Мангъров: Всички ваксинирани ще преболедуват

За вируса не е проблем да мутира и да заобиколи защитата, посочи инфекционистът
27 юли 2021 22:30, Красимир Ангелов
791
Мангъров: Всички ваксинирани ще преболедуват

"Ваксините бяха натоварени с много нереалистични очаквания. Предизвикват изработването на един единствен антиген. Очевидно за вируса не е проблем този спайк протеин да мутира и да заобиколи защитата. Необяснима е тази обсесия с имунизациите. Всички ваксинирани ще преболедуват Ковид-19. Коронавирусът ще си отиде, когато мине през населението на цялото земно кълбо", заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров в студиото на "Денят ON AIR".

"В страни, в които има високо ваксинално покритие, се използва РНК ваксината, и се казва, че нейната ефективност срещу заразяване е спаднала до 40%, докато ефективността ѝ срещу тежко заболяване е около 80-90%. Във Великобритания, където се използва AstraZeneca, ефективността срещу заразяване е спаднала до 0, а срещу тежко заболяване - около 60%", даде пример той.

Още по темата
Доц. Мангъров припомни, че всички производители на ваксини са поискали да бъдат освободени от всякаква отговорност за последствията и това им беше осигурено.

"Всеки, който иска да се ваксинира, нека да отиде и да се ваксинира. Преди това трябва да подпише информирано съгласие, че всичко което му се случи в следващите години, ще бъде на негова отговорност. Има странични реакции, които са след години. Ваксината на AstraZeneca беше спряна от употреба в нашата страна, защото се оказа, че предизвиква тромбози. Ваксината на Pfizer се оказа, че предизвиква миокардити", каза инфекционистът пред Bulgaria ON AIR.

"Тези ваксини бяха разработени за много кратко време. Ваксинирахме се и нещата не се получиха. Нормалният срок да се изпита една ваксина и да получи истинско разрешение за употреба е минимум 10 години. Тези неща не могат да се установят за 2-3 месеца. При нормални обстоятелства нито една от тези ваксини не би получила разрешение за употреба", категоричен е доц. Мангъров.

Той отсече, че ваксините не могат да спрат коронавируса и призова лекарите да лекуват. Който не иска да бъде лекар, просто да напуска професията, настоя доц. Мангъров.

"Преди два дни български учен каза, че няма проблем да се ваксинират бременните. Във Великобритания има над 600 случая на спонтанен аборт след имунизация. Това са неща, които трябва да се проучат", посочи лекарят.

Доц. Мангъров уточни, че е хубаво, че ги има тези ваксини и той не е против тях.

"Аз не съм антиваксър. Против съм тези ваксини да бъдат налагани с административни методи и социални изолации - човек да е изправен пред опасността да загуби работата си. Ако някой ви уволни заради това, че не сте ваксинирани, вие трябва да го съдите. Не бива налагането им да се прилага силово", заяви той.

"Има ли сме доста случаи на Делта вариант в нашата болница. Нищо по-различно. Научихме ретроспективно, повече от месец след изписването им, че те са били с Делта вариант", завърши доц. Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


791
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
661
0
 
0
 
! Отговори
кюфтето преди 2 години
На 20-тия ден от първата ми МОДЕРНА се разболях за седмица със симптоми точно съвпадащи с описаните за делта варианта. Понеже на 28-мия ден ми поразмина, сложих и втората, за да си получа зеления евросертификат. И след втората имаше опити вирусът в мен да завършее, но го парирах с профилактика с хапчета. Мисля, че никой не се интересува от това как се държи организма на ваксинирания. А би трябвало, щото си е експеримент, в който сме доброволци, но на нашите медици не им се занимава да описват.
660
2
 
4
 
! Отговори
О преди 2 години
Той откъде знае ,че след години хората ще имат проблем?
659
5
 
15
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Водещата. Не прекъсвай човека. Като сте го поканили оставете го да се изкаже и тогава го питайте. ДОСАДНА сте. Непрофесионално водене. Доктор Мангъров, Компетентен и знаещ ,професионалист в работата си. Слушайте го какво ви казва, не се опитвайте да го манипулирате с упреци. Казва ви истината като вирусолог а вие ако искате да слушате политиците идете и се ваксинирайте щом мислите че те знаят по-добре.
658
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коронавирусът ще си отиде, когато мине през населението на цялото земно кълбо", заяви инфекционистът доц. Атанас МангъровЕ, нали мутира, как ще си отиде. Нали за туй вирусите на грипа всяка зима са различни и за това всяка година се приготгвя нова ваксина, която се поставя на възрастните и болните. Този доктор нали каза, че вирусът ще се самоограничи и ще изчезне. Не само не изчезва, ами и се променя за да се адаптира за да оцелее. За сега не е масово смъртоносен, дано не се промени драматично
657
22
 
10
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Това е един дървен философ, на който добре плащат, за да обърква хората. Отдавна ми е напълно безинтересен. Всеки от нас има право на личен избор. Ваксинирах се 2 пъти още през май, а сега пътувам из Европата и си свиркам.
656
3
 
5
 
! Отговори
До Лупи преди 2 години
Ами сподели тогава бе човек, че ад се накъсвам да боледувам.Кои храни да изключим от менюто, за да не боледуваме?
655
11
 
8
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Ако за всяка грешна прогноза Мангъра получаваше тояга!!! Таман да си оттепаме и той сменил свирката.
654
13
 
8
 
! Отговори
Лупи преди 2 години
А защо не преболедувахме досега, бре Мангър? А защо някои като мен не боледуват и от грип, а? Защо не вдигат и температура, а? Повече от 20 г Мутанти ли сме или затова има съвсем логично обяснение. Аз знам причините. Обясних ги на семейството ми, изключих само 2 храни от менюто менюто им и от 3 години те също престанаха да ловят грип и всякакви УНГ.И не, не съм веган или вегетарианец , нито се лишавам от захар
653
6
 
1
 
! Отговори
H2 преди 2 години
нормалното е че в usa първо изпитват ваксините на затворници
652
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е Мангъров, голямо бучене за тая ваксинация, голяма пропаганда.
651
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доц.Мангъров продължава с ината си и не се усеща,че се самоопровергава. Самият той непрекъснато твърдеше, че не всички позитивни за Ковид 19 са болни и преболедуват и твърди,че няма излекувани,а просто им минава. На базата на тези негови речи,каква е логиката сега да заявява,че всички вакисинирани ще преболедуват Ковид 19? Не, някои се заразяват, но не боледуват. Тоест той прави внушения като забравя какво е говорил преди няколко месеца.
650
5
 
10
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
До 729. Изуми ме с коментара си! За каква 'наглост" говориш? Ако си се ваксинирал кажи, за да си запиша реакцията ти в краткосрочните странични ефекти. Когато излизат нови медицински продукти на пазара, първо се подбират доброволци. Истински. И са с пълните гаранции от фармацевтичните компании за поемане на пълна отговорност медицинска и финансова, дри за милиони при лошо развитие. Даже тези които покажат положителен резултат, че препарата работи, получават тлъсти бонуси. И се следи с години
649
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да припомня, че по време на свинския грип изнасяха канадските индианци с чували, защото там те нямат права - по закон са длъжни да не отказват "лечение" и си изпитваха ваксините върху тях. Скоро и ние в Г. ейропа сме чао.
648
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До епидемиологМи да намерим марсианци да я тестват тогава бе. Нагъл. Кой ще тества за да сте спокойни да я ползвате. КОЙ? Та някой минал се и *** и глупав ще я тества за да може висшите славните и уникалните да си я слагат след изчакване без да се страхуват. Наглост и висша форма на расизъм те това е...
647
3
 
10
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
До Плачевно/ Нямаш представа колко плачевно жалък си да използваш по заръка расистката карта! Никой не е казвал кой и с какъв цвят на кожата трябва да бъде подложен на тест с експерименталната ваксина за да се види какви странични ефекти би имала. Нито че е нужно да се тества върху цялото население на земята, преди да бъде бъде одобрена за масово ползване. А че нужно и време да се изчака за евентуални дългосрочни проблеми. Краткосрочните вече ги научаваме- макар и с опитите за прикриване,
646
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде на всички ваксинирани да им се забули сертификата и да си бият трета доза, че само частично са защитени!
645
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Станислав! Абсолютно си неграмотен! ЕС заставя биопродуктите и освобождава от наше име производителя! Затова подписваш информирано съгласие!
644
15
 
10
 
! Отговори
Плачевно преди 2 години
Някой каза че е съгласен да се ваксинира ако някой друг мине тестовете. Хммм. Минаха го теста 500 милиона. Това достатъчно ли е? Или искате примерно цяла африка да се ваксинира за да може бялото ви ръченце да му пуснете ваксинка. А тия от африкaта ако мрът си е техен проблем ... щото те са под цвета на ръчичката ви. Наглост и расизъм антиваксърски. Кой трябва да ви пробва ваксините бе беличките и специалните за да можете уверени да си ги слагате като най-висшите същества на земята?
643
13
 
7
 
! Отговори
Плачевно преди 2 години
Аз съм ваксиниран. Никъде не подписах декларация за каквото и да е било.
642
8
 
11
 
! Отговори
Фашизмът се завръща преди 2 години
При Хитлер е ваксинирал само доктор Менгеле против волята на "пациента". Това вече е наложена със закон практика в ЕС.