Задължителна имунизация срещу COVID-19 до 2-3 месеца в много страни в Европа?

Проф. Песталоца: Рискуваме здравето и живота на хората, които ще се разболеят
31 юли 2021 09:12, Елка Василева
648
Задължителна имунизация срещу COVID-19 до 2-3 месеца в много страни в Европа?
Снимка: архив, БГНЕС

Задължителна имунизация срещу COVID-19 ще бъде въведена до 2-3 месеца в много европейски страни. Това заяви в интервю за БНР професор Кристиян Песталоца - германски конституционалист и член на етичната комисия в Берлин.

Още по темата

„Разбирам опасенията им. Но каква е алтернативата? Оправдано ли е да рискуваме здравето и живота на хората, които ще се разболеят? Аз съм последният човек, който ще подкрепи неоправданото ограничаване на гражданските свободи, но първо трябва да оживеем. Ваксината очевидно предпазва от тежко заболяване и затова не мога да я възприема като някакво досадно задължение. Имунизацията е гражданска отговорност“, каза проф. Песталоца.

„Всеки е свободен в решението си дали да се ваксинира или не. Но не забравяме ли, че излагайки други хора на опасността от заразяване, нарушаваме техните права? Гражданските права включват отговорност не само за себе си, а и за околните“, смята експертът.

„Ако живеехме в нормални времена, и дума нямаше да може да става за вмешателство в решението дали да се ваксинираш или не. Но не живеем в нормални времена. Живеем в пандемия. Живеем в извънредна ситуация“, коментира още проф. Песталоца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


648
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
505
0
 
1
 
! Отговори
ем преди 2 години
Черен пазар на вакси имало. Вярно ли е?
504
1
 
6
 
! Отговори
Ясно преди 2 години
без хакери няма да мине. Хайде момчета сега му е времето да направите малко парички. Започвайте да хаквате системите и да издавате фалшиви сертификати . Инак няма да се оправят тия *** дето искат да набодат света.
503
0
 
10
 
! Отговори
анонимен засега преди 2 години
Тия както са тръгнали да искат задължително да ни ваксинират, утре може да поискат да ни отрежат например носа задължително.Освен ако не се целят с това размирици за да се въведат още по-драстични закони.====================================С тези "ваксини" те патентоват, т.е. принадлежиш вече на друг, не си Божие творение повече, така че ще имат право да ти вземат всеки орган от теб, който си пожелаят и ти не можеш да направиш нищо!!
502
3
 
6
 
! Отговори
Бога ми преди 2 години
Няма ваксини, няма антибиотици! Спасението е чиста храна, природни лекове и народна медицина. Чували ли сте за колоидно сребро? Kитайците имат сумати научни експерименти със сребърни наночастици и доказват, че се елиминират всички познати коронавируси с него. Не очаквайте СЗО и биг фарма някога да признаят този цяр, тъй като в бизнеса с ваксини има много кеш$. За повече инфо вижте този сайт - https://srebro.ddns.net Научни изследвания за ковида тук - https://srebro.ddns.net/?p=524
501
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксиниран съм от месеци, но не смятам че това трябва да се прави задължително. Даже точно обратното. Освен, че ще озлоби още повече хора и ще има ред проблеми, ще има и още по-голяма параноя към ваксините. Аз съм твърдо за ваксиниране, но не по този начин. То си е вид капитулация на държавата.
500
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже вече не осъзнавате колко сте досадни с тоя коронавирус. Сега пък трябвало да си подновим и личните документи. Какви ли зверски опашки ще се извият? Гъч, до гъч, ама като е за да ви приберат парите и няма коронавирус и сертификати. Помнете ми думата като ви искат парите, коронавирус няма.
499
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още в началото като с невинни гласчета обявиха, че няма да е задължително, разбрах, че щще стане. Трудно се лъжа. Докато не ни набодат до един, за да ни прецакат имунната система, няма да мирясат.
498
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До каскет смачканПий си хапчетата и ... у лЕво, където ти е мястото.
497
0
 
12
 
! Отговори
* преди 2 години
"Всеки е свободен в решението си дали да се ваксинира или не. Но не забравяме ли, че излагайки други хора на опасността от заразяване, нарушаваме техните права."Ваксинираният не е защитен от заразяване, а евентуално може да изкара по-леко заболяването т.е. той също може да зарази други! Чии права тогава са нарушени? Всички лица и събития не са измислени, само годината не е 1984-та.
496
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашата собствена имунна система постоянно е на работа. Вируси, бактерии, ракови клетки, свободни радикали, които ни атакуват ежедневно. И вие я обявавте за негодна и че се нуждае от ваксини. Това е престъпление за икономическа изгода, разберете.
495
3
 
2
 
! Отговори
Iordan ivanov geolog преди 2 години
Имахме един много полезен сайт Novinite co uk в него имаше водеща статия как терористи са заразили над 800 000 българи с някакъв щам грип преди доста години..Подадохме коментари как терористите всяка година провеждат широко рекламирани нагли атаки ..През този сайт 2018 и 2019 година успяхме да предупредим света за готвена исключително нагла диверсия вижте Red killer syndrom/october 2018 and New black death invasion/june-july 2019
494
2
 
19
 
! Отговори
JJIvanov warnings преди 2 години
Арести за подставени на власт нареждащи терора с ваксинации срещу хората.Терористите ползват обемно обсебващи методи вкл нагла корупция за подобни мръсни нагли експерименти,..До 2019 успяхме да блокираме подобни нагли сценарии рекламирaни като SARS<MERS<SWINEFLU<BIRDFLU .
493
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джо Деменцията разправяше на 4 юли,че който се ваксинира ще е свободен човек.Само преди месец.Сега обикаля като улав с две маски и три памперса като жива мумия.
492
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама много уродливи изказвания по темата за ваксинирането.
491
1
 
36
 
! Отговори
43535 преди 2 години
Във Франция гледам бяха изкарали гилотините вече на протестите. Ако ги вкарат в действие ще стане интересно.
490
5
 
20
 
! Отговори
etrert преди 2 години
Нямам търпение на есен да започнат да се гътват вакса ***. Време е планетата да се поизчисти от ***
489
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия както са тръгнали да искат задължително да ни ваксинират, утре може да поискат да ни отрежат например носа задължително.Освен ако не се целят с това размирици за да се въведат още по-драстични закони.
488
0
 
42
 
! Отговори
Пешо Покера преди 2 години
Забранете захарта от нея умират в пъти повече хора
487
1
 
8
 
! Отговори
Голям Смях преди 2 години
Някои от тауирано-силиконираните се разпознаха в описанието и от устата им взе да излиза пяна. Ще броя до 3 - 1...,2...,3...с гръб се обърни и за ваксибоц се на...упи. Ваксистерията продължава - в очакване на боц.
486
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Удариха ви наводнения, тавариш Кристиян Песталоца, това беше само предупреждение, до 3 месеца ви е бедна идеята какво ви чака :D