Нежеланието за ваксина в малките населени места остава

Специалистите предупреждават: Ситуацията ще бъде тежка от септември
237

В малките населени места остава проблемът с нежеланието на хората да се ваксинират. А специалистите предупреждават за вече настъпваща нова вълна от коронавирус, която ще засегне основно младите хора.

Васил живее и работи в Белгия. Казва, че около 90% от белгийците са ваксинирани, но той отказва категорично.

"Ако трябва и полиция да дойде да ме дърпа от там, ще си взема багажа и ще се прибера за България, но няма да се ваксинирам. Това е против човешките права. Живеем в такова време, че всеки има право на избор", каза той.

Д-р Джиниев е общопрактикуващ лекар, който има близо 6000 пациенти, а до момента едва 10 процента от тях са си поставили ваксини, предаде Bulgaria ON AIR.

"От февруари досега обхванатите от нас с ваксини са около 460 души, което е под 10% обхват. Най-вероятно има и хора, които са минали през зелени коридори, с тях в най-добрия случай обхватът е около 10%", заяви лекарят.

За разлика от миналата година, новата вълна ще засегне основно млади хора и деца, прогнозират здравните специалисти.

"Това, което идва е бедствие. Септември месец ще бъде много тежка ситуацията. Не трябва да се подценява. Имаме единични случаи в момента, които са много тежки, включително и една бременна жена", обясни още той.

Скептични остават и хората към ваксинирането на деца над 12 години.  Деница е ваксинирана, но не мисли да поставя ваксини на двете си деца.

"Още не се знае как ще реагират организмите, какви са последствията, иначе имат пълен имунизационен календар и двамата. Дори и да кажат, че няма да я допуснат на училище, или него на градина, няма да им поставя", подчерта тя.

Около 40% от българите са противници на ваксините. Поне 15% обаче се колебаят.

Пред някои пунктове, основно в столицата, има опашки от желаещи да се ваксинират, но в останалите населени места интересът е слаб.

"В началото на зелените коридори правехме по 300 – 400 ваксинации дневно, а понякога и повече. В момента средно около 130, до 150 човека", каза зам.-директорът на УМБАЛ "Света Анна" д-р Ивелина Георгиева.

Според председателя на БЛС, въвеждайки задължителна ваксинация няма да се постигне желаният ефект, а по-скоро ще се създаде предпоставка за напрежение сред обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как изчислихте, че 40 процента от българите не искат да се ваксинират? Всички знаем, че българите знаят какво е пропаганда, цензира и тоталитаризъм... Ковид варианта на режима преди 1989 г. няма как да мине тук!!! Логично е повече от 50 процента да не искат да се ваксинират, а колко хора ги принуждават индиректно да се тровят с тези помии!!
165
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по селата хората са по-диви. не им трябва лекар или ваксина, а умрелите не ги броят. ------////------- Не знам какъв тьпигьоз трябва да си, за да напишеш такова нещо. За всеки умрял се вика лекар да напише смъртен скт бе, ваксър прос....
164
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общоизвестно е, че лекарската професия е легализиран садизъм и лекари стават хора със садистични наклонности, но овладени и осъзнати и поставени в служба на обществото. Проблемът идва, когато обществото се успи и тези благородни и полезни "садисти" излязат от контрол. Още повече, когато се сдушат с политиците, които държат ключа от чекмеджето с парите.
163
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото сме преборили грипа, толкова ще оправим короната. Всяка година нов вариант, всяка година нови ваксини. Само дето еволюционно всяка такава болест мутира да е по-малко смъртоносна. Не може да продължава своя цикъл върху трупове. Тоест от 0.02 смъртност при хората до 55 ще падне до 0.01 колкото е нормалният грип. Първоначалните данни за 5% смъртност се оказаха напълно неверни. Вярно, смъртността при възрастните е висока, но е така с всяка една друга болест при тях. Паниката е ненужна.
162
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по селата хората са по-диви. не им трябва лекар или ваксина, а умрелите не ги броят.
161
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Васил, успешно реализирал се в чужбина изтекъл мозък, гласоподавател на ИТН винаги ще бъде добре посрещнат в антиваксърското гето. Да се маха по-бързо от цивилизованата част на Европа.
160
1
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Септември е летен месец! Ква Делта ви гони?!?!?
159
4
 
32
 
! Отговори
123 преди 2 години
Целта е ясна- ставаш *** , и друг да решава съдбата ти.Постоянна дезинформация, шаш и паника.От теб се иска само да работиш , плащаш и умираш.Видя се колко са "свободни" франсетата.Запада отива подяволите.Чист фашизъм в подкрепа на мега корпорацийте.Утре може и чипосването да стане задължително.
158
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусите мутират и колкото повече се разпространява вируса, толкова повече възможности за мутации има. Разбира се, че ще има следваща и следваща мутация на коронавируса и от този факт ще се възползват производителите на ваксини. Винаги при всяко природно бедствие едни печелят много, други губят.
157
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета тук как противниците на ваксинирането изливат страховете си от ваксините. Лъжат, мажат и се надяват това, което говорят да се окаже истина и страха им да намалее.
156
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До вчера обвинявахте децата и младежите че го разнасят на възрасните, сега щели да се разболеят, ми по вашата логика, те вече са го изкарали безсимптомно, от къв зор да се разболяват
155
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме си ***. Няма кой да ни ваксинира.
154
1
 
25
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Ама то щото големи опашки има в големите населени места ....да си сложат отровата.
153
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам как може да те агитират да си поставиш нещо за което производителят отказва да поеме отговорност. Та даже те кара и специално да се подписваш, че си съгласен с това. Моя лаптоп е още в гаранция и ми се полага безплатен сервиз. Това е изнудване. Има ли такъв закон, който узаконява изнудването?
152
3
 
40
 
! Отговори
игла номер 4 преди 2 години
Не е нужно да имаш образование от университет за да разпознаеш пропагандата и измамата. Браво на тези неуки селски съграждани!
151
5
 
8
 
! Отговори
Striker преди 2 години
Нормално, но за сметка на това гласува за Чалгаджията, хахаха! Както се казва - Малък, но много *** народ!
150
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "... Дефиниция за ЕПИДЕМИЯ, ДОРИ НЕ ПАНДЕМИЯ СА 200 БОЛНИ на 10 000 души..." _________________________ Пандемия започва с 'пан' ... Прочетете дефинициите отново.
149
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е неграмотните в малките населени места, които не пътуват никъде и не знаят нищо, да не искат да се ваксинират. Даже и римляните са по-умни от тези хора.
148
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви ваксини бре? Това са БИОПРОДУКТИ в експериментална фаза!
147
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тези ваксини. Вирусът и пандемията са организирани за да ваксинират хората. Причината дори не е печалба, а извратеното желание на шепа по бъркани да контролират света. Хора, мислете, четете различни източници и не вярвайте на официалните медии. Дефиниция за ЕПИДЕМИЯ, ДОРИ НЕ ПАНДЕМИЯ СА 200 БОЛНИ на 10 000 души. Ако не се обединим и не противодействаме, скоро няма да има спасение за нас