Д-р Фаучи: Не се очакват нови локдауни в САЩ заради Делта варианта

Броят на новозаразените се е удвоил през последните 10 дни
2 авг 2021 09:01, Анисия Иванова
16
Д-р Фаучи: Не се очакват нови локдауни в САЩ заради Делта варианта
Снимка: БГНЕС

Не се очаква Съединените щати отново да прибягнат до затваряне на бизнеси и ограничаване на хора по домовете им, за да намалят разпространението на Covid-19, но ще има увеличаване на заразяванията заради варианта Делта.

Това заяви в интервю за телевизия Ей Би Си доктор Антъни Фаучи, който е главен съветник по здравните въпроси на президента Джо Байдън. Според него в страната има достатъчно поставени дози ваксини, за да се избегне критична ситуация.

"Мисля, че имаме достатъчен процент от хората в страната, не са достатъчно, за да избегнем избухването на нови огнища, но са достатъчно, за да не изпаднем в ситуацията, в която бяхме миналата зима, но нещата се влошават. Ако разгледате средното увеличаване на броя случаи  за седемдневен период, той се е увеличил значително", обясни имунологът Антъни Фаучи, но призова хората да се ваксинират.

"Имаме сто милиона души в страната, които подлежат на ваксинация, но не са имунизирани. Ставаме свидетели на бум на случаите сред хората, които не са ваксинирани", допълни той, цитиран от БНР.

Броят на новозаразените в Съединените щати почти се е удвоил през последните 10 дни, сочи анализ на Ройтерс. Дори да няма ограничаване на бизнес дейности, вариантът Делта може да се отрази негативно на икономиката, отбелязва агенцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
... преди 2 години
Той и за маските обясняваше, че няма смисъл да се слагат. После за вируса обясняваше, че не е изпуснат от лаборатория. За 14 дни само щяха да затварят за да се намали разпространението итн. Като фурнаджийска лопата е. Пак ще говори за затваряне след 3-4 седмици.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ не се очакват нови локдауни , но в РБ се очакват локдауни ,понеже вече са поръчани и ,съответно ,обещани ! Въпросът е срещу колко ?!
11
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 11 преди 2 години
Прав си,но ще бъдат затворени щатите управлявани от демонкратите. Джо памперса няма власт в щатите управлявани от републиканците.'
10
0
 
6
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
този *** фаучи да го вържат на четъри коня и да разчекнат на парчета..
9
0
 
19
 
! Отговори
hail victory преди 2 години
оказа се че този плъх е плащал на китайската лаборатория, от която е плъзнал вируса
8
0
 
7
 
! Отговори
Тоя Комунист преди 2 години
преди 50 години вече да се беше намерил, кой да му свети маслото, но САЩ са вече бита държава от жалки, приведени и наведеми Жендри, след като се оставиха Китайските Комунисти, съюзени с Агентите им в САЩ да извършат атака с Вирусологично Оръжие убила повече от всички жертви дадени от САЩ във всички войни заедно, без Ответен Военен удар! Жалка картина е Съвременен САЩ в последните си дни на Агония!!
7
0
 
10
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Това е комунистически поздрав на снимката! Открито показват,че са маотисчета и либералчета.
6
0
 
16
 
! Отговори
Загладил е косъма! преди 2 години
И тоя като Кунчев - в началото на пандемията, какъв опърпан и оръфан беше, а сега е загладил косъма - само костюма му струва сигурно $20к.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Журналиста може ли да ми каже какво е локдаун щото това не е българска дума? ***!
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тва е нац.истки поздрав на снимката... Открито си казват какви са
3
1
 
19
 
! Отговори
Dr Facio преди 2 години
На снимката: какъв прекрасен жест от страна на доктора!
2
0
 
20
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Този, не знаете ли, защо го изгони Тръмп...!? Този пиди.... раз има също пръст в създаването и изследването на короната... (само за инфо) *** гад...
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей... И хамериканските политици получавали катарзис, не само нашенските... Все едни и същи тapикати са навсякъде...