Заради COVID-19: САЩ оставят границите си затворени

В момента ограничението е и за ваксинирани и тествани пътници
27 юли 2021 08:35, Петя Славова
15
Заради COVID-19: САЩ оставят границите си затворени
Снимка: БГНЕС

Границите на САЩ остават затворени за момента за международни пътници, независимо дали те са ваксинирани, или тествани за коронавируса. Това обяви днес Белият дом, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

"На този етап запазваме съществуващите рестрикции за пътуванията", заяви говорителката на Белия дом Джен Саки. Тя аргументира това решение по-специално с бързото разпространение на варианта Делта на коронавируса в САЩ и в чужбина.

Още по темата

Докато страните членки на ЕС решиха да отворят границите си за американците, при условие че те са ваксинирани срещу COVID-19 или представят отрицателен тест, пътниците идващи от Шенгенското пространство, Обединеното кралство и от Ирландия не могат да влязат в САЩ от март 2020 г. Това затваряне на границите бе силно критикувано от сектора на туризма в Европа, но също и от американските предприемачи.

Канада реши да отвори границите си от 9 август за американски граждани и за постоянно пребиваващи в САЩ, които са напълно ваксинирани. Но и в този случая мярката не доведе до реципрочно действие от страна на американските власти.

Вашингтон обяви в началото на юни създаването на работна група с Канада, Мексико, ЕС и Обединеното кралство, за да разгледа въпроса за международните пътувания, като тогава това наведе на мисълта, че може да има смекчаване на рестрикциите. Но не само това не се случи, но САЩ умножиха предупрежденията към американците, изкушени да пътуват зад граница.

Преди седмица Центровете за контрол и превенция на заболяванията препоръчаха на американците да не пътуват до Обединеното кралство. Днес към списъка с дестинациите, които трябва да се избягват, бяха добавени Португалия и Испания. За тези страни от ниво 4, което е най-високата степен на епидемиологична тревога, САЩ препоръчват на пътниците да са напълно ваксинирани, преди да потеглят натам и същевременно ги предупреждават, че посещавайки тези държави, те поемат риск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: сащграницикоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
5
 
! Отговори
Вашингтон преди 2 години
Да си стоят в клоаката ! То не са БЛМ...стрелби по улиците...буйстващи чернокожи...***...целуващи ботуши...бе мани бегай!
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха хабоще ли някой мисли, че след като се бодне ще шава! Фашизмът се заражда в пълна сила!
10
0
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Обаче южната граница е широко отворена. От началото на годината са влезли 1 милион цветни,а дядо Джо отказва да досрои стената.
9
8
 
6
 
! Отговори
Бay преди 2 години
всички ги е страх от делтата. Тук чакаме 1500 болни на ден и тогава ще има мерки ...
8
1
 
7
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Всъщност няма проблем да се пътува до САЩ.Забраната касае пътници пристигащи от Великобритания , държавите от Шенген и още няколко. Масово в последната година българите пътуват до САЩ през Истанбул и Белград.
7
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво правят като виждат, че от ваксините няма полза. Ние да му мислим с нашите куроператори, първо реваха за компенсации дето им ги платихме реално всички българи, после докараха едни заразени "туристи" дошли тука само да се насмучат с евтин алкохол.
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с недопускането на хора в САЩ и насърчаването на местното население да не напуска границите си на кой режим ви напомня?
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко ни занимавате с тази полицейска държава, където демокрация има само като букви изписани в конституцията им. Да затварят не границите, ами самата държава измислена.
4
7
 
13
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Е, що така...кравите нали постигнаха стаден имунитет... От кво ги е страх дори от ваксинирани?!
3
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Границите на САЩ остават затворени за момента за международни пътници, независимо дали те са ваксинирани, или тествани за коронавируса."................................. А такаааа. Ето ви го потвърждението, че ваксината е безполезна срещу делтата.
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Теле-вируса вилнее с пълна сила XD
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ако може и да не напускат границите си, ще е най-добре.