Проф. Кантарджиев: Това е последната спокойна седмица относно COVID-19

Ваксините предпозват и от "Делта" варианта, каза проф. Тодор Каранджиев
27 юли 2021 12:14, Ния Христова
403
Проф. Кантарджиев: Това е последната спокойна седмица относно COVID-19
Снимка: БГНЕС
Това е последната спокойна седмица по отношение на разпространението на коронавируса - имаме фалшиво епидемично благополучие. Това каза пред Агнеция "Фокус" консултантът по ваксинационния процес към Столична община проф. Тодор Кантарджиев.
 
Според него здравната система трябва да се подготви, а хората да се ваксинират. Той заяви, че броят на ваксинираните у нас е обидно нисък за европейска държава.
Още по темата
 
"Измина последната спокойна седмица по отношение епидемичното разпространение на коронавируса, но това не бива да ни стресира. От тази седмица вече продуктивното число расте и 1000 болни заразяват 1025 души", уточни още проф. Кантарджиев.
 
Той посочи, че открито се срещаме с приятели, да посещаваме мероприятия и фестивали, но броят на заразените ще продължи да нараства през следващия месец. 
 
Проф. Тодор Кантарджиев обясни, че ваксините, които се прилагат в България предпазват и от "Делта" варианта.
 
Професорът коментира, че на 1000 преболедували седем души могат да повторят инфекцията, а около 5% от ваксинираните биха могли да се разболеят, но ще прекарат инфекцията леко. Преболедувалите трябва да изчакат между три и шест месеца, за да се ваксинират и да получат силен имунен отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
0
 
4
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 2 години
Накупиха ментета(Астра) по 14?/бройката.ИПрибраха Комисионна. Сега ги подаряваме на Бутан и Мармалан***После - целия " ЩАБ" със 35-40хил.лв. заплати...Какво Свършиха??? Нищо. Ама голямо нищо.Добре че през Комунизма имаше ОБРАЗОВАНИЕ като хората. Че Да знаем кво да правим....А не да Слушаме Кантарджийки... Балтов и други Мошеници
322
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ТОЗИ ЧОВЕК НЕ ГО ПОКАЗАХА ДА СЕ ВАКСИНИРА. НАЛИ ПОЛЗАТА ОТ ВАКСИНИТЕ Е ГОЛЯМА И ПРЕДПАЗВА ЗАТОВА В ИЗРАЕЛ И АНГЛИЯ ВАКСИНИРАНИТЕ СА В БОЛНИЦА БОЛНИ ПАК ОТ КОВИД. Е КАКВА Е ПОЛЗАТА ОТ ВАКСИНАТА ДА СЕ РАЗБОЛЕЕШ КАТО ПРЕДИ ТОВА СИ БИЛ ЗДРАВ.
321
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кво се ококорил! Айде, още чакам да се обосновеш научно за какво са ваксините. *** разбираш от ваксини, колкото магаре от буквар.
320
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 2 години
Бегай на вилата бре,деди.Стига с тая преса.Аман от вас.
319
1
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Откъде знаеш, че е последната спокойна седмица, бе т.ъпак? Извънземните ли ти го казаха? Лято е, горещо е, хората са по плажовете, той ще ми говори за последна спокойна седмица. Или ти отнякъде имаш повече информация от простосмъртните? Я си кажи всичко, като казваш А, кажи и Б.
318
1
 
6
 
! Отговори
комитата преди 2 години
ей Кантарджиев нали те отсвириха стига си пълнил с глупости сайтовете
317
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медицински фашизъм и тоталитарно управление. Този е за затвора, а всички политици ограничаващи правата на хората като Марарон за гилотината.
316
0
 
2
 
! Отговори
Мара преди 2 години
Трупай, трупай капитал. За АДА.
315
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати, този няма ли да млъкне...писна ми от лъжите му.
314
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елате да ме ваксинирате, вашата м.м. главорези мръсни.
313
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутри, фашисти, комунисти, лъжци , убийци вие сте за доживотен затвор. Мразим ви от дъното на душите си.
312
2
 
21
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
По скоро последни седмици за лапане на такива продажници като тия професори, доценти и лекари...срам за професията. Вече забраниха PCR тестовете защото отчитат всеки обикновен грип и други болести - като ковид. Така с тези тестове завишиха с пъти смъртността от ковид и създадоха паника по света, за да им купуват правителствата ваксините. Това е и обяснението за магическото изчезване на сезонния грип. А колко хора с други болести бяха пренебрегнати? Дори на зъболекар не смееха да ходят. Убийци!
311
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ни се извиняват, че са пресмятали едни и същи хора по няколко пъти и вместо обявените над 70 000 парчета, всъщност са били по една инджекция на няма и 2 000?
310
2
 
16
 
! Отговори
-- преди 2 години
И Казанджиев ли го извадихте отново да плаши.Отвратителни сте.
309
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мрането поне да го правим с финес и артистичност.
308
1
 
3
 
! Отговори
трансандрогинека преди 2 години
Мен много повече ме вълнува статията озаглавена: "Перфектният бански според типа фигура."!!! Тодоре, не важиш!!!
307
5
 
2
 
! Отговори
споделям само преди 2 години
Д не ви плаша ама комшиите ми измряха до крак от нещо. Казаха ковид. Други измряха половината семейство след прекаран ковид и после ваксина. Няма лабаво.
306
2
 
10
 
! Отговори
мръсната престилка преди 2 години
Ъ . Тая година няма да изчакат края на сезона да пуснат новия щам на вируса. Нямат търпение. Ще ни морят рано , рано. Би трябвало новия щам да е по ефективен относно гена български.
305
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, хора още ли вярвате на тези измисрьци? Те прибират парите, вие се боцате. И ащко си мислите, че говоря наизуст, проверете. Даже Пугин го досрамя да говори лъжи. Даже и Байдън. То бива, бива, ама...
304
2
 
5
 
! Отговори
ЧАЛГАТА.. В АДА..!! преди 2 години
.. ЩЯЛ ДА МИ ВОДИ АДА НА МЕНЕ....................... ГОРЕТЕ В АДА БОЛШЕВИШКИ ИЗЧАДИЯ..!!