Гръцки острови с много новозаразени, на крачка от карантина

Огнищата – сбирки на хиляди млади по заведения и частни вили
30 юли 2021 12:18, Елка Василева
40
Гръцки острови с много новозаразени, на крачка от карантина
Снимка: архив, БГНЕС

Островите Миконос и Йос са на крачка от въвеждане на карантина, съобщават от гръцкото правителство. Още 11 острова в Егейско море са с високи стойности на заразени с COVID-19.

Огнищата на разпространение на вируса са събирането на хиляди млади хора по заведения и частни вили без предпазни маски и дистанция, е мнението на лекарите, предаде БНР.

Още по темата

Полицията използва дрон и контролира социалните мрежи , за да предотврати забранените събирания. Извънредни полицейски екипи прехвърлиха от Атина към островите, за да следят за спазване на мерките.

Безпокойство на лекарите буди ситуацията в Закинтос, Лефкада, Санторини, Родос и Халкидики.

Лекарите от щаба за контрол на коронавируса настояват да се върне задължителното носене на маски на открито. Други медици смятат, че това е неизпълнимо при високите температури.

Правителството в Атина въведе задължително ваксиниране за медиците и ограничения за работа на учителите. Въпреки протестите рязко скочи броят на ваксиниращите се лекари и учители.

Председателят на съюза на болничните лекари в Атина - Матина Пагони пред медиите предупреди, че ако не се изгради групов имунитет, в „болниците ще стане страшно“ и „никой не може да предвиди бъдещето“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
до скръбната вест преди 2 години
прецакал уж останалите не ГМО, чакайки ги да падат като мухи... прецаканият си ти. имаме естествен имунитет даден ни свише. нещо, което при теб вече е модифицирано и със затихващи функции. дано успеят с бустерите да те закрепят някак да минеш като на парад още някоя и друга година. дано! ние сме за свобода всеки да реши сам какво да прави с тялото си. и дано конспирациите не станат истина твърде скоро
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"новия щам покоси хиляди антиваксъри, някои са умрели в рамките на 24г, други в паниката скачат през прозорците." - Както и под друга статия писах, забелязвам някакво странно желание на ваксърите да видят как антиваксъри умират. Желание за подобно нещо може да има само човек с психически отклонения. Ако това желание се е появило след ваксинацията си длъжен да информираш властите. Подписал си се, че ще го направиш. Или не помниш какво си подписал? При всички положения да говориш с психиатър!
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Много хора така и не разбраха, че това е пандемия" - Ами не, не е пандемия, а е пЛандемия. ПСР-тестът не може да различи Ковид 19 от други 46 вируса т.е. статистиките за заразени и починали са глу_пос_ти (пишете в гугъл "факти антония първанова ПСР" и четете). Отделно за да има епидемия трябва да има 100 заразени на 10 000 т.е. в момента е незаконно да продължава извънредната епидемична обстановка, но без нея няма как да има мерки. За пандемия трябва да има епидемия в няколко континента...
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хора така и не разбраха, че това е пандемия, а не само епидемия. Без едновременни мерки срещу вируса по целия свят няма да се оправим. Доста държави успяха да спрат вируса, но той пак дойде при тях от чужбина, защото други държави не го спряха. В България правителството на ГЕРБ, ВМРО, НФСБ подкрепено от Воля, изобщо не си постави за цел да спре или ограничи епидемията в България. Те гледаха да има легла в болниците, но и в това се провалиха.
27
2
 
12
 
! Отговори
Каква зраза?? преди 2 години
Каква зараза, какъв ковид, каква делта? Нали всички са ваксинирани, QR, кодове, сертификати, тестове бля бля... Значи да разбирам, че ваксините не действат?!?
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много силен туристически сезон до сега.Пуснете отрова по форумите, безплатно е
25
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Великите локдауни и "ваксинации" до това водят - заразата никого няма да избегне. Колкото по-навреме - по-добре. Другото е агония - и тормоз, и риск с експериментални инжекции, и накрай - пак болни.
24
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
още някой друг месец, докато на всеки му светне пипето, и виждам после как в мащабно ниво ще падат правителства, хората ще им омръзне от тия лъжи
23
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ауди взехме едно, а за Гърция от щаба ти дават отделно безплатен ваучер за 1 месец първа линия топ локация. Тука си лежа и на тънки глътки си пускам по малко жони уокър и си релаксираме, евала на щаба мъжкари излязоха, но е много жега казвам ви
22
2
 
13
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
И сега ония фашисти от правителството им като ги затворят, ще ги пуснат чак другото лято :-)
21
0
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Добра кола сте купили, щом и за Гърция ви е останалО.
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отиде в Гърция е ще се отнесят с вас по зле отколкото се отнсят с бездомните кучета в гърция
19
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
огнища и нито един починал, въйх и хремата и огнището и пандемията
18
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на нас от щаба ни дадоха по 3 хиляди лева и се ваксинирахме. с 6 бона си купихме кола и си разпускаме в гърция
17
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
скоро армиите по света ще се използват за контролиране на стадото ,да не мърда много ,а да си стои по кошарите.Типична фашистка диктатура.Но подценяване едно ние антиваксърите сме милиарди и ще ви пометем като цунами мафиоти в бели престилки и вашите господари!
16
23
 
6
 
! Отговори
тъжна вест преди 2 години
новия щам покоси хиляди антиваксъри, някои са умрели в рамките на 24г, други в паниката скачат през прозорците. ваксинираните не боледуват, разхождат се и релаксират по плажове и кръчми.
15
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България да следи всеки турист връщат се от Гърция. Много Български граждани са там на почивки,без да се съобразяват с случващото се там. На границата теябяа да бъдете безкомпромисни с всеки влизащ.
14
1
 
5
 
! Отговори
* преди 2 години
До DJ ЖИВКО МИКС Ти от гръцките джуджета ли си? Разбирам, че в България не е ок, но с такъв плам да хвалиш чуждото.
13
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърция, за да си направи сезона ще изпозарази целия свят...
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До DJ ЖИВКО МИКСАмериканците няма да отидат във Флорида, където мерките са супер либерални а в Гърция да седят с маски на 45 градуса на отрито.