Високото ниво на лимфоцити в кръвта пази от коронавирус

Друг фактор е нивото на интерферона алфа в организма
2 авг 2021 08:15, Анисия Иванова
8
Високото ниво на лимфоцити в кръвта пази от коронавирус
Снимка: БГНЕС

Рискът от заразяване с коронавирус е по-нисък при хората с високо ниво на интерферон алфа молекула и високо съдържание на лимфоцити в кръвта. Това пише в днешната си статия във в. „Известия” ректорът на Санкт Петербургския изследователски институт по епидемиология и микробиология „Пастьор” Арег Тотолян.

"Интензивното научно търсене ни доведе до доста интересни открития: хората с високо ниво на интерферон алфа, с високо съдържание на лимфоцити в кръвта и носителите на някои генетични маркери имат повишена защита", каза Тотолян.

Тотолян отбеляза, че пациентите с коронавирус в острата фаза с намален брой лимфоцити боледуват много по-тежко.

Друг фактор е свързан с нивото на интерферона алфа в организма. Ако човешкото тяло съдържа високо ниво на молекулата на интерферон алфа, което има директен антивирусен ефект, тогава рискът от заразяване с коронавирус намалява.

"Неслучайно интерферон алфа се използва във фармацията за лечение и профилактика на респираторни вирусни инфекции. В случая със SARS-CoV-2 той действа и чрез неутрализиране на вирусните частици, които все още не са проникнали в клетката", казва Тотолян, цитиран от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За начинаещи здравни журналисти, преводът на статията е доста сносен, то им се губи смисъла. По- полезно е да дават линкове Днес,бг назначете си лекар да ви пише здравните статии,че сте много зле. Иначе, браво за старанието.Като се има предвид,че до преди година си изкарвахте хляба да ни пишете всеки ден за Софка, Гринго и Лоренцо. Как са те?
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ракията не е измислена от Българина и сваля нивото на лимфоцитите и на имунитета.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има лекарство което повишава нивото на лимфоцитите и е на над 30 години.Не смея да го пиша,но педиатрите масово го изписват при вирусна инекция,а дерматолози при кондиломи.Започва с Изо и завършва с ин
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това сигурно са го открили в Магаданския Научноизследователски Институт? Глупocти на търкалета! Високо ниво на лимфоцити може да е признак за инфекция или тумор. Когато човек се зарази с вирус, нормално лимфоцитите се увеличават. Когато човек е здрав лимфоцитите не трябва да са над нормата. Ниско ниво на лимфоцитите също не е нормално и може да се дължи на заразяване с ХИВ вирус при болните от СПИН.
4
1
 
18
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 2 години
"Високото ниво на лимфоцити в кръвта" може да е и признак за некроза на тъканите според друг един "шперц"! Та така! Живейте си живота, пазете себе си и близките си, а на тия им теглете една ...../каквато Ви дойде първо на ум/ и после още една, и още....!
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е щом открихте лек пускайте го а не занимавайте хората с вълни и пандемии
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И високите промили в кръвта пазят от вируса. От ракията по велико нещо българинът не е измислил.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха, добро утро, откриват топлата вода.