Кипър ще ваксинира деца от 12 до 15 г. срещу COVID-19

65% от населението са със завършена ваксинационна програма
30 юли 2021 16:53, Елка Василева
25
Кипър ще ваксинира деца от 12 до 15 г. срещу COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Кипър съобщи, че децата между 12 и 15 години ще бъдат включени в програмата за масова ваксинация срещу COVID-19 на фона на затягане на регламента за достъп до обществените пространства, съобщи Ройтерс.

Островът се сблъска с рязък скок на случаите заради силно заразния Делта вариант на вируса, който започна да се проявява в средата на юни. Кипър е регистрирал 416 смъртни случая от COVID-19 от март 2020 г. и 100 784 случая на заразяване.

Още по темата

"Единственият начин да спрем появата на нови агресивни щамове (на COVID-19) е ваксинацията", заяви в съобщение здравният министър Михалис Хаджипанделас.

Децата ще може да бъдат ваксинирани с иРНК ваксините, разработени от Пфайзер/Бионтех и Модерна, само с родителско съгласие, посочи министърът. Мярката влиза в сила от 2 август.

Публикувани днес данни сочат спад на новозаразените през последните две седмици, като средната възраст на засегнатите лица е 28 години.

Властите също така затегнаха съществуващите изисквания за представяне на т.нар. "Сейфпас" за ваксинация или отрицателен тест. Документът вече се изисква за достъп до обществени пространства, където са събрани над 10 души. Предишните изисквания се отнасяха за над 20 души.

Около 65 процента от населението е със завършена ваксинационна програма.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 16. Вие като се вгледате в човешката история, мислите ли, че държавите и политиците ги е грижа за дечицата-глад, болести, смърт на един голям континент (Африка), наркотици, педофили, търговия, извратености спрямо децата по цял свят. Не бъдете наивен/на.
19
12
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Аз хипохондрия нямам, затова се ваксинирах. Живея си спокойно и се радвам на живота . А вас ви е страх от ваксината и измисляте какви ли не опасности и последствия. Това е хипохондрия! :)
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сямо бълнуваш цунамита. Хипохондрията е болест ходи се лекувай
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако 65% от възрастните са ваксинирани, значи 35% от възрастните са възприемчиви към вируса. Плюс 20% от населението под 18 години, става приблизително 55% неваксинирано и възприемчиво. Естествено, че ще има вълна и то мощна. Ако сметнеш за България- над 80% възприемчиви. Правете сметка какво цунами се задава!
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лято, плажче, сладолед, ваксинка, две, три.... чет...
15
3
 
9
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
ваксините не са ваксини като тези от преди време. а такива нови неизпитани дори върху животни препарати. и в най-лекия случай няма да навредят. А, в най-лошия всички набодени експериментално ще се натръшкат до 5-10 год. -бившите здрави, а болните и по-рано. защо мислиш е цялото бързане? да набодат всички и да няма база за сравнение като почнат да *** всички "защитени".
14
5
 
3
 
! Отговори
лвкар преди 2 години
Американските педиатри на деца над 12 години предписват лекарства като на възрастните.Не се учудвам,че се ваксинират деца над 12 години.
13
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като 35% са неваксинирани какво искате?. То е ясно, че ще се разпростронява. И помисли-коя държава ще прави нещо, което би могло да увреди дечицата. Това не ти ли говори, че в крайна сметка ваксините са ефикасни и безопасни!!!
12
2
 
19
 
! Отговори
123 преди 2 години
Гадoве. Не пипайте децата. Що за изчадия сте?
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страх да имат от кварталният наркопласьор до президентът на държавата
10
1
 
9
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
Точно това е,така се брани демокрацията,ако има изобщо такава.325 млн.американци-325млн.оръжие.Най-голямата армия в света,представяте ли си ги излязли на протест,само така политиците ще слушат и ще се вардят от гафове.Тогава можем да говорим,че политиците ги е страх от народа и има некаква справедливост в една капиталистическа държава
9
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мисля, че най-разумното нещо е всеки един от нас да се снабди с огнестрелно оръжие защото до година две, ще дойдат за децата ни, насила , принудително - етогава ще стрелям обещавам !!!
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега като загинат ваксинираните гърци в Кипър острова остава на турците! хахаха Ердоган пак пичели!!!
7
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредният пример за ненужните и неефикасни ваксини, които нямат ефект за спиране на грипа, наречен ковид. Виждат се ясно нещата.
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1111 - Ти за коя професорка говориш? За онази, която работи като рекламен агент на фарма индустрията ли? хахаха ... Има една реклама на прах за пране, в която казват, че той бил най-добрия. Сигурно си мислиш, че няма как да не е вярно, нали? На въпросната професорка ако й дадат достатъчно парички сигурно ще твърди, че отровата за миш_ки помага срещу Ковид 19. И така, толкова за рекламите. Щом вярваш на тях, задължително да се ваксинираш с поне 8 дози...
5
5
 
21
 
! Отговори
Ник преди 2 години
тъкмо като си избият И децата, ще освободят място за турците да се нанесат на готово.новите "щамове" нама да се появят там, а ще долетят/ доплават отвън и всички набодени най-вероятно ще измрат както котките, участвали в експеримента с тези препарати.
4
11
 
3
 
! Отговори
1111 преди 2 години
До славянин ,ами като не слушат нашата професорка ,която каза че за делта варианта трябва да са 90% ваксинираните ,така ще е ,ще има скок на заразени .
3
2
 
38
 
! Отговори
Бря преди 2 години
Направо я пребориха сега. Короната бяга през глава, търси къде да се скрие.
2
1
 
41
 
! Отговори
Bond преди 2 години
Изпуснах бройката вече. 37-*** или 51-ва статия за Ковидя и Препаратите е за деня?
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Okay