От "Хийтроу" искат свободно пътуване за ваксинирани

По-малко от 4 млн. души са минали през летището първата половина на 2021 г.
26 юли 2021 16:30, Анисия Иванова
39
От "Хийтроу" искат свободно пътуване за ваксинирани
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Лондонското летище "Хийтроу" призова правителството на Великобритания в понеделник да бъде отворено за пътуване за ваксинирани пътници, след като възстановяването му изостава от съперниците в Европа, което тласка кумулативните пандемични загуби до 4 милиарда долара.

"Хийтроу", който преди пандемията беше най-натовареното летище в Европа, заяви, че по-малко от четири милиона души са пътували през летището през първата половина на 2021 г., ниво, което е надминато за 18 дни от трафика на 2019 г.

От управата на летището заявиха, че очакват 21,5 милиона пътници през 2021 г.

"Великобритания изостава от своите съперници в ЕС в международната търговия, след като толкова бавно премахва ограниченията", заяви главният изпълнителен директор на летището Джон Холанд-Кей в изявление днес.

Британската туристическа индустрия продължава да бъде измъчвана от нарастващите случаи на COVID-19 в страната и предпазливостта на правителството, която води до промени в правилата и отмяна на мерките в последния момент, пише Bloomberg TV Bulgaria.

"Хийтроу" заяви, че е увеличил ликвидността до 4,8 милиарда лири и е поискал отказ от споразумението си за ICR за финансовата 2021 година поради натиска върху паричния поток.

За шестте месеца до 30 юни Хийтроу отчете коригирана загуба преди данъци от 787 милиона лири (1,08 милиарда долара), в сравнение със загубата от 471 милиона за същия период на миналата година, която беше засегната само наполовина от пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама пак с маски, нали? :D:D :D
34
12
 
5
 
! Отговори
35 преди 2 години
за да има леки случаи, това е смисъла, също така да не мутира вируса. Вируса мутира при дълги боледувания, оставяне и репликация на вируса в организма, при ваксинираните боледуването е за 2 дни с лека симптоматика, без засилена репликация, няма безконтролни мутации
33
4
 
21
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
А за ваксините - ето, точно този сайт вчера написа, че в Исландия има 360 нови случаи и 75% от тях са ваксинирани! Ами какъв е смисълът на цялото боцкане?
32
2
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Хора, свободата и демокрацията не са даденост, те се отстояват! Нима ще позволим нов фашизъм през 21 век? Във Франция взеха да се усещат, че нещата отиват към нов фашизъм и взеха да се надигат.
31
7
 
4
 
! Отговори
до 26 преди 2 години
Наличие на антитела доказани с какъв тест? Количествен ли? Имунитет от преболедуване с антитела по-малко от 200 Au/ml кръв не се води за никаква защита. С ваксината има 11 000 au/ml кръв и вече е доказано емпирично, че ваксинираните ПАК се разболяват разберето го, но не стигат до болница, камо ли до интубация
30
3
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Ще ни сварят като жаби - бавно, с постепенно покачване на температурата. Ще се усетим, но ще бъде късно.
29
14
 
4
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
Много си прав, но малко хора ще ти повярват. Неваксинираните ще се разболяват тежко при нова вълна и ще блокират болниците, при другите вълни нямаше ваксинирани, натоварихме прекалено много здравната система, беше на ръба за няколко месеца, не можем да си позволим това пак да се случи.
28
4
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Направо да въведем една пластмасова жълта шестолъчева звезда, около 15 см голяма, и всеки неваксиниран да е длъжен да я носи на ревера си или да я закачи на ризата си в района на летището. Това предлагам аз.
27
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента тече мащабен тест за интелигентност, който ще остави умните живи, а за неваксинираните не се знае.
26
4
 
9
 
! Отговори
щ преди 2 години
В момента тече мащабен тест за интелигентност който ще остави умните(не ваксинирани)живи.
25
3
 
7
 
! Отговори
Изплюха камъчето преди 2 години
"Ограниченията пречат". Добър ден. Сега е време неваксинирани да поставят ограничения.
24
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно ваксинираните разнасят заразата, защото продължават да боледуват, но ходят свободно навсякъде. Локдаун за ваксинираните!
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Науката не вярва на науката - ако имаш антитела доказани с тест, ти все едно нямаш, защото не си се ваксинирал и не ти дават сертификат. Ако си се ваксинирал, но нямаш антитела, пак доказано с тест, то ти имаш сертификат все едно имаш антитела.
22
3
 
13
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
В скоро време самите ковидфашисти ще се откажат от пъклените си планове!Ще видят че номера им няма да мине!Нито са способни да произвеждат милиарди "ваксини"..хората глада и липсата на много стоки и скъпотията им ще подкладе въстания навсякъде и т.н.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я, виж ти, на някой му писнало, ама яко закъсал за пари. Защо не Ви писна и не правите протести,като в другите страни, ами се правите на хитри- ако мине , мине? Бяхте тарикати, излязохте от Евросъюза, защото таксите му дойдоха много на скапаната икономика. Не е като едно време да заграбвате поробените от вас и да доите кравата колкото пъти искате на ден. Всичко свърши, сега за Вас започва кошмара.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чистачката от Летище Хийтроу леля Пенка можеше на 58 езика да каже - " Къде ходиш, ва гуведо, не виждаш ли че току що съм измила . "
19
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия ваксинирани стават все по-нахални.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кухата кратуна на 15Ха,ха,ха не може да съществува така брутална тъпотия,и при това с брутално самочувствие.
17
1
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Да. Безнадеждно неграмотни са. И резистентни на обучение.
16
2
 
5
 
! Отговори
Кухата кратуна на 15 преди 2 години
продължава да ражда глупости (те май са същите като в предния му пост, но това не го прави по-умен). Вирусът няма генетичен апарат за самопроизводство, затова подчинява клетката, като вкарва в нея свой генетичен код и тя го възпроизвежда. При това възпроизвеждане може да се получи замяна на едни нуклеотиди с други, т.е. промяна на генетичния код на възпроизведения вирус в процеса на създаването му. Това определя генетичната вариация на възпроизведения вирус, известна като мутация или щам.