Над 50% от германците са изцяло ваксинирани срещу COVID-19

В последно време кампанията в Германия губи темпо
28 юли 2021 23:15, Елка Василева
84
Над 50% от германците са изцяло ваксинирани срещу COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Над половината жители на Германия вече са изцяло ваксинирани срещу COVID-19. Това заяви здравният министър на фона на опасения от ново засилване на заболеваемостта, предаде Франс прес.

"Повече от половината германци (50,2 на сто или 41,8 милиона) имат пълна ваксинационна защита, 61,1 процента (50,85 милиона) от гражданите са получили поне една доза", посочи в Туитър Йенс Шпан.

Още по темата

"Колкото повече хора се ваксинират сега, толкова повече сигурност ще имаме наесен и през зимата!", настоя той.

Ваксините в страната вече са достатъчно, но в последно време кампанията губи темпо и още е далеч поставената цел от 80 процента ваксинирани за постигане на колективен имунитет.

Днес институтът "Роберт Кох" съобщи за 2768 нови случая за денонощие и увеличен брой на заразените до 15 на 100 000 жители на седемдневна база. В началото на юли този показател се движеше около пет.

Германия дълго време поддържаше редица антивирусни ограничения.

Много от тях вече са вдигнати, но за да идат на кино или да посетят някои ресторанти, хората трябва да представят доказателство, че са ваксинирани или преболедували, а неваксинираните - отрицателен тест за вируса.

В Германия се използват ваксините на Пфайзер/Бионтех, Модерна, АстраЗенека и Джонсън енд Джонсън.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Первитинът е доказано ефикасен,справка втората световна война.Тт.ъпаци.
70
0
 
3
 
! Отговори
Белегът на звяра преди 2 години
И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата им или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.Откровение на Йоан 13:15-17
69
0
 
2
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Според независими американски лекари имунитетът срещу коронавирусите, причиняващи обичайната настинка, е защита и срещу К19. Отгоре на това за една година среща с вируса са имали достатъчен брой хора, но ЕС иска 70% ваксинация, пренебрегвайки изцяло дори дела на преболедувалите в изграждането на колективен имунитет. Има нещо дълбоко съмнително в цялата история.
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Превод:Половината германци е са ваксинирани.
67
5
 
6
 
! Отговори
Jj преди 2 години
Ей, цяла Европа се ваксинира и само в България всички са най-умни и най-разбиращи от ваксини, братче. Тцтцтцтц ... с този умствен потенциал ще се изстреляме във висините на науката. Разбира се, хиляди доктори и научни сътрудници нищо не разбират. Но някой ваксиноскептик, който е прочел няколко неща във Фейсбук и е видял някакви цифри (без да разбере контекста на данните) е в пъти по-знаещ. Гордея се с умствения потенциал на нашата мила страна! Да пребъдат!
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "А в Швеция имаше специфична причина за високата смъртност при първата вълна, но да си разбрал. Който се интересува, разбра." Ехаааа. Още една мистична причина, която е известна само на просветените в анти-ваксърските тайни мрежи! :)))))
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянин "Нали така" Не :)))) Но е забавно анти-ваксърчетата как се сучете.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и какво от това?
63
1
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
А икономиката на Германия пострада много тежко. От началото на 2020 досега са фалирали повече от 25 000 фирми. Преките загуби от пандемията вече са повече от 500 милиарда Е. И продължават да се натрупват.
62
5
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Още от края на 20 век се опитаха да направят пандемия чрез СПИН. Не се получи. След това, от началото на 21 век, се опитват по всякакъв начин. През 2006 - луда крава - не стана. През 2010 - свински грип - не стана. През 2012 - птичи грип, пак не се получи. През 2014 - Ебола. Ахаа да се получи. Пак не стана, ограничи се само в Африка. А измислиха и лекарства за нея. Е най-сетне през 2020 успяха! Отдавна търсят начини да намалят световното население!
61
4
 
8
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Винаги съм мислил,че германците,са по-умни...
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 69 - "А в България пък е два пъти по-висока отколкото в Швеция" - и в България ли е "Честни данни на честни учени"? Щото като гледам разбивките, всеки инфаркт и инсулт при хората над 80-90 години вече е писан КОВИД. А в Швеция имаше специфична причина за високата смъртност при първата вълна, но да си разбрал. Който се интересува, разбра.
59
13
 
16
 
! Отговори
До Ха!!!!! преди 2 години
Смъртността в Швеция е с 30% по-висока отколкото в Германия. Честни данни на честни учени. А в България пък е два пъти по-висока отколкото в Швеция. Ти пак дрънкай за Герман, ама в Германия ситуацията е под контрол, а тук още другата седмица ще наложат затваряне на някои сектори от туризма.
58
16
 
5
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
До Германец. Вий от с.Герман все уж ни водите, пък все сте си с уфците. А тия в Германия които не са изживели комунизма и пропагандата му. са най-уязвими за ковид манипулацията. Но и те се събуждат и научават да четат комунистическа пропаганда между редовете. Протестите и там ще се увеличават. Швеция им разказа играта на световната ковид мафия. И то не благодарние на наивния им и доверчив народ, а заради честните им учени и лекари. Които не искат да продадат народа си за жълти стотинки!
57
22
 
19
 
! Отговори
Кукувидар преди 2 години
Ваксинирани, пригответе се за участта си. Вие сте самоходни Генно Модифицирани Организми, а бе горе долу като пластмасовите домати в Лидъл и Кауфланд. Следващият етап е да ви сертифицират да се знае на коя корпорация сте собственост. А бе като БТ царевицата на Монсанто. Накрая ще ви порастнат опашки и ще има де-еволюция към макаците, шимпанзетата и т.н. Нали все пак сте лабораторни животни до към 2023г. После който още шава, ще има още боцкане, докато станете като "Нещото" от едноименния филм.
56
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
заглавието е подвеждащо, пак побутва да се нареждат и други овце, щото видиш ли в ГермАНиАтА тъй правили. много сте жалки
55
5
 
4
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Без изненади. И тук ви водим с много :)
54
10
 
6
 
! Отговори
Кукувидар преди 2 години
До Ха!!! Глей ся, тая работа с колективния имунитет, че се получавал само чрез ваксини го измисли оня Гейберус от СЗО. И той кат нашите гейбери, измислят си различни неща от сутрин до здрач. Относно ваксините, ми всички ще умрем един ден, но мисля че ваксинираните имат още около 365+365=730 дни.След това около 62% от тях ще се преселят в Ада, а останалите ще имат деца само инвитро и красив букет от хронични заболявания. Хубавото е, че ще имат абонамент освен за кабеларката 7/8 и за аптеката.
53
10
 
6
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
До До Фън- Разбиращия, нищо не знаеш. Нито ти, нито аз. Нито който и да е друг, какво точно правят мРНК ваксините в дългосрочен план. Въпроса е, че Т-клетките и В-клетите вършат доказано прекрасна работа вместо тях- при здрави, младежи и деца. И риска от тези ваксините при тях, пък дори и много малък малък, е по-голям отколкото ковид вируса.Ха на нарави аритметиката сега.
52
9
 
12
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
В кой болен, неинформиран или продажен германски мозък, се е загнездила идеята че колективен имунитет се прави само и единствено с ваксини? С тази икономическа цел ли лющеха локдауни на поразия за да спрат естествения колетивен имунет , та шведските учени им се подиграваха