Учени: Ваксинацията срещу COVID-19 ще продължи години

Отмяната на ограниченията е виновна за разпространението му
86
Учени: Ваксинацията срещу COVID-19 ще продължи години
Снимка: БГНЕС

Учени от Австрия изброиха факторите, които са допринесли за възникването на новите щамове на коронавируса.

Новите варианти на SARS-CoV-2 започнаха да се разпространяват, след като в много страни ограниченията бяха премахнати, твърдят изследователите от Института по наука и технология, а резултатите от работата им са публикувани в научното списание „Scientific Report“.

Те разработили епидемичен модел и установили, че рискът от появата на мутации зависи от два фактора: дела на ваксинираното население и прага на заразените. Изчисленията довели до извода, че е необходимо да се ваксинира по-голямата част от населението - най-малко 60%.

Учените прогнозират, че ваксинацията срещу COVID-19 ще продължи „години наред“.

Изследователите потвърдиха също, че хората трябва да продължат да носят маски и да спазват мерките за социално дистанциране и след ваксинация. Според експертите, свободното движение носи рискове от инфекция заради различните нива на ваксинация по света, както и заради появата на нови опасни щамове в населението. За да се предотврати това, епидемиологичните ограничения трябва да бъдат договорени на международно ниво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този цирк, дето ни го спретнаха, трябва да го разтурим, докато е време, защото е само началото! няма спор, че ковид е реален! но мерките са такива, че създават условия за диктатура. и тя ще дойде, не след 2 години, но след 5-6, може би на най-неочаквани места, като австралия, където вече правят своеобразни концлагери за ковид болни, не преувеличавам. още малко ще ги изолират в пустинята, далеч от близките, далеч от приятели, от всяка нормалност. това може да се използва като политическо оръжие
71
1
 
6
 
! Отговори
Batman преди 2 години
Ako si vakseniran i pak ogranichenia testove maski.. to znachi nqma polza ot nito edna vaksina koeto na besiloto vednaga laje vaksecionia proizvoditel kakto i uchenite s tqh..
70
1
 
5
 
! Отговори
Batman преди 2 години
MEN EDNO ME OCHUDVA OT KAKTO GOLQMATA LAJE IZMAMA COVID-19 ZAPOCHNA.. VECHE NESHTO ZASPAHA JIHADISTITE NQMA IRAK ISLQM NQMA VOINA NEE LI STRANNO CHE TYK IMA VECHE FALSHIVA TREVOGA I DAJE NEVIDIM OBIEC KAKTO UCHENITE TVARDQT.. TRQBVA RAZLEDVANE.. INACHE VAKSINI MAI SHE IMAAA VEKOVE PO MISLENETO NA GOLEMITE UCHENI
69
0
 
25
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
А защо не векове,м?Наближава кръвопролитие,световно.
68
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не си е изправим всички заедно срещу световните престъпници, няма да имат край пандемиите, ваксините, репресиите. Докато не ни превърнат в роби. Изправете се и те ще паднат.
67
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз бих поизбесил и доктори, и политици и др. Забрана на азиатски граждани по НИКАКЪВ повод за вход в Европа. Проста работа. Изпомешайте се с *** и ви чакат и други вируси. Айде на ЛГБТ парада!
66
1
 
6
 
! Отговори
До 76 преди 2 години
Ха дано, ама надали.
65
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас вече приключи.
64
4
 
49
 
! Отговори
дада преди 2 години
Днес ще искат 60%, после 70, 80, 90, 100% и несъгласните с новия световен ред заминават за едно "по-добро" място. Защо Флорида и Тексас не налагат ограничения? Отговорете мили ваксърчета? Губернаторът на Флорида обяви война на Байдън. Защо? Що мълчите? В Исландия при толкова висок % набодени що ги ограничават? Защо СЗО е разследвана през 2010 заради ваксините срещу свински грип. Защо? Не ми пука колко близки сте загубили. Ваш си проблем. Аз съм свободен човек.
63
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само ще продължат години, ами няма и да са безплатни. Фармамафията си е уредила трилиони печалби за следващите няколко години, не се бойте, само се боцкайте.
62
2
 
41
 
! Отговори
МУТАЦИИТЕ преди 2 години
Ако човек чете внимателно ще научи, че мутациите на много вируси са очаквано нещо. ВИРУСИТЕ МУТИРАТ. Това е толкова естествено, колкото едно дете да расте след като се появи на този свят. Второто важно нещо е: да, ваксините помагат за справяне с тежки заболявания като туберкулоза, и тези в детската възраст. Но вирусите, които ги причиняват НЕ МУТИРАТ. Ваксини срещу мутиращи вируси, като грип, САРС и пр. са с много малка ефективност. ЗАБАЛАМОСВАТ НИ С ДРУГИ ЦЕЛИ!
61
4
 
61
 
! Отговори
НАЙ-ПОСЛЕ! преди 2 години
Най-после признаха! Планът е за пандемия, която да продължи години. И после ни наричат конспиратори!
60
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутациите се появяват когато има повсеместно заразяване и боледуване на много хора. От Китай не е дошла никаква мутация. Там мерките са железни.
59
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай се справиха! Заваряване на врати да не излизаш. Пълен локдаун за 5 заразени на 11 милионен град и тестването му за 5 дни. Задължителна ваксинация на всички възрастни, после и децата. Така става!
58
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китайците (държава със супер мега яка цензура) се справиха с ковида така както българите се справиха с прехода.
57
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо никой не пише за Китай, как с население 1,5 милиарда се справиха с ковид и имали там делта, алфи и т.н. мутации?
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атака до победа.
55
26
 
4
 
! Отговори
ммммммм преди 2 години
***, не можете да пишете дори грамотно на собствения си език, липсват ви елементарни познания по биология, ама знаете, че ваксината била "експериментална", вирусът "бил настинка". Вие сте *** матрял, срам за ЕС и ще го разберете наесен
54
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проклети дасте всички мафийоти в затвора не години може скоро да свърши вашата измама само тоягата ще играе навас никога никакви ваксини няма да си сложим ще ви унищожим първо вас после семействатави вън лешояди
53
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете се! Животът си тече! Да не си губим времето с безсмислици и страхове!