите с трупове и хладилните камиони ли ? Ужас!!! Влизам у бункера.
186
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 211 Пак съм аз. Това е причината много ваксинирани, но не боледували също да се разболеят. Да, може на някои да им се размине заради ваксината. Но ако си прекарал вече алфа варианта е много по-невероятно да се разболееш и от делта варианта, отколкото ако изобщо не си бил заразен, но си ваксиниран.
185
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 211 Лъжа е твърдението, че ваксината била (уж) предпазвала повече отколкото заразяването с естествения вирус. Причината - ваксината предпазва само от един спайк протеин, докато истинският вирус води до създаване на имунитет срещу всички протеини, а те са стотици. Това не значи, че трябва нарочно да се заразяваме, защото можем да боледуваме тежко и да умрем. Макар че много заразени почти нямат симптоми.
184
0
 
1
 
! Отговори
Неизвестен преди 2 години
До анонимен. Абе, ти да не си ПО Бъркан? Ходил ли си на училище. Научи се да пишеш правилно, пък тогава коментирай, разбирачо!
183
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
207, кой нормален от Бургас ще тръгне за Пловдив ве, ти да не си пропуснал да си изпиеш хапчетгата днес?
182
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"интересно защо във великобритания 45 % от ново заразените са ваксинирани. ама това никой не го коментира. и не се споменава в българските медии."защото просто е лъжа. наред с много други лъжи, които се разпространяват в този вестник. дори няма такъв параметър, ти не разбираш как работи статистиката. ваксината предпазва около 80%, обаче никоя ваксина не предпазва от нечестност и невежество
181
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тези ваксини. Вирусът и пандемията са организирани за да ваксинират хората. Причината дори не е печалба, а извратеното желание на шепа по бъркани да контролират света. Хора, мислете, четете различни източници и не вярвайте на официалните медии. Дефиниция за ЕПИДЕМИЯ, ДОРИ НЕ ПАНДЕМИЯ СА 200 БОЛНИ на 10 000 души. Ако не се обединим и не противодействаме, скоро няма да има спасение за нас
180
7
 
12
 
! Отговори
Преболедувала преди 2 години
Да ви напомня за едно друго време, в което един дребен човек с мустак подпали света?Спомнете си кои му бяха верните другари на този луд да запали Европа-лекарите и военните. Да си знаете на кого да не се доверявате.
179
13
 
5
 
! Отговори
до 195 преди 2 години
Ако наистина си от Бургас, значи ви е било малко предните вълни, само да не идвате да задръствате болниците в Пловдив, както беше преди това, в спешен кабинет само адресни регистрации Бургас
178
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме ми аз съм ваксиниран.
177
1
 
5
 
! Отговори
До 202 преди 2 години
Че той отдавна си е карантиниран!
176
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога видим Доган да се ваксинира тогава и аз
175
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давай я новата вълна да я видиме
174
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като са толкова безопасни ваксините, защо карат хората да подпишат 'информирано съгласие'?
173
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
интересно защо във великобритания 45 % от ново заразените са ваксинирани. ама това никой не го коментира. и не се споменава в българските медии.
172
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента умишлено не се ваксинират хората.
171
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е коварна.Ей ся, по новините шефчето на бургаската болница смутолеви, че повечето от лежащите в болницата с бронхопневмония са чуждестранни туристи.Ваксинирани.Па всеки сам да си прави изводите
170
5
 
10
 
! Отговори
Сарс от Марс преди 2 години
Силно се надявам паздеров да го хване много тежък рак със зловещи разсейки!!!
169
7
 
26
 
! Отговори
От Бургас преди 2 години
Защо няма статистика колко човека умряха от ваксините мисля че не са малко??????!!!!!
168
20
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Аз пак питам Путин се ваксинира/ даже и дъщеря си/, Макрон, Тръмп, Борис Джонсън,Меркел, Куртц, Ердоган ,Си Дзин, Вучич, Орбан ...,те по-*** ли са от наш'те антиваксърчета! Явно нашите са по-отворени иповече ги "разбират" от тях!